Ni måste bara kolla här!

Kolla in bloggen jag hittade i kväll! OMG, så underbart!

Signes badpremiär!

Signe har badat i poolen idag. Det är 25 grader varmt i poolen. Hon hade sina badbyxor på sig innan badet, men "råkade" kissa i dem precis innan hon skulle i, så då fick hon bada naken. Det är också därför jag har gjort en sån här jobbig bildvägg!


Esskas nya nappflaska

Esskas nya nappflaska heter "Esska Smart" och är på 250 ml. Den kostar 50 kronor att köpa i dagligvaruhandeln. Det gjorde jag och efter att Signe har ätit välling på heltid i 1 månads tid (morgon, eftermiddag och sen kväll) så ser den ut så här!



Det svarta sträcket betyder 200 ml!

                                                                              Kass!


Målarväder!

Min älskling är ute och målar!


Det osar katt!

I dag var det äntligen premiär av teatern som Edvin är med i. De har övar i flera månader och nu de senaste veckorna har de övat flera gånger i veckan och senare varje dag. Edvin är väldigt duktig på att spela teater, han har bra minne för repliker, men tycker att det är tråkigt om han har för lite att säga. Han var så himla duktig och såklart hade vi en fin blombukett med till honom!

"Bolmenbygdens kulturförening satsar hårdare än någonsin och arrangerar teater- och musikföreställning utomhus på Perstorpsgården Bolmsö. Pjäsen Vita Frun av Carl-Johan Seth spelas av en skådespelarensemble med 25 lokala kändisar (8-70 år). Dessutom blir det nyskriven och lokalproducerad musik.
De fem föreställningarna inleds med vägskälsdans och miljön kring gårdsmuséet Perstorpsgården på Bolmsö blir själva scenen. Hela projektet har fått namnet ”Det osar katt”.

I föreställningen hamnar Bolmenbygden i centrum med tankeväckande perspektiv på ägande, jord, övernaturliga väsen och mycket musik."

Texten tagen härifrån!

Här får ni lite bilder:







Fika i pausen. Kaffe och en liten påse med hembakat gott i. En kanelbulle och 3 småkakor.


"Jag tyckte väl jag såg dig innan, brossan" tänkte nog Signe när Edvin kom och hälsade på oss. De hade ju inte setts på en vecka.

Glad Midsommar



Önskar vi på Rosendalsvägen

Jag kan knappt tro att det är sant!

Något har hänt och jag är jätteglad, lättad och glad. Skrev jag det innan? Jag är det! Och dessvärre kan jag inte tala om vad det handlar om!

Minnesanteckning till mig själv!

Halv 8 hos mig 22/6 2011 

Halv 8 hos stjärnorna 22/6 2011

Minsta sovrummet - före och efter

Det har hänt en del med det lilla sovrummet. När vi flyttade hit så var det illgrönt, det var en sån hemsk färg att man blev stirrig av att vara där inne, det gick liksom inte att tänka. Vi tog bort det direkt och Edvin fick ett rum med Spidermans färger. Blått, rött och vitt. Inklusive ett stort Spidermanmärke på ena väggen, som en fondvägg. Det har han trivts med hela tiden. Nu när Signe har fått det rummet så har det blivit vitt med flera pastellfärger. Med hennes saker i är det en riktig flickdröm.








Napp? Nej tack!

Signe har aldrig velat ta nappen, hon går med på att få in den i munnen men sen vet hon inte hur man gör för att få fast den, så den trillar helt enkelt ut efter en liten stund. Vi har köpt drösavis med olika nappar för hon hade ett ganska stort sugbehov, däremot så leker hon gärna med napparna, men att sutta på dem - NEJ tack!





Måndag igen

Edvin är hos sin pappa, Annie är hos mormor och Nicke är på jobbet. Bara jag och Signe hemma. Jag skrev på fb innan: "Tanken på att vara ensam hemma är så ljuvlig, när man sen är det - är det bara tråkigt! Tur att jag har Signe!" och det stämmer. Att längta efter ensamtid är säkert något de flesta hemmamammor ägnar sig åt menn när man väl får det så är det inte så kul längre. I morgon kommer både Annie och Nicke hem så då blir det liv i luckan igen. Annars har Signe och jag mest plockat här hemma idag, pysslat med poolen den lilla stund det var uppehåll och hunnit med en runda till sopstationen. Det har regnat mest hela dagen, riktigt öst ner. Fint har vi hemma men tyst är det! Prata med Signe kan man ju göra men bara till en viss gräns, det är ju inte direkt så att man får några bra svar!

Match mot Lagan

I dag var det fotbollsmatch mot Lagan - i Lagan. Det regnade í början men det passerade, tyvärr gick det inte så bra för Vittaryd/Dörarp. Resultatet? Det talar vi inte om!




Signe har fått ett eget rum!

Nu är vi äntligen klara med Signes rum! Det har tagit ett tag men har inte heller varit särskilt prioriterat. Signes pappa har gjort allt och han har varit såå duktig.










De tre finaste!

I dag har vi äntligen haft skolavslutning. Nu är det sommarlov!
Det gick bra i kyrkan, barnen sjöng och rekton höll sitt tal. Signe var lugn, hon somnade efter ett tag och sov tills jag gick ut. Efteråt satt vi utanför församlingshemmet och fikade. Jag hade gjort en pinocciotårta med färska svenska jordgubbar. Jag glömde även filten i år igen!



I bakgrunden: "vår" präst, som vigde oss och döpte vår dotter. Även pappa till edvins bästa vän.


Helgen har rusat förbi

Denna helgen, som alla andra har rusat förbi. Niclas har målat huset, det börjar arta sig nu. Allt utom gavlarna är målade minst en gång.
I lördagskväll hade vi besök av jobbarkompisar, ingen av oss jobbar ihop nu - så kompisar är väl mer rätt?! Det var en riktig trevlig kväll och jag hoppas att vi ses snart igen.
I går var jag och flickorna i Olofström, Nicke var hemma och målade och Edvin var på teatern. Vi grillade i Olof och mammas syskon var där och hennes kusin (med son) från Umeå var där också. När vi kom hem såg huset ut såhär! 


Å, vilka mysiga saker!

På bloggen Annas Inspiration pågår just nu en tävling från SOVTEX, Skynda skynda och tävla, den slutar om ett dygn!

Nu mår blommorna bättre!

Vi har varit ute och planterat och planterat om vissa blommor. Vi har inte så många blommor här hemma, ingen av oss har ett dugg gröna fingrar, men de som vi har som är finast är såna som Nicke hade med sig när vi flyttade ihop. De är av modell större och alla var planterade utan innerkruka. Det har inte funkat så bra, de här blommorna har fått för mycket vatten mååånga gånger. Nu ser det bättre ut, nu har de alla innerkrukor men inga ytterkrukor! Det är bättre det i alla fall!


1 vecka kvar

I dag är det 1 vecka kvar till sommarlovet. Barnen ä skoltrötta och läääängtar till lovet. Det gör jag också, längtar efter att slippa ställa klockan, visst Signe brukar vakna 06.50 men ändå - bara känslan att slippa ställa den. Jag hoppas att de gånger jag måste ställa klockan på lovet, att det är för att det ska hända något jättekul!

Det är första gången jag är hemma en hel sommar med barnen, sedan Annie började skolan. Jag har inga förväntningar, däremot så kommer vi inte att tillåta att barnen lägger sig hur sent som helst eller går upp hur sent som helst. Jag håller mina båda tummar för att det kommer att bli en lagom varm och superhärlig sommar.

Kolla in receptet jag snubblade över!

Syrensaft

40 st klasar blå bonnsyrén
2 liter vatten
2 kg socker
2 st citroner
50 gram citronsyra

1. Lägg först syrénklasarna på vitt papper, för att ev. svarta kryp skall trilla av, och sedan i ren hink.
2. Koka upp vattnet med sockret och häll det hett över blommorna.
3. Borsta citronerna väl och skala eller riv av det gula. Dela frukten och pressa ur saften.Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrénhinken.
4. Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.
5. Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa!



Källa: Hemmafrun i USA


Jisses, vilket oväder!

Vilket oväder det blev igår kväll. Åskan hängde ovanför vårt hus i säkert en halvtimme. Att höra den närma sig med stormsteg(!) och till slut vara precis ovanför var så otäckt att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Regnet öste ner och vi fick snabbt en rejäl översvämning, himlen var svart och till slut haglade det, korn stora som kalaspuffar. Nicke var tvungen att gå ut och lyfta på locket till brunnen för att den skulle kunna svälja allt vatten som kom. Tyvärr var det fullt på andra ställen så det sprutade istället vatten ur vår brunn. Vi bor fyra grannar i en kvadrat här och vårt hus ligger lägst, så vi får alltid allas vatten in på vår tomt. Så var det även igår. 
Till slut drog ovädret vidare och vi satte oss vid köksbordet och spelade Alfapet innan vi gick och la oss. Nu är ordningen återställd, solen kämpar för att ta sig igenom molnen och enligt vädersidorna kommer vi inte att få mer oväder här idag eller i natt. Jag håller tummarna för det!  






Att tänka på vid åska

Ta inte skydd under träd vid åska, inte ens för att undvika regnet.

Undvik höga platser som till exempel berg och även öppna platser. På dessa blir man den högsta punkten och ett givet mål för blixten.

Tala inte i markanslutna telefoner, vanlig mobil går bra.

Koppla ur och arbeta inte med elektriska apparater.

Undvik att duscha eftersom vattnet kan leda ström vid ett blixtnedslag. Bada inte heller utomhus.

Spela inte golf, metallklubborna drar till sig blixtar, samma sak gäller för paraplyn.

Källa: TT

Klippt från Aftonbladet


En stor dag för Signe

I dag har Signe fått smaka glass för första gången i sitt liv. Vill ni gissa om hon gillade det?! Jo, det gjorde hon! Dessutom har vår stora tjej fått smaka majskrokar idag.



Vi har haft 27 grader här idag och vi har varit ute nästan hela dagen. På förmiddagen var vi inne i stan och åt glass på glasstorget. Vi åt middag i trädgården och sen sov Signe och jag middag inne. Efter det gick vi ut igen. Nicke har jobbat halva dagen, så vi har bara myst i trädgården. Annie och en kompis har badat i poolen hela eftermiddagen.

På kvällen, innan Signe skulle gå och lägga sig fick hon också bada ute i trädgården. Fast i sin bajla och med liite varmare vatten. Hennes vatten är 37 grader! Signe älskar att bada och att vara ute - i kombination är hon helt överlycklig. I kväll var det första gången som hon vägrade att ligga i "badformen" som man har för att hålla bebisar på plats i badet.

Kalas för Annie

I går hade vi kalas här hemma. Både jag och Annie har ju nyligen fyllt år. Vi hade tur med vädret och skulle ha kalaset ute i trädgården. Gästerna fick ta med badkläder och vi hade ställt fram alla trädgårdsmöbler som vi hade. Först tänkte vi bara bjuda på fika men ändrade oss i sista stund. Det blev massa frukt, potatissallad och två sorters kallskuret kött.
Till fika hade jag gjort Cheescake och Kattens Tårta i portionsbitar i aluminumformar.



Det var himla mysigt och smidigt att ha kalaset ute, men nästa gång ska vi komma i håg att vi ska börja kalaset tidigast kl 17.00, för solen gassade och det var ganska jobbigt att sitta där och äta.

Utsidan får sig en välbehövlig make-over!



I helgen har vi äntligen fått vår nya fina ytterdörr på plats! 
Nicke och svärfar var så duktiga och fick jobbet gjort på två dagar. Enda nackdelen med bytet var att vi måste skynda oss med att bygga ny trapp och måla fönster. Det såg förjävligt ut efter! 

Alla söker tröst på olika sätt

Vissa söker tröst i alkohol, andra i mat, sex eller shopping. Jag har funderat på vad man ska göra om man har någon i sin närhet som har ett sjukligt tröstsätt. Personen i fråga vet nog ofta inte om det eller i alla fall mörkar det för sig själv. Är man tex väldigt överviktig så kanske man borde ta reda på varför. 

Tänk att vakna upp en dag och hela livet är förstört och att inse det när det är försent! Att inte ta tag i sina problem, så man kan gå vidare sen. Tänk att inte ha ett normalt liv på grund av - vad det nu kan vara.

Visst, alla kanske inte vill ha ett vanligt Svensson-liv, men att inse det i efterhand att man faktiskt ville det - det skulle vara hemskt!

Något som ni kanske inte vet

Något som ni kanske inte vet, är att vi har ca 3 km till ett flygfält. Där finns tre klubbar, en för segelflyg, en för motorplan och en för fallskärmar.
På sommaren är det väldigt mysigt att sitta och titta på alla aktiviteter som försiggår där uppe. Förutom när det är för mycket oväsen!
I kväll när vi satt ute och åt kvällsmat såg vi två som hoppade fallskärm.



I rutan på den första bilden är en person med fallskärm!

I dag har det hänt grejer hemma hos oss!





Men det är ju inte färdigt, så ni får vänta ett par dagar..

Premiärdoppet i poolen



I dag var det äntligen dags för premiärdoppet i poolen. Å, som barnen har längtat! Det gjorde inget att det bara var 7 (sju) grader i poolen. Brr.. De lekte där i, säkert 10 minuter men efter duschade de och sedan bäddade vi ner dem i sina sängar framför varsin film.

Utbrytar-Signe

Signe har börjat intressera sig för grinden och som tur är, är hela familjen väldigt noga med att stänga den.  





Lägg märke till de blöta märkena ovanför Signes hand!




Signe 6 månader

RSS 2.0