Jisses, vilket oväder!

Vilket oväder det blev igår kväll. Åskan hängde ovanför vårt hus i säkert en halvtimme. Att höra den närma sig med stormsteg(!) och till slut vara precis ovanför var så otäckt att jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Regnet öste ner och vi fick snabbt en rejäl översvämning, himlen var svart och till slut haglade det, korn stora som kalaspuffar. Nicke var tvungen att gå ut och lyfta på locket till brunnen för att den skulle kunna svälja allt vatten som kom. Tyvärr var det fullt på andra ställen så det sprutade istället vatten ur vår brunn. Vi bor fyra grannar i en kvadrat här och vårt hus ligger lägst, så vi får alltid allas vatten in på vår tomt. Så var det även igår. 
Till slut drog ovädret vidare och vi satte oss vid köksbordet och spelade Alfapet innan vi gick och la oss. Nu är ordningen återställd, solen kämpar för att ta sig igenom molnen och enligt vädersidorna kommer vi inte att få mer oväder här idag eller i natt. Jag håller tummarna för det!  






Att tänka på vid åska

Ta inte skydd under träd vid åska, inte ens för att undvika regnet.

Undvik höga platser som till exempel berg och även öppna platser. På dessa blir man den högsta punkten och ett givet mål för blixten.

Tala inte i markanslutna telefoner, vanlig mobil går bra.

Koppla ur och arbeta inte med elektriska apparater.

Undvik att duscha eftersom vattnet kan leda ström vid ett blixtnedslag. Bada inte heller utomhus.

Spela inte golf, metallklubborna drar till sig blixtar, samma sak gäller för paraplyn.

Källa: TT

Klippt från Aftonbladet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0