Det är klart att jag vill ha en virkad tårta

Om jag hade haft det hade den stått framme på köksbordet hela tiden. Nästan iaf, det kan jag lätt lova. MEN bilden är tagen från denna sida och jag har inget recept på den. Tyvärr, jag önskar jätte jättemycket att jag hade det. Jag ber om ursäkt om någon blev lurad till att tro att det var min bild. Det är det alltså INTE.  Kolla under presentkort så hittar du tårtan!

Carro fyller snart år!!

Om du undrar vad jag vill ha när jag fyller år, så kommer här några tips.
Detta gäller inte om du har fått särskilda direktiv om presenttips direkt  av mig.
 


Jag har fått ris

Anonym: Varför ramar du in varenda foto du lägger in på bloggen? Det är fult och för mycket!

Svar: Det är helt enkelt så att jag tycker att det är så himla roligt att rama in bilder och att göra kollage. Därför skiter jag i vad ni eventuellt tycker om det!!

I dag är jag på kurs

Och därför har jag inte legat hemma i sängen med Nicke och Lillian, jag har faktiska spendetat natten på...



Nya Tv-bönder

Årets Tv-bönder är utsedda!!


Mikael Karlsson, Elin Torstensson, Roger Karlsson, Karl-Magnus (Kalle) Pettersson,
Per-Jörgen (Pecka) Östling, Jan-Olof (Janne) Hansson, Kenneth Hultkvist och Thilde Höök.

Jag längtar redan till det första avsnittet. En serie som jag verkligen gillar att kolla på!!

Både bra och dåligt

I dag är jag ensam på jobbet. Iaf mellan 9-12. Det är verkligen inte att rekomendera. Fy, som det värker i mina fötter nu. När det kom en stammis innan så slängde jag till honom telefonerna och så rusade jag till toan.




Fast det är synd att klaga, har man mycket kunder så brukar det ge utslag i kassan oxå. Bara jobbigt att vara ensam!

Batteri-beroende

Det är jag däremot. Rejält!! Vill inte ens tänka på hur folk hade det för utan batterier. Vi kan inte ta några bilder på mina nya snygga kläder för mitt kamera-batteri är kollapsat efter dopet igår. Får ta det i morgon. 

Shopp - o - holic

Det är jag defenetivt INTE. Men idag har jag köpt kläder till mig själv för ca 1500 kr. Min kille kommer inte få spader för han vet hur sällan jag köper kläder till mig själv. Det roligaste tycker jag är att köpa kläder till sonen och sambon. Inte till mig själv. Ska försöka få hjälp av dottern att fota innan hon går och lägger sig.

Ps, jag har ingen ångest för den stora summan heller... *ler*

Rosor & Kallor

Här är de tårtdekorationerna som jag gjorde på kursen i Tisdags. Jag är grymt stolt över mig själv, även om jag behöver mer träning i detta ämne.
 

Buddy Harley Hartvig Andreé

Går nu i Jesu ledband. Välkommen grabben, jag är där med!! Du var jätteduktig, lite får man gnälla. Särskilt när främmande gubbar häller vatten på en, det var säkert kallt också.







Denna helgen har vi besök



Min syrra är här. Vi har grillat och haft mysigt. Kristina var härute en runda i går också. Skönt att få träffas alla tre lite.

Nu är vi på väg till Harleys dop.

Oj, som det blev..

Oj, som det blev.. En jättelång frånvaro. Jag har haft fullt upp, och har inte riktigt haft lust att hänga här, det är mycket nu.

Men idag har jag och sambon varit och köpt en doppresent. Det blev inte alls vad jag hade tänkt mig men det blir bra ändå.  Nu är den inne för gravering, ska hämta den om några timmar, kan inte visa den än ifall mamman skulle gå in här och kika. Dop på söndag!!

Rätt körig dag..

Eftersom jag ska på kurs idag så blir det ingen motion i kväll. Men om en stund ska jag ha lunch, då tänkte jag börja den med en promenad runt kvarteret här. Många bäckar små.. Jag kan inte påstå att jag har en jättenyttig lunch med mig idag heller. Makaroner (blä) köttbullar och någon prinskorv. En snabb middag att göra men inget gott att äta den.  

Barnen har kommit hem

De försvunna barnen är tillbaka. I går vid middagstid fick jaghem den ena. Sonen är kvar hos sin pappa. Jag och Annie lunchade på stan och sen var hon med mig på jobbet resten av dagen. Hon hade en hel del läxor att ta itu med. På kvällen när vi kommit hem skulle vi ut och jogga lite men Annie hade så dålig kondis, sämre änmin så vi fick gå istället. Annie ska snart vara med i Kalvinknatet.





Nu är det dags att köra till jobbet, börjar 9.00. Måste bara klä på mig först.

Ps, Kurs ikväll...

Måndag morgon

Det är fullt av lekande barn på skolgården. Jag både ser och hör dom från mitt fönster. Men mina är inte där. Jag vet inte var dom är. Jag har ringt alla telefonnummer som jag har till den där j****n men inget svar eller bara mob-svarare. Känns ju otroligt skönt att behöva åka till jobbet om en stund. NOT! 


Nu är Påsklovet slut

Nu är Påsklovet slut och skola / dagis i morgon men jag vet fortfarande inte när mina barn kommer hem eller var de är eller om de mår bra för mitt E X har inte mobilen med sig. J***a AS!!

Helg V 16



Oj, så mycket vi har hunnit med denna helgen. Iaf med tanken på att jag jobbade 9 - 14 igår.

Vi var hos Lindha och fikade sen åkte vi till Dörarp och gick en jätterunda runt en sjö. Sedan åkte vi hem och räfsade gräsmattan och åkte iväg med ett mega lass med trädgårdsavfall. Efter det gjorde jag kvällis. Sovlaki m pommes och gräddfil, Nicke åt beasås. Vi kollade på Robinsson medans vi åt. I morse hittade vi en annons med trädgårdsmöbler på Ljbtorget. 500:-. Sedan körde vi mer trädgårdsavfall, åt middag. När vi skulle lämna tillbaka svärfars släpkärra så träffade vi Alvin och hans päron. Just det, vi har köpt en liten parkbänk på ÖB oxå. På rea! Vi har tvättat alla sovrumsfönster och monterat upp rullgardiner i de samma. Nu klipper Nicke gräset och det luktar underbart.

Ps, Nicke har planterat lite blommor med.


Snart ska jag stänga

Snart ska jag stänga butiken. Jag & Nicke ska åka till Lagan och fika.



Gott gott..

Mobil eller inte mobil

Det bästa med att inte ha mobilen med sig är att det kan inte ringa någon som kallar en för I D I O T!

Sämst med att inte ha mobilen med är om det händer något kan man inte ringa och meddela / larma! 

P S

Ps, vi hade en jättehärlig dag, jag och sambon.

Idag har jag slutat tidigare

Nicke hämtade mig på jobbet 11.30 idag. Jag ska hoppa in för en kille som skulle ha jobbat i morgon men som har fått förhinder. Så vi fick ta våra planer idag istället. Först åkte vi till IKEA, vi skulle ha rullgardiner till sovrummen och plastbackar till källsorteringen. Samt en grej till vasken i köket. Sedan åkte vi förbi Jysk och Herrgårdstoppen. Handlade inget på Jysk, kollade på trädgårdsmöbler bara men gissa vad vi köpte på HT? Inget. Nä, jag bara skoja... Såklart köpte vi gräddbollar, vad annars!! Dom ligger i tryggt förvar i frysen nu. Oöppnad!!

                           

Sedan åkte vi hem till stan igen, köpte en flaska Mintuu på systemet. F*n så dyrt det var men vi var såå sugna. Nu har vi grillat, är mätta & besåtna ocg jag ska hämta den kalla Mintuun från kylen.

Hörs!!

En resa till Paris

En resa till Paris är säkert jättekul förutom ifall man måste bila dit = ca 15 - 20 timmar med 6 barn i samma bil. Skulle det vara så att ens syster ramlar när hon leker på en gräsmatta och bryter armen på två ställen och man tvingas sitta på en akut mottagning i timtal kanske stämningen sjunker lite. Tycker synd om mina barn som måste vara där med 
två * * * * * * *, som tydligen inte ens har en mobiltelefon med sig på resan. Deras syster hade dom ringt från sjukhuset mitt i natten igår.  Jag har ont i magen och kommer säkert att ha det tills mina ungar står på farstutrappen här hemma!!

                                        

Ska inte glömma

Ska inte glömma att berätta att mina barn har åkt till Paris idag. Jag hoppas att resan går bra och att ni kommer hem helskinnade.


Nu var det länge sen jag skrev..

..något här. Det har varit fullt upp. Igår efter jobbet var jag hos Lindha. Vi fikade och höll på med en grej, en datorgrej.



Gott med fika!!

När jag kom hem åt vi kvällsmat och sedan drog Nicke med mig på 45 minuters promenad. Det var väldigt skön luft i går. Vi gick Vällingasjön runt. Duktiga vi!!

Kalas hos svärmor

Kalaset gick bra, vi här ätit mycket. Stor buffé, påskmat i alla dess former. Sedan blev det efterrätt och en stund efter det blev det tårta. För min svärmor gör alltid så. Middag, efterrätt och sen tårta. Vad skillnaden är vet jag inte, förutom att man blir extra mätt då klart! Första gången vi var på middag hos svärisarna, gjorde jag misstaget att äta mig mätt på middagen. Det gör jag inte längre!! Lite mindre än lagom är bäst, då går resten ner oxå. Nå väl, min svärmor fick en ny mobil i present och nu sitter vi kvar här. Min sambo håller på att lära sin mor hur mobilen funkar. Snart är det hemgång och jobb i morgon.

Härliga soliga Måndag

Det absolut bästa med denna Måndag är att vi slipper gå till jobbet. Att jag bara kan sitta här, ensam. Barnen sover och sambon har åkt för att fiska. Alltid dessa måsten, men inte idag. Jag måste ingenting idag. Jag ska tvätta och plocka lite här hemma men bara för att jag har lust för att jag vill ha ett fint hem.
Däremot skulle jag gärna vilja att de jobbade på Handelsträdgården idag. När vi gjorde så fint i landet på framsidan igår hade vi mycket gärna haft något att sätta i det idag.  Men det blir inget av det, istället ska vi på kalas. Svärmor fyller år snart och har kalas idag. Jag har köpt en multikvarn till henne, precis en sån hon har sagt att hon vill ha, men tycker är för dyr. Jag köpte den redan i Januari tror jag, bara för att inte glömma bort det på vägen. Snacka om att jag är nöjd, jag vet att hon får den presten hon vill ha.
 



I går var min sambo där för att hämta en grej. Vad står då där, på bänken i svärmors kök?! Jo, en multikvarn!! Då har hon precis köpt en ny. Hon fick tydligen hem den i förrgår.  Va f*n!! Nu har vi ingen present med oss på kalaset. Snyggt!

Mmm..gott




...Not!!

Nu är det så fint så..


Tårtan


Kalas

Idag har vi gjort massor. Vi var tex på kalas hos Jonathan som fyllde 5 år. Jag lägger inte ut en bild på honom för hans mamma är sååå knäpp!! I presenten från oss fick han ett par snygga badbyxor, solbrillor och såpbubblor. Han verkade nöjd med detta.


Lördag eller Söndag

Herregud, så  skönt att det bara är Lördag!! Fast vi var lediga hela Fredagen så försvann den ändå på något sätt. klockan 15.00 hade vi gäster. Stig, Sofie, Kaj, Kristina och alla barnen. Mamma låg hemma i maginfluensa.  Vi had eknytkalas och hade riktigt mysigt. Jag gjorde förraätt och efterrätt. Till förrätt gjorde jag en klassisk Toast skagen och till efterrätt hade jag gjort en supergod tårta. Chokladbottnar, hallongrädde, chokladmousse och hallonsylt. Maxi var helt galen i tårtan..


Full rulle

Nu är det full rulle... middag klockan 15.00 om alla är i tid dvs!

Påskakärringar





Bilden är censurerad för att föräldrarna inte är tillfrågade om detta..

Från oss alla..


Långfredag - Stängt osv...


Köksrensning inför helgen..


Glass ÄR gott



1988 - Året då jag var 10 år. Jag kommer ihåg att jag gillade Gröna Grodan, Tip Top och Igloo 




1993 - Året då min sambo var 10 år. Äntligen är Calippo med på banan, min favorit - än idag.
 Vilken var din favorit glass??

Äntligen hemma

När vi kom hem till stan igen, ca 21.30 så hade Kristina en sak till att göra... Bilderna talar sitt tydliga språk!




På vägen hem hände det en grej, mer om det i morgon...

Moster & Maxi

Innan jag hämtade Kristina i går em så var jag hos tandläkaren. Där köpte jag varsin tandborste till hennes barn. Maxi fick en mindre fin för att han inte bryr sig. Arwen fick en med Nalle Puh, men hon var inte hemma. Presenten uppskattades mycket av Maxi iaf.


Går kvällen

I går kväll var vi på kurs igen. Vi gjorde påskkakor. Det var Jag, Kristina, Milla & Linda. Det var superkul. Efteråt var vi och besökte mormor och morfars gravar.



Himla goda mördegskakor


Tisdag förmiddag

Kul på jobbet har vi idag men ännu roligare blir det. Jag och min syrra ska på kurs i Osby i kväll, igen. Idag ska vi göra påskkakor. Denna kursen varar inte så länge som de brukar så, vi kan nog vara hemma i vettig tid.


Glass är gott



1978 - Året jag föddes. Det är många glassar som finns kvar än idag.
Jag undrar vilken glass min mamma åt den sommaren.



1983 - Året då min sambo föddes. Jag var 5 år. Undra vilken min favorit glass var.

Källa

Tandläkaren

I morgon ska jag till tandläkaren. Eftersom jag vägrar bedövning så blir det till att ta med Mp3 istället. Funkar lika bra.



Ett snabbt sätt att spendera 600 kr på...

Prinsessan Lillian



Detta är hela familjens gosegris. Det finns ingen mysigare kisse än Lillian.

Kvällen som sådan

Vi har varit på möte på dagis. Men vi hann inte få maten färdig innan vi var tvugna att gå så vi åt nu för en stund sen. Det var jättegott.


Förtydligande..

Annie har gjort det kollaget som det står specifikt att hon har gjort.  Men vi båda tycket att det är fantastiskt roligt att hålla på med det.

Någon som vet??

Är det någon som vet om man kan frysa ansjovis?

Jag har gjort Janssons nu, till det ska vi ha ägg och prinskorv. Riktig Jul Påskmat. Gott!

Gästbloggare Annie



Made by Annie R

Gamla bilder

Hittade lite gamla bilder i datorn. Så små och söta barnen var...


Abstinens

I dag jobbar jag 07.20 -16.00. Väldigt skönt för jag vill åka hem och blogga. Jag har ett inlägg i huvudet som vill ut och ner på pränt.

Ge mig gärna era åsikter så jag vet att ni är här..

Love love love


Edvin


Annie


Arwen


Maximus


Harley


Ang Påskris



Att veta om att de flesta färgade fjädrar man köper är från levandeplockade fåglar får mig att må illa. Jag såg hur det gick till på nyheterna och det var ingen rolig syn.Jag tänker absolut inte sätta in fjädrar i mitt hus detta år. Men vad ska man då ha i stället?? Jag kan inte komma på något som ersätter på ett bra sätt, så vi kör med ägg och annat pyssel ungarna har tillverkat. Hmm, bara jag hittar påsk lådan..


Bra dag för tvätt

Sambon åkte i väg ett par timmar och jag passar på att städa, vika tvätt, tömma diskmaskinen riktigt fort så han tappar hakan när han kommer hem. Måste sätta igång med middag med...

Härliga Helg

Mer bilder från helgen..


Som så många andra har vi haft...



Vi var ute i Sundet och grillade. Om ni undrar varför inte Annie är med på bild så är det för att hon inte var med. Hon var istället i väg med kören. På auktion med kyrkan. Vi sparade klart några grillspett till henna.
Vi träffade även på ett fyllo som bor i närheten av där vi var. Han kom över och partade, vi höll aldrig på att bli av med honom.

Folk blir nervösa av att betala med kort

JAg vet att det är så här för på jobbet så säger jag ca 10 ggr VARJE dag: "Du måste vända ditt kort."  Och då ser det ändå ut så här på mitt jobb...   

Har ni något att göra??

Som ni förstår så har jag inget att göra eller rättare sagt, det är klart att jag har saker att göra. Det har jag alltid men just nu så orkar jag inte. 
Däremot så står jag här och funderar på vad min älskling ska göra för mat tills jag kommer hem. För så har vi det alltid på fredagarna. Han är ledig och jag jobbar. Då lagar han något extra gott som är färdigt när jag kommer hem.

Han är så himla gullig!
 
Jag är så suger på Planka, Kinamat eller möjligtvis hemmagjord Hamburgare. Bara lite tips, tror inte att han läser detta idag ifs. Vi får se vad det blir. Han kanske redan har bokat bord på Charlies för kvällen, den som lever får se.. 

Nu blev jag ännu lite mer glad idag.

Tack för hälsningen Kattix, det var kul o se att du har hittat hit. Ingen egen blogg??

Vem är det som bestämmer...

Jo, det är sant Lindha. Det är jag som är chef och bestämmer här, MEN det betyder inte att jag kan ändra i de anställdas scheman hur som helst. Lagar & Regler. Handels skiter nog i att jag är trött och vill vara med min familj!! 
Eftersom vi har en extrem personal-situation här nu så är det rätt krångligt.  På vårt ordinarie schema jobbar jag ständigt 8 -17. Innan var jag ganska missnöjd med det men nu har jag omvärderat. Att jobba 8 - 17 är kanon. I dag jobbar jag till 18.00, inte så kanon.

Fredag

Vilket härligt väder det är idag. Solen skiner och fåglarna kvittrar. Ingen av barnen har vaknat på fel sida. Jättehärligt!!

Idag på jobbet ska jag be en av mina kollegor om en tjänst. Så här ser vårt schema ut för denna vecka:

Pers 1:   7.20 - 16.20
Pers 2:  8.00 - 12.00    (Inhyrd kille som inte jobbar fler timmar)
Jag:        9.00 - 18.00

Jag tänkte be pers 1 om att han jobbar så här istället: 7.20 - 11.00  16.00 - 18.00

Då går jag själv hem kl 16.00. När vi gjorde detta tillfälliga schema (pga att en kille är långtidssjukskriven) så sa pers 1 att vi skulle hjälpas åt. Jag fick det tyngsta ocg jobbigaste schemat trots att jag är den enda som har barn. Han har inte hjälpt mig en enda gång än, jag hoppas att han gör det idag.

Nu är det slut

Fy, vilken klagomur det blev här... Jag måste bättra mig, jag börjar mitt nya positiva liv i morgon. Även om man är trött och ledsen så går det att hitta glädjekorn i varje dag.

Jobb jobb jobb

Jag gillar inte att jobba på detta sättet när jag har barnen att ta hand om. 9 - 18. Jag måste åka och hämta dom framåt eftermiddagen och ha dom på jobbet, sena kvällar och lite tid tillsammans. Denna veckan har vi inte spelat ett enda spel.  Jag är alltid trött och irriterad, själv orkar jag inte göra någonting när man väl är hemma.  Jag har försökt på de sätt jag kan att få någon annan att hoppa in för mig i morgon, så man kan vara hemma med familjen men det var stört omöjligt. När jag hämtar barnen skriker och gråter dom för att dom måste följa med till jobbet. Min samvets-burk är snart full.

Trött trött trött

Jobb hela dagen i dag, möte hela kvällen, orka gå upp i morgon... ?! Tveksamt

RSS 2.0