Smarta tips för en billig viktnedgång

Hittade en annan artikel på Aftonbladet.se, verkar kanon. Har inte läst det riktigt ännu, ska göra det senare när jag får tid.

Ät fiberhavregrynsgröt med krossade linfrön och några hackade katrinplommon + ett ägg på morgonen. Det är en billig fiberrik frukost som även ger antioxidanter och lite omega-3 fett.


 Pålägg är dyrt. Äter du gröt slipper du den kostnaden. Naturell yoghurt med en bra müsli är också billigt och bra. Hoummus är ett utmärkt och billigt pålägg. Mosad avokado, blandat med kesella, örter, vitlök räcker till många mackor men håller inte så länge, max 2 dagar.


 Bästa och billigaste mellanmålet är en frukt plus något som ger protein exempelvis lite nötter eller mandel (som ofta reas ut efter nyår). Lite naturell yoghurt kan också funka med hackad torkad frukt och pumpafrön.


 Blir du sugen på något senare på kvällen är det smartast att äta något som inte höjer blodsockret, annars ökar fettinlagringen under natten. Ett kokt ägg och lite grönsaksplock plus några oliver funkar bra. En avokado fylld med keso och skinka eller tonfisksallad. Har du ont om tid är en näve nötter en bra nödlösning.


 Satsa på att göra sallad av vitkål och morötter istället för sallad. Det är mycket billigare och ger mer fibrer och vitaminer. En pizzasallad håller sig i flera dagar.


 Blötlägg och koka massor av olika bönor och linser. Gör allt på en gång och frys in i små påsar, som du sedan kan använda i sallader, soppor, grytor, salsa eller mosa ihop till en hoummus.


 Gör en jättesats tomatsås som du fryser in i portionspåsar. Den kan användas till pastasås, grytbas eller utspädd till soppa.


 Köp massor av frysta grönsaker i storpack. Det är riktigt billigt och bra mat som kan användas till grytor, soppor, pastasås, gratäng och som tillbehör till maten. Även frysta bär i storpack kan vara billigt, perfekt till yoghurt, gröt och dessert.


 Kött är ofta dyrt. Ät mycket billig fisk istället. Exempelvis fryst sej och färsk strömming är nyttigt och gott. Om du ändå vill ha kött är det smart att köpa framdelskött, exemepelvis högrev, som blir gott i en gryta. Gör mycket och frys in.


 Helstek en kyckling till fest. Krydda med valfria kryddor plus salt och stek i 170 grader, 1,5 timme i en form med ca 1 cm vatten och 1 hönsbuljongtärning. Först med bröstsidan uppåt och efter halva tiden vänds kycklingen med bröstfiléerna nedåt för att bevara köttsaft. Den blir otroligt saftig och god. Servera med ugnstekta rotfrukter. Kolla även in den billiga trerättersmenyn i högerspalten.


 Helstek en lax, ett till festtips. Passa på att köpa den på extrapris och gör en billig dinkelsallad till med haricot vertes och lök. Servera med en gräddfilssås smaksatt med vitlök, dill, salt och peppar.


 Gör desserter med äpplen, päron, havregrädde, nötter, kokos, havregryn, mörk choklad. Inte jättedyrt och kan bli många olika sorters efterrätter. Exempelvis en chokladpannacotta gjord på havregrädde, äppelpaj med havregrynstäcke, stekta päron med rostade nötter, små chokladbollar med kokos, en klick glass till i lagom mängd.


 Drycker är dyrt, en riktig kalori och pengafälla. Satsa på vanligt vatten men lyxa till det med citron, lime eller gurkskivor. Grönt te kan du gärna dricka 3 gånger per dag. Det kan underlätta viktnedgången en aning.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Jadu.. Massa bra saker det stod att läsa här.

Orka!! ;)



Förresten, feel free to fix my blog!

2009-05-07 @ 13:36:14
URL: http://loxawe446.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0