Pannacotta
Recept
Här kommer receptet på Pannacottan som jag har gjort några gånger, den tar ca 10 minuter att göra men sen ska den stelna också. Jag blev själv förvånad över hur lätt det var.
6 Personer
5 dl Grädde
1 tsk Vaniljsocker
100 g vit choklad
3 st gelatinblad
* Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallvatten. Koka upp grädde ocg vaniljsocker.
* Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur bladen och lägg i dessa i grädden. Rör tills bladen har löst upp sig.
* Häll upp i snygga skålar och låt stelna minst två timmar.
* När du ska servera så lägger du lagom med osockrade bär på.
Det finns recept utan chokladen också, men det har jag aldrig provat. Känns mycket lyxigare med vit choklad (kan man göra med vanlig choklad?!)
Enjoy!!