Rätt eller fel

En sak jag har grunnat mycket på är hur man lär sina barn rätt och fel. Här är ett axplock av de åldersgränser som finns:

7 årsgräns

Se vissa filmer

11 årsgräns

Se vissa filmer

13 års gräns

Lättaren arbete
Facebook

15 års gräns

Sexmyndig
Cykelhjälm
Moped
Får hyra filmer

16 års gräns

Övningsköra
Traktorkort
Lätt motorcykel
Starta eget företag

18 års gräns

Köpa cigg och snus
Alkohol
Myndig
Körkort
Äktenskap
Abbonemang (tx mobil)

Vilka åldersgränser är det okej att tumma på? Om det är okej att tumma på vissa och hur väljer man de isf? Är det okej att gå emot de nya reglerna i skolan, om att man inte får ledigt tex till resor under terminerna? Vad är det som styr de val man gör?
Tala om vad ni tycker så ska jag också göra det!

Kommentarer
Postat av: Sofie

Tja du.. Nu kommer icke-föräldern in här, men en sådan med ganska mycket sunt förnuft.



Bara för att nappa på något av det du nämner.

Facebook - jag vet några stycken som är som Annie & har konto. Kan väl vara okej, så länge föräldrarna ser till att det är en helt låst profil! Naturligtvis så är det inte något ställe att lägga upp bilder då, kanske en anonym profilbild men så de ändå kan hålla kontakt med släkt & nära vänner.

Svårt det där..



Lättare arbete, jag tycker verkligen att var ålder har sin syssla. Hjälpa till att städa sitt rum måste kunna funka från ganska tidig ålder.



Filmgränserna tycker jag absolut det ska hållas på! Blir lätt illamående när man hör om ungar som kollar action & grövre filmer än så. Må så vara i förälders närhet, det hjälps inte.



Till sist, ett av mina favoritdiskuteringsämnen!

Ta ledigt från skolan för resa utanför loven.

NEJ NEJ NEJ!!!

Varför? För att det kostar 2000 kr mindre för familjen än under lovet? Och?? Då får man väl vänta tills man har de där 2000!

För att åka till Ullared eller dylikt? Absolut inte! Ungarna har väldigt mycket lov & studiedagar. Åk då! Ta ledigt från ditt jobb när ditt barn är ledig. Det tjänar ditt barn på!

Det var väl allt för nu.. Tack för ordet!

2011-04-09 @ 06:26:07
Postat av: Sofie

Msn-konto är smidigt, men där är det lurigt. 14-15. En mail kan väl kanske vara okej, men msn..? Nej, på tok för lätt för väldigt obehöriga att snappa upp adresser.

2011-04-09 @ 06:28:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0