Signe 7 - 8 månader

Den perioden som har varit och ÄR nu, är kanske den mest hädelserika för vår lilla bebis. Under denna tiden har Signe lärt sig krypa, sitta, ställa sig upp, klappa händera (ibland blir det träff - ibland inte) sträcka upp händerna mot en.

Vi har blivit tvugna att använda sele på henne i vagnen, plocka undan saker i "fisk"höjd. Dessutom var vi tvugna att köpa ett par skor till henne för så fort hon är ute ska hon gå - gå - gå!

Signe "pratar" mycket, hon övar och testar sin röst och har börjat säga ljud som man känner igen.
Hon slår leksaker mot varandra och har även mycket oväsen för sig.

Lilla fröken älskar att äta, jag lagar den mesta maten till henne, jag använder inte salt men annars tycker hon om kryddor som svart, vitpeppar dill, pepparrot, senap och vitlök. (Jag vet att det är salt i senap!) Nu äter Signe en hel burk mat, 2 dl.







Signe tycker om att vara på golvet, när hon inte har möjlighet att vara det, tex när vi var på djurparken då hon satt i vagnen hela dagen - då blir hon frustrerad och på dåligt humör. Vi måste alltid ha en filt med oss när vi är i väg, så vi kan ta en paus och hon kan vara fri en stund.

Signe har också under den här perioden börjat sova bättre. Vi lägger henne mellan 18.30 - 19.00, sedan sover hon oftast till klockan 06.00. När hon vaknar då har hon bajsat, så då går vi upp, byter blöjan ger henne välling och är en timme har gått brukar det vara lagom att lägga hene igen. Då sover hon ca 1 timme. 

På dagen sover hon 1 gång på förmiddagen, efter middagen och vid 16.30 på eftermiddagen.   

När man frågar Signe om hon kan vinka, sätter hon upp handen, så det är på väg!

Söta Signe - en klar favorit hos sina syskon. Hon skiner som en sol varje gång någon av dem kommer i närheten. Hon älskar när dom pratar och busar med henne och varje dag gör hon sitt bästa för att krypa in på Edvins rum- utan att han märker det!

Kattvik och Torekov



Denna söta grönsaksvagn står uppställd vid Kattvik. Där fanns morötter, broccoli, blomkål, potatis, vitkål, rödbetor, lök. Att var väl tilltaget, det var stora knippen med riktigt fina grönsaker för billiga priser. Vi köpte morötter, blomkål och vitkål för 35 kr. Pengarna la man i ett litet hål på en ihopsvetsad låda.

Vi hittade också ett litet rökeri, där vi köpte rökt lax och makrill, som vi tog med hem.



I Torekov var det mulet men skön luft. Vi åt middag på en restaurang.


Mellbystrand Juli 2011





När vi hade lämnat vandrarhemmet körde vi längs kusten mot Halmstad, vi stannade till i Mellbystrand. Dr var det ganska kallt men framför allt var det nästan storm! Vi kunde bara ha Signe ute ur bilen några minuter, för hon hade svårt att få luft i den starka blåsten. Edvin gick inte att foto för han kunde inte stå still, han bara sprang omkrig - han älskade att vara där. Barnen plockade snäckor en stund och sen åkte vi vidare.

Skånes djurpark 2011

Skånes djurpark är en mysig liten park utanför Höör i Skåne. Parken är lagom stor för en dag men det är klart att man kan tillbringa mer tid hos djuren och vara där två dagar. Några höjdpunkter är när de matar djuren, sälarna, björnarna till exempel. Vi hade picknic med oss och satt precis brevis lodjuren, barnen tyckte det var jättehäftigt. I denna djurparken finns det bara Nordiska djur, bla ett stort territorium, de arbetar med storkars överlevnad. Efter besöket körde vi in till Höör och åt mjukglass, i parken var det inte att tänka på, det vimlade av getingar!  





Jag hade bokat rum på ett vandrarhem, så när vi var klara körde vi dit. 8 mil hemifrån, spenderade vi kvällen och natten. Det var ett fint ställe med riktigt bra rum. Det var väldigt prisvärt. Vi betalade 500 kr för vår familj, (ex Signe, hon sov med mamma) På kvällen grillade vi. Det var en toppendag!

I dag blir det Skåne!

Om en liten stund åker vi till Skånes djurpark. Det ska bli jättekul, jag tror aldrig att jag har varit där. Jag har tidigare förväxlat Skånes djurpark med Bengts gård i Örkelljunga. Jag trodde att det var samma men när jag googlade runt lite så förstod jag att Bengts gård är nerlagt sedan flera år tillbaka och inte alls låg i närheten av Skånes djurpark!

Efter turen till djurparken har jag bokat rum på ett vandrarhem i Åsljunga, det verkar vara ett mysigt och välskött ställe. I morgon blir det lite annat kul, innan vi vänder tillbaka hemåt!

 

Picknic i morgon!

Jag ska förbereda picknic tills i morgon men har lite svårt att hitta inspiration.

Onsdag
Frukost - Mackor med stekt falukorv och ägg, ketchup + yoggi
Lunch - Pastasallad med stekt bacon och kycklingbitar
Kvällsmat -

Vad ska jag fix till kvällsmat, vill ju gärna grilla - men vad är smidig "ta med grillmat"?

Förlamande..

Terrordåden i Norge har förlamat även mig, det är så fruktansvärt att det knappt går att ta in eller förstå vidden av det. När något sånt här händer blir man påmind om alla de galningar som faktiskt sitter därute i sina stugor och smider sina sjuka sjuka planer. Man undrar ju nu om de ska göra psykundersökning på denna idioten eller om han ska ta sitt straff rätt upp och ner som han borde. 1 år, spekuleras det i att han kommer att få! 21 år i fängelse - är det rimligt om man mördar 90 personer?! Inte för att jag tror att han kommer överleva särskilt länge i fängelset men Norge borde ändra sina strafftider illa kvickt! Dom kan ju bara inte släppa ut den idioten igen!!

Jag har pratat lite med barnen om detta, jag vill att de ska veta, eftersom alla pratar om det överallt, men det är svårt.



Tänd ett ljus för att hedra alla de barn och ungdomar som dog på ön.


Kantareller

Vi åke tillbaka till stugan i lördagskväll. Vi hade köpt en klotgrill med oss som Nicke monterade ihop med en gång. Han gjorde iordning den och sedan gick vi en promenad för att plocka de kantareller som vi inte fick med oss sist. Jodå, de stod kvar - trots att det ligger ett bostadshus i närheten.



När vi kom tillbaka till stugan var det bara att tända grillen och göra i ordning maten. På fredagskvällen kokte jag potatis, som jag hade med mig till stugan tillsammans med ett par vitlöksklyftor, Milda och soltorkade tomater. Jag gjorde varsitt foliepaket som vi värmde på grillen. Det, ihop med en köttbit och nyslagen (?) beasås (som jag köpte i Skeen på vägen ut) var helt underbart gott!

Förutom att Signe var helt övertrött och inte alls ville sova i vagnen var det en perfekt kväll.

Guld på väg

Som ni förstår kan jag inte skriva så mycket om detta, men vi hittade kantareller i går - av en slump. Tur att jag alltid har hundbajspåsar i vagnen. 300 gram kantareller blev det, det fanns mer, mycket mer men vi hann inte plocka fler just då. Vi ska tillbaka om ett par dagar. Att det växer mitt i vägen som på bilden här har jag aldrig sett innan, jag hoppas att de växer bra nu innan vi kommer igen!


Signe - stora tjejen!

Det händer så mycket nu i Signes utveckling och jag har inte uppdaterat här på ett tag. Senare i dag hoppas jag att jag ska kunna skriva ett utvecklingsinlägg om Signe 7 - 7 1/2 månad. Den största överraskningen är att hon numera ställer sig upp, helt själv!  



Signe kikar när kissen äter!

Vi förbereder för piknic!

Vi kan vara ganska impulsiva i vår familj, så nu i semestertid känns det vettigt att ha lite färdig piknicmat i frysen. Jag gjorde köttfärsbiffar och Edvin gjorde chokladbollar i dag.



Jag tänker inte skriva ut receptet på biffarna, men vill ändå berätta att jag hade lite soltorkade tomater och Santa Marias "Chili" marinad i smeten. Salt, peppar och lite paprikapulver. De blev så himla goda!

Min egen champinjonsoppa

Jag gjorde en härligt krämig och helt underbart god champinjonsoppa till kvällsmat i dag.

Ca 500 g champinjoner (jag använde de bruna, skogschamp)
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Spara ett par svampar som du ska ha till garnityr!!

Borsta svampen och ta bort det yttersta på foten. Dela svampen med fot. Häll i vätskan i en gryta och lägg i svampen. Låt koka upp. Lägg i..

1 vitlöksklyfta
lite vitpeppar
1 tsk salt

Låt soppan koka upp igen, smaka av. Om den smakar bra, låt den svalna en liten stund och mixa sedan så att soppan blir slät. Justera ev med mer mjölk om du tycker att den blir för tjock. Jag hällde i 1 1/2 dl mjölk och 1 dl grädde till innan jag var nöjd. Lägg en eller två skivor av svampen (stekta eller ostekta - vad du föredrar) som garnering - antingen överst eller i botten, så att dina gäster får en lite överraskning i slutet.

Jag stekte baconskivor i ugnen. 200 grader ca 10 min. Låt ligga en stund med papper både under och över. 2 skivor till varje portion.





Soppan tar ca 20 min att göra. Smaklig måltid!

Frikadeller med rotfrukter

150 g nötfärs
1/2 dl mjölk
ca 1 msk ströbröd
ca 1/2 msk potatismjöl
ca 10 g gul lök
1/5 dels vitlöksklyfta

vitpeppar
oregano

Lägg i ströbrödet i mjölken och låt svälla en stund, häll sedan i potatismjölet och tillsätt färsen, löken och kryddorna. Forma små kulor och lägg i kokande vatten (utan salt). När kulorna flyter upp är dom klara, ca 10 min.

Använd vattnet som buljong till det andra du ska koka!

1 morot
1 bit palsternacka
1 bit kålrot
3 potatisar

Skala och riv rotsakerna på den grova sidan - lägg i den kokande buljongen. Skala och dela under tiden potatisarna och plocka sedan upp det rivna, helst med en hålslev. Lägg i potatisarna och koka tills dem är klara.

Mosa eller mixa ihop med buljongen!





Nu ska maten i småburkar och sedan in i frysen.



Tillägg

Jag gjorde en vanlig bechamelsås, som jag blandade i - då fick jag två varianter. Jag använde inte så mycket mjölk utan hade med buljong till såsen.

Signe har testat båda sorterna och hon har godkänt dem!

CoolCoffee!!

I morse gjorde jag iskaffe.

Gör starkt kaffe, blanda i rejält med socker (inte för mycket), och blanda i mjölk.
Det har varit i frysen 2 1/2 timme. Rispa sedan upp det med en sked och skopa upp i glas.









Perfekt på en varm sommardag och väldigt fattig på E-ämnen och andra kemikalier!

En överraskning!

För ett tag sedan köpte jag en citron och nu skulle jag skära den till middagen. Då fick jag mig en överraskning! Innuti citronen har en kärna börjat gro!


Äntligen semester!

Tja inte för mig då alltså utan för Nicke. Det sämsta med att vara föräldrarledig måste ju vara att man inte har någon semester. Visst man är ledig från jobbet och går hemma hela tiden men man går ju alltid mellan dammsugaren - diskmaskinen - tvättmaskinen! Upp och hoppa klockan 06.00 när Signe vaknar! Det mesta jag saknar med semestern är känsla innan, nedräkningen och längtan. Det är ju sånt som hör till semestern!

Nåväl, nu är maken hemma i två (2) hela veckor och det kommer att vara jätteskönt!











Ps, han ska ha mer semester i år!

Välkommen till världen!

En liten gosse blev det, ännu namnlös. Född den 13 Juli 2011 Kl 14.20, 3875g och 51 cm lång.


Älgarnas land!

I går var vi ett helt gäng som åkte till Markaryd för att besöka älgarna. Det var mamma och jag och nästan alla barnen. Annie, Arwen, Maximus och Signe. Vi åkte med tåget för att se älgarna!











Jag rekomenderar verkligen alla att ta sig en tur dit. Vi tog tåget men man kan även välja att köra själv, det är lite billigare men - TA TÅGET! Det är så mycket bättre. Då får man en guidad tur, man får mata älgarna. Han som kör tåget är deras skötare och lockar upp dem så de verkligen kommer nära. Det är värt några extra tior. Åk dit, man behöver inte ha barn för att uppskatta detta äventyr!

Dessert

Jag gjorde efterrätt till Signe innan. Hon har smakat den och godkänt den. En lite större burk står i kylen, bra att äta som den är eller att blanda i gröten på kvällen. Varför ska man köpa gröt med frukt i, när man bara kan mosa i valfri frukt direkt i gröten?



1 äpple
1 päron
2 persika 
Ca 1/2 dl vatten
En skvätt citronsaft

Skala all frukt, skär i små bitar och lägg i en bunke ihop med vattnet, sätt plastfolie på och kör ca 5 minuter i micron. Tills frukten är mjuk. Mixa ihop till en slät kräm och häll i citronsaft. Låt svalna innan du fryser in.

Tips! Låt inte krämen tina helt, så får din bebis isglass. Signe älskar mammas hemmagjorda glass!

Grodan i lövhögen






Vi hittade en groda i en fuktig lövhög i lördagskväll. Eftersom lövhögen skulle bort var grodis tvungen till det också! Nicke skulle hjälp (tvinga) den bort till ödetomten. Två gånger fick han den att skrika eller gråta, det lät jättehemskt. Till slut var den inne på ödetomten och vi kunde fortsätta vårt arbete. I går morse när vi kom ut i trädgården så hade grodan kommit tillbaka till sin lövhög. Vi hade bara flyttat högen lite eftersom vi håller på att måla. I dag ligger högen på ytterligare ett nytt ställe och vi får se senare om grodan ligger däri!

En glimt av vad

Här får ni en liten glimt av det vi håller på med i dag, och ett par timmar i går kväll också för den delen!


Kojakt!

I går var gick jag och Signe till sopsorteringen och skulle slänga lite saker. Här ligger sopstationen lite avsides men ändå mitt bland villor och företag. När jag skulle slänga en glasburk, låg det en stor stinkande koblaja precis brevid! Snacka om att jag blev förvånad!

Jag gick hem och berättade det för Nicke. Varav han konstatera att Då har vi en lös ko i byn! Jag tog med kameran och vi gick dit igen för att förhoppningsvis få se denna kossa, som ändå har gått några kilometer - var den än kom i från. Vi gick en runda men hittade inte den. Vi såg fler spår från den och hörde den råma en gång, men det var allt. Himla synd, tycker jag!

Jordgubbsmilkshake

Jag hittade ett recept på en jordgubbsmilkshake i lokaltidningen i går. Smarrigt..



1 port

5 rejäla skopor glass
2 dl mjölk
10 jordgubbar

Mixa ihop och njut

Forts Esska

Som ni kommer i håg skrev jag för ett par dagar sedan om Esskas nya nappflaska. Jag kunde inte reklamera flaska eftersom jag inte hade kvittot kvar. Däremot så mailade jag Esska och talade om vad jag tyckte. Jag förväntade inte ens ett svar men i dag när jag hämtade posten så fanns där ett stort brev från Esska.



Nu gäller det Esska, jag ska testa de här flaskorna speciellt! Om alla tre flaskor får samma resultat, tja då vet man att man inte behöver köpa deras flaskor igen.

Snart kommer det en ny kusin!



Jag fotade min lillasyster i dag. Bebisen kommer när som helst och är Kristinas tredje barn!

Signe badar i Bolmen!

Annie skulle hjälpa Signe så hon skulle få doppa fötterna. Men ungen blir helt tokig och ska BADA! Hon var som galen, plaskade, skulle sitta, det dög inte med att bara doppa fötterna. Blöjan blev helt blöt, så den fick vi ta av sen var tröjan också helt blöt, så det blev av med den också!



Det började så här..



... och slutade så här!


2 Juli 2011, bad vid gammelmorfar Runes stuga i Torarp!

Det är låågt här idag..

Vi är trötta allihopa i dag. Signe sov mellan 23-07, och då gick jag upp med henne. När Nicke kom upp klockan 9 somnade jag tvärt på soffan! Nicke la Signe och när hon hade vaknat åkte de till Lagan och köpte färska frallor. Så mysigt att vakna till en sån frukost.

Nu ska vi göra oss i ordning och köra ut ill morfar Runes stuga och bara slappa resten av dagen! I kväll hoppas jag verklign att det blir grillning!

En dagstur till Danmark

I dag blev det en impulstur till Danmark. Vi åkte hemifrån vid middag och kom just hem. Jag gillar att göra såna impulsiva saker! Det var jag, Nicke, Annie och Signe. Jag fixade snabbt ihop en picnic av grejer jag hade hemma. Kycklingklubbor, som fick en skvätt marinad på sig och en tur i ugnen, honungemelon, några kokta ägg. Vi körde senare inom Maxi och köpte färska frallor och dricka. Några saker gick inte som vi hade tänkt oss. Nicke råkade krossa termoskannan, vi fick en p-bot, tack vare att vå automatiska p-skiva visade fel tid, fästet till vår extra skärm till vagnen gick sönder och så upptäckte vi att någon hade smällt upp en dörr i sidan på vår bil, så vi har fått ett jätte märke i ena bakdörren!

För övrigt så hade vi det jättemysigt. Vi var till och med och kollade på det Danska slottet. Tyvärr så kom vi inte i tid till någon rundvandring, men det har i bestämt att det får det bli nästa gång!  

Picnicen intog vi i Viken, utanför Höganäs. På en bänk på gästbryggan i hamnen, så himla härligt!




RSS 2.0