Uppdatering Prick-Annie

Så här ser Annie ut i kväll..


Glömda bilder..



Edvin gjorde små knytten med mandelmassa och russin i.



Frysen är laddad...



Klockan på skolan ringde ut och Edvin skulle skynda sig och kolla ut på kompisarna och missar ett trappsteg på pallen han står på. Drattar ner med ryggen först. Han skrek i högan skyn och det gjorde naturligtvis jätteont. Det syntes inget dagen efter, så Tobias behöver inte fundera på om jag har misshandlat honom.

Edvin var lite putt över att han inte hade något förkläde när vi bakade, så jag tänkte köpa en bit riktigt coolt tyg och sy ett själv. Fast är det så att någon känner för att göra det åt mig så går det alldeles UTMÄRKT!


1:a Advent

Nu har vi adventsfikat här hemma. Gästerna vi hade bjudit fick förhinder, så det var bara vi i familjen. Vi försökte bjuda våra föräldrar i sista minuten, men ingen av dom nappade. Det gör inget, 1a ljuset blev tänt ändå och vi drack glögg och åt ostbricka, lussebullar, peppisar och annat gott.. Några cuppisar blev det inte, jag hann inte. Det blir till en annan dag. I morgonbitti ska vi till kyrkan och lyssna på skolbarnen (inte Annie då). Ska bli mysigt..

Prickiga Annie





I förrgår hade Annie inte en enda prick, sedan har det fullkomligt exploderat!! Så här ser hon ut på HELA kroppen..


I kväll

I kväll blir det lugnt. Vi delade en flaska vin till kvällsmaten, som för övrigt var jättegod. Om en timme bänkar vi oss i soffan med en stor skål med popcorn. Jag har köpt dom fettsnåla, dyra men ändå mest fettsnåla (grön papp- förpackning). Vi kommer säkert att kollo på Dobbidoo..


Nu är det dags för

att vara hemma med nästa PRICK! Det verkar som att Annie har fått vattkoppor. Hon är inte särskilt prickig men eftersom det är 1a dagen är det inte så konstigt. För övrigt är hon inte särskilt nedsatt.
I morgon ska Nicke vara hemma med henne och på lördag jobbar jag oxå.

Så här är mina planer för denna dag.

Tvätta
Städa toa
Baka lussekatter

Inget mer..

Bäst jag sätter i gång så jag blir klar någon gång  hahahah 

God morgon Torsdag

Tre arbetsdagar kvar denna veckan, sedan är det helg.. Gött!!
Jag är ledig på måndag och det passar extra bra eftersom Annie ringde nyss och har antagligen fått vattenkoppor i natt. 9 stycken små små kliande svidande sår på hennes mage. Jag ska försöka ta mig hem och kolla läget, får se vad som händer..

Bloggtrafik - är bra att ha!!

Gå in här om du vill ha lite fler läsare till din blogg..

Edvin säger

God Natt


På Söndag är det 1a Advent

I går kväll var jag och Lindha hos Anna i Osby. Vi adventspysslade. Julmusik, glögg och ett gäng tjejer. Kan det bli bättre? Tror inte det!

Här är i alla fall mina alster:











Kika in till de andra bloggarna som var där, för att se vad dom har gjort:
Lindha
Victoria

Tack vare Anna har jag massa ny insperation till Advenstfikat på söndag...

Jag hatar

Apoteksreklamer...

Varför kommer A L L T I D dessa otroligt Ä C K L I G A reklamfilmer när jag ska äta framför tv:n?

Nagelsvamp
Diarre
Fotsvamp
Nässpray
O S V  O S V  O S V  O S V  O S V  O S V  O S V  O S V.....

Inkluderar även alla ev reklamer med fötter!!

Seriöst! Lägg av!!!

Nu är vi hemma

Nu är vi hemma efter vår härliga weekendresa till Göteborg. Vi har verkligen gjort stan denna helg. Åka buss och spårvagn, shoppat och ätit supergott. I fredags åt vi på Joe Farreli´s. Mitt favvoställe i Göteborg! 

I går åt vi lunch på Saluhallen. Stekt Sej med potais och remuladsås och på kvällen var vi klart på Liseberg! 
Där åt vi julbord.

 



På vägen hem körde vi inom Ullared och gick en runda på Ge-Kås. Jag handlade för under 500-lappen, Nicke också tror jag men där var sket-fullt av folk. Är tydliggen det jämnt nu efter tv-serien började gå på tv. Trist!

Hur som helst! Jag har varit super-trött hela helge, sovit en stund när jag fått tillfälle. Tyvärr fortsatte det när vi kom hem. Blev irriterad över ett missförstånd min dotter hade. Det är över nu, jag ska gå och duscha och sedan knyta mig. Hoppas ni har haft en bra helg oxå!  

Tvätt tvätt tvätt

Tvättar järnet i kväll. På fredag ska jag och Nicke åka till Göteborg. Vi ska ha en riktig myshelg. Det är vår egna lilla tradition.

En hel helg, Göteborg, restaurang, god mat o dryck, Jul på Liseberg, långa promenader, åka spårvagn.. ja, ni fattar!

Därför måste det vara tip top här hemma, gillar inte att komma hem till ett stökigt hus. Bättre att anstränga sig innan.

Jag hoppas att jag hinner stryka och sätta upp julgardinerna och fönsterbelysningen i morgon. Tvätta fönstrena gjorde jag för någon vecka sedan, så det hoppar jag över!

Nä, nu är det dags att hänga tvätt, sedan ska jag ta Ipren och hostmedecin och gå och lägga mig. Denna förkylningen gör mig riktigt trött..

Vilken är din favorit?

Rösta eller ALDRIG mer klaga på någon i asken. Detta är vår chans att bestämma innehållet i asken!!



Klicka på bilden för att komma direkt till röstningen!!

Kom tillbaka hit och tala om vilken din favorit är..  Min är ialla fall gräddnougat eller trilling. Jag kan inte bestämma mig.


Äntligen lite morfin!!

Nu har jag varit på vårdcentralen - igen. Sist var för 6 veckor sedan. Då sa man VIRUS och som alla vet. Inga mediciner hjälper mot virus. Trist som fan...
Men nu sökte jag altså igen, förkylning och hosta. Efter ett par timmar hos doktorn, fyllda med provtagningar, kortison, inhalering mm mm fick jag det som jag i hemlighet varit ute efter. Hostmedicin med morfin. Ah..härligt.
Jag kunde ju inte säga att jag hade fått en liten skvätt av min granne och det hjälpte finfint men sen tog det slut. Jag tiggde till mig en hel liters-flaska, så det bör räcka ett tag. Nu är det bara att jobba på ett tag till sedan hem till sängen.

Kvällsfika

Jättegoda egebullar och en kopp te



Vi hade 3 msk kakao och 1/2 msk chokladsås. Kanongott!!

Ett fall för


arga lappen.se, kanske?
Jag hittade denna i en secon hand affär här i stan. Hon som äger den (affären) är inte känd för att vara jätteglad, så man vet att lappen är skriven av henna.. 





Går lådan verkligen sönder av att någon plockar upp grejen???

Världens godaste lasagne

Jag gjorde lasagne i fredags. Från grunden:



Att göra egen pasta var inte ett dugg svårt eller krångligt. När man har blandat ihop degen ska den ligga i kylen 1 timme, men då hinner man ju göra köttfärsen. Det var första gången men INTE sista..









Med äppelpaj till efterrätt..


I dag börjar julen.

I kväll ska vi till några bekanta och binda lingonkransar. Jag mår inte bra. Alls. Det enda jag tänker på är: varför har vi inte tv i sovrummet??

Innan i veckan var det först barnen som var dåliga, sedan Nicke och nu jag. Feber och förkylning. Jag har sovit dåligt i natt, drömmt mycket skumma saker.

Edvin har ju fortfarande sina koppor, kaskadnysningar. Kan man säga så? Han nyser och snoret sprutar. Äckligt!? Jag vet, men du slipper iaf torka upp det. Edvin är också rejält understimulerad, i går kväll tog vi en runda med bilen. Vi åkte ner till Strömsnäs och köpte färska Kokosbollar och godis. 

Så i kväll är det allts dags igen för kransarna. Förra året blev typ alla snea på mig för att jag inte ville göra vår krans, men det bryr jag mig inte om. Jag är där för min mans skull, för att han vill göra det. Jag vill fortfarande inte göra en lingonkrans.

Däremot så ska jag skicka upp Nicke på vinden för att hämta ner julgrejerna. Vi måste kolla över julsakerna och se hur vi ligger till. Nästa söndag blir det förhoppningsvis Ullared som gäller.  


God Jul

Hej Fredag

Sjukdag nummer 5.

Annie är i skolan. Både jag och Edvin är uttråkade till max. Vi har kollat på massor av filmer. Vi har just nu ett stort behov av att få tag i fler filmer. Har du några bra barnfilmer att låna ut, kom gärna förbi. Fyll vår brevlåda med filmer, tack! Vi sitter ju i karantän. Hela familjen är numera störtförkylda, Annie är i skolan för vaccinets skull. Man får vara förkyld men inte ha feber.

På hela veckan har jag spenderat 138 kr, det var på Bergahallen. Det är så tomt att det ekar i kylen, ska passa på att rengöra lite därinne innan vi handlar.  

Nicke är färdigjobbad för denna veckan men ska snart i väg på annat, som jag inte vill/kan prata om här.

Hörs!!

En klassiker

En klassiker till mellanmål idag.



Nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier

Jag ligger i

Jag ligger i soffan och kollar på Mat- Nicklas, önskar lite smått att det var min Niclas som stod där och lagade massa goda saker jag gärna vill smaka. Plötsligt hör jag dammsugaren. Vänta lite... jag ligger ju och gör ingenting. Snacka om härlig känsla...

Kopporna härjar..

Prickiga korven ligger nu i sin säng och kollar på film. Jag har pratat med vårdcentralen och de har sagt att vi ska avvakta. Kulmen är ej nådd! Prickiga korven har rivit sönder koppor och kännt att han har blivit blöt på fingrarna. Det är de vätskefyllda kopporna som är otroligt smittsamma. Så nu vet vi att det är vattenkoppor, för jag hade inte hittat några med vätska i innan. Enl VC får man visst komma med barn som har detta, men vi skulle avvakta några dagar. Om ni undrar över Annie, så är hon på bättringsvägen och ska gå till skolan i morgon om det inte dyker upp några prickar på henne dvs. Hon har sig själv under noggrann observation!

1177

Nu har jag pratat med Sjukvårdsupplysningen. Hon trodde absolut att det är vattenkoppor, så som jag beskrev det. Hur gör man för att fastställa, undrade jag då? Ring BVC i morgon, men man får inte ta med dom dit, utan man får tydligen träffa vårdpersonalen ute. KARANTÄN... Jag blir förvirrad av detta. Visst han har feber, men är inte nedsatt eller dåsig. Han orkar fortfarande bråka med sin syster. Typiskt, ska dom ändå vara sjuka, kan dom väl åtmindstånde vara trötta.  

Oj då!

Upptäckte för en stund sedan att Edvin är ganska prickig. På hela kroppen. Som kliar. Det värsta är att jag inte vet om dom var där igår. Det är kanske helt vanliga plitor, kanske hans pappa inte bytt i hans säng på ett tag.
NU håller jag i alla fall stenkoll på om det kommer nya..

Trångt i sängen blev det

I natt har vi legat fyra stycken i sängen. Nästa tur att Nicke inte var hemma.. När Edvin vaknade upptäckte han att han hade haft näsblod, hela kudden och överdelen på täcket var fullt av blod. Såg sååå vidrigt ut! Dom har fortf feber och är allmänt förkylda. Jag ska tvätta och rensa ut i toalettskåpen här idag!

Åsikter...

Nu vill jag ha in era åskiter igen..

Vad är det DU inte kan vara utan på julbordet??




Ett enkelt konstaterande..

Det enda som är värre än att ha svininfluensan?

Att vara ett svin eller se ut som en gris!

V A B

Båda mina barn blev sjuka i går. De är inte tillsammans, Edvin är hos sin pappa och Annie är hos mormor. Nu har båda feber. Shit, det hade kännts bättre om de hade fått vaccin redan. På tisdag har jag en viktig dag på jobbet, så det blir till att skaffa barnvakt eller ta med dom till jobbet. Min teamleadare koer och hälsar på, känns så där att avboka... Få se vad som händer!

Söndagkväll + trist på tv = VARFÖR??

Tack du store för SVT Play...

Jag behöver ett råd!

När tycker ni att ett barn är gammalt nog att vara hemma själv på kvällen. Säg att föräldrarna ska i väg vid 18.30 och kommer hem senast 00.00, föräldrarna är i närheten och kan komma hem på 5 - 10 min om något skulle inträffa. Vad tycker ni?

Bilder..









Rätt eller...?

Nicke var uttråkad..

Så vi åkte till Ikea. Nu ska vi hem och äta kvällis. Och lägga på vår nya matta i köket. Röd! Nicke är skeptisk, jag är säker..

1 vecka kvar till vaccin

Om 1 vecka får vi äntligen vaccinera barnen. Tiden släpar. JAG VILL GÖRA DET I DAG!!!

Slapparkväll

Sitter här och myser i soffan med min härliga man. Efter jobbet snabb-käkade vi köttbullar och pulvermos, sedan gick vi en lång runda med Malte. Efter det fick Malte gå hem till sin matte. Nu väntar vi på lyxfällan...

Ullared

Såg ni programmet om Ullared?? Fasen, vad jag plötsligt började längta dit igen. Nicke och jag var i Augusti, tror jag men nu är det dags för julklappar etc...

Jag hoppas att ni såg det och den lilla kvinnan från Malmö. Hahaha... hennes kvitto var längre än henne. Mycket längre. Shit, hon räknade med att handla för 50 papp. Phu, undra vad nicke skulle säga om jag ville handla upp hela Gekås??!

Nu måste jag ila i säng, trött som en gnu..eller nåt!








Härliga helg

En sån kanon helg vi har haft. Vi har fått supermycket gjort och ändå hunnit med både restaurang och fest. Här är lite bilder..



Lägg märke till flugan Edvin har på sig, han gillar att vara finklädd!



Lillian undrade nog vad som stod på när det på lördagen plötsligt fanns gravar, spöken och en väldig massa lyktor i vår trädgård. Hon gick runt och tittade och tillsynes funderade på vad vi höll på med. Hundbajspåsar i päronträdet??!!



Efter maten gick barnen på en mini -spökrunda i trädgården. Målet var att hitta varsin godispåse..



Maten var god men tårtan var så fin att jag nästan inte ville bjuda på den MEN vad ska man med en tårta i kylen till?? Nä; då är det bättre att folk äter upp den. Och den fick beröm för den var god också! (det finns två bitar kvar i kylen, jag gissar på att de ryker till filmen ikväll..

Söndag

Även idag har vi kört stenhårt här hemma. Hela familjen var på förmiddagen ute och rafsade och körde bort löv. Ett verkligt stort projekt. Efter middag började jag och Nicke på att täta fönster och dörrar, putsa fönster och sätta upp nya fina gardiner. Riktigt skönt att få det gjort. Vi har även luftat elementen.






RSS 2.0