I kväll blir det

Hela dagen har vi städat och fejjat här hemma och för det ska vi belöna oss med ett restaurangbesök. Jag längtar. Alla fyra har vi klätt upp oss, kortleken är framlagd och vi ska åka om en halvtimme.

Vad ska ni göra i kväll??


Okey, jag skäms!!

I går sa Nicke att han skulle åka in till stan för att köpa en stege. (Vi håller på att städa här hemma och skulle ha upp lite grejer på vinden.) Då flippade jag ur lite och börja på om att det är jättedyrt att köpe en stege och att det var en oplanerade kostnad och vi har precis servat bilen och bla bla bla... Vad jag inte alls tänkte på var att jag själv, dagen innan hade beställt en extern hårddisk från Netonnet. Ifs på fyndavdelningen men ändå... Det slutade iaf med att Nicke ringde runt lite och kollade priser och jag fick erkänna att det faktiskt inte var så farligt som jag först trodde, och vi behöver ju en stege... 

      vs 


Sömnlösa nätter

Vad tänker ni på när ni ligger vakna på nätterna? Om ni gör det dvs. Jag ligger ofta vaken och kan inte sova. Är det mycket på jobbet så har jag alltid problem att sova men största anledningen är ändå Lillian.

Eftersom hon är ett nattdjur vill hon gärna gå ut på natten. Det är jobbigt. Från början hade vi bestämt att vi skulle se till att hon inte får såna vanor. Det gick bra tills en natt då Niclas gav vika för hennes gnäll. Han släppte ut henne och sedan var det kört. Det går INTE att hålle henne inne på natten om hon vill ut. Hon jamar, krafsar på fönsterrutan och hjälper inte det sätter hon klorna i vår nya madrass. Då vet hon att hon kommer att bli utsläppt. 
Då är det bara kruxet VEM som ska masa sig ur den varma sängen och släppa ut kräk katten. Två nätter i vecka är jag ensam, då är det klart jag men de andra fem, undrar ni då?! Den som låsatssover bäst slipper gå upp!! Jag tycker att jag går upp flest gånger med henne och när jag har lagt mig igen är det omöjligt att somna om!!!

Då brukar jag komma på massa bra blogginlägg jag kan skriva dagen efter men, vad händer när man vaknar på morgonen efter? Jo, då är allt borta. Typiskt!!
Lillian inne...

--------------------------------------------------------------------------------Lillian ute..


På en skala

Hur otäckt är det att brandlarmet går fast man INTE lagar mat eller trycker på testknappen??

Den går bra att rösta med en kommentar!

Nu i kväll hittade jag

Nu i kväll hittade jag ett visitkort på trappen. Att jag hittade det var bara slumpen, jag hade varit ute och gått med Malte och han får ju inte vara på nedervåningen, så därför går vi alltid in där uppe med honom. Men i alla fall, det låg där och jag blev genast nyfiken för jag hämtade tidningen i morse och då tror jag inte att det låg ett illgult visitkort från en frissa i Killeberg på trappan. Så frågan jag kommer att ställa i morgon är klart:
Varför ringde ni inte innan, så vi fick visa vårt fina hem för er??

Nu ska jag lägga mig, Malte ska vakta så det inte kommer några otäckingar...

Kalasdag - igen

I dag fyller min syster Sofie år. 30-någonting. Vi åkte tidigt till Jönköping för att köpa hennes present och för att gå på Ikea. Vi behövde plastbackar till diverse förvaring som behövde åka upp på vinden..

Liksom igår är vi rätt fulla - av mat alltså!! Fast igår var det faktiskt värre. Herre min skapre vad mätta vi var igår.
Tyvärr tog jag inga bilder på något av kalasen så därför får ni heller inte se något från de.

Summan av det hela: Mycket kalas i helgen, vi har inte fått något gjort här hemma och snart är det jobbet igen. I morgon börjar även höstlovet, ångesten kommer lite lite smygandes, för att jag måste jobba. Jag är ledig på fredag men jag ska nog försöka få en dag till med barnen på lovet. Jag har ju några semesterdagar kvar..

Kalas hos Pierre

I går kväll var vi på kalas hos Pierre. Jag håller detaljerna för mig själv men detta är vad vi fick att äta:


*Skogsvampsoppa med rådjursbruchetta.
*Älgstek med vinsås och syltade kantareller och potatisgratäng.
*Dessertbuffe med ostkaka, sötost och mycket annat gott.

Det var mycket roligt att träffa alla igen. Pierres föräldrar och Ingrids barn och bara trevliga vänner. Vi hade Ingrids son Dennnis och hans sambo Rebecka till bordet och det var länge sen jag skrattade så himla mycket.Tack för en underbar kväll!!Återblick..

Nu har det gått 2 månader sedan vi gifte oss. Bröllopet är ett verkligt fint minne. Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite planeringsfoton, aldrig tidigare visade...Edvin provar sina kläder 1:a gången. Han ser väl rätt nöjd ut..Den stora frågan... Skulle porslinet räcka??Vi kollar lokalenNågon som vill delge sina tankar, när detta damp ner i brevlådan?? 

Annie provar klänningar...


Min underbart vackra ring..

17.59 en torsdag i Oktober

Jag är på väg hem från jobbet och det är mer mörkt än ljust ute. Så snabbt hösten går. På söndag ska vi ställa om klockan. På lördag är det två månader till julafton. God Jul

Ge blod - nu

I dag var jag och lämnade blod, jag är himla nöjd med mig själv. Som tack för hjälpen får man 50 kr, samtidigt som tanten informerar om att man gärna får handla något hos dom till väldigt billiga priser. En stor hylla har dom längs ena väggen, proppfull med t-shirtar, små skålar, koppar, pennor, glas och en väldig massa mer. Bara skräp i mina ögon. När jag har rest mig från britsen säger tanten: "Du måste kvittera dina pengar där borta och ta dina järntabletter. Ditt namn står på." (det var bara jag som var "patient" där), så jag går bort och ska kvittera mina 50 kr, som hon har lagt brevid en bössa där det står "Stöd Barncancerfonden"! Hmm, jag kände gensat pressen. ÄVEN om jag faktiskt redan stöder barncancerfonden så kände jag mig otroligt pressad till att lägga min nyaste 50lapp i den där bössan. Det är också vad jag gjorde, även om jag helst hade stoppat den i fickan!!

Ballongerna

Ballongerna hade vi till detta...

40 st ballonger och en väldig massa serpentiner gick åt när Pierre fyller år!Pierre 40 år!!

Helgen

Helgen har varit toppen, för kort men helt okey. I morsen var vi i Värnamo och skulle hämta lite grejer till jobbet, som Göran ifs hade glömt men ändå.. efter en tur på CityGross fick vi mess från Joche o Carro som var på väg ut och skulle hälsa på. Då blev det fika på goda bullarna och peppisar. Till kvällsmat gjorde jag Hickory Smoke glaserade revben, suveränt gott!!Jag gjorde även en pumpa som jag satte ut på trappen. Jättesöt!Kärnorna rostade jag i salt och lite olivolja.

 

Nu i kväll efter barnen lagt sig har jag och älsklingen blåst ballonger...

 

 Älskling och 40 st ballonger!


Bullfest

I går kväll bakade jag bullar. För 1a gången på över 10 år. Jag har inte gjort det på sålänge för att jag alltid har trott att jag inte har kunnat, jag bakade en sats på den tiden där jag hade problem med jäsningen. Sengjorde jag inte om det,förrens i går. Det är ju jättelätt!! Så goda dom blev dessutom! I love it!!

 

I dag har jag och Edvin varit och hälsat på min vän Lina och hennes son Arvid. Han är 4 månader nu och jag som hade både mobil och kamera med mig tog inte ett enda kort. Smart! Han är hur somhelst jättesöt.


Vad är det för

Vad är det i osten??


Bonde söker fru

Strax på tv.

Cake toppers

Här är mina söta nallar som jag gjorde hos Anna i går kväll.
Det var betydligt enklare än vad jag föreställde mig att det skulle vara.

Snart är det Halloween

Och vi ska ordna en fest med Lindha och Henke och deras barn. Ska bli jättekul, vet inte om det blir här eller hos dom. Ska försöka så att dom kommer hit, skulle vara kul..

I morgon efter jobbet ska jag till Anna och lära mig att göra nallar, fast jag fattar inte riktigt varför, jag skulle ju behöva lära mig något läskigt som jag kan baka till Halloweenfesten..

Vad ska ni göra

Vad ska ni göra på Halloween?

 

Någon som vill hitta på något??


Mötet

Mötet med Edvins fröken gick bra. Fast vi hade lite olika uppfattning om honom. I skolan leker han mycket, hela tiden, så när jag uttryckte min oro över att hans "läshuvud" kanske försvinner med tiden så såg fröken ut som ett frågetecken!
Edvin är väldigt intresserad av att läsa, skriva och matte, särskilt att räkna gångertabellen. Han tänker mycket på sånt när han har gått och lagt sig och väldigt ofta får man stå där inne och ge honom svaret på ett tal han inte kan lösa. Fröken lovade att trycka på honom lite, för det är så att de får välja att ha frilek eller att lösa enkla stenciler och dyligt. Jag föreslog att hon kanske skulle göra samma sak med hans bästa kompis. Det skulle hon!

Ett glas isvatten, tack!

Utan citron beställde jag (som jag alltid gör) på en restaurang här i stan. Vi skulle äta kinamat, jag och Nicke..Ser ni isbiten?! Tänkte att pilen skulle hjälpa till men det var gränsfall.. 20 kr, betalade jag för detta delikata (ljumma) kranvatten med is i överflöd..


I dag - möte

Idag ska vi på möte i skolan. Det är förskolan och gäller sitt barns språkutveckling. Man har fått hemskickad en lapp där man ska fylla i info som rör sitt barn och dess språk. Utan att skryta så kryssade jag i över medel/bättre än jämnåriga på alla punkter. Edvin sa mamma 1a gången när han var 8 månader och sen har det bara rullat på.
Edvin 6 år

Om ni inte riktigt hängde med

Om ni inte riktigt hängde med i går kväll så kollade jag alltså på "Svenska Hollywoodfruar" (heter det så?)
Anna Anka var det som berättade om sina barns kläder och hur hon packar deras väskor vid resor. Skor packar hon i påsar för att de inte ska sprida bakterier till de övriga kläderna i väskan och pyjamas använder man bara 1 natt sen måste den tvättas. Jag köper det där med skorna, man vill ju inte attde övriga kläderna ska bli smutsiga men 1 natt per pyjamas. Är inte det att ta i? Är inte vatten en bristvara här i världen? Varför ska jag källsortera och tjata på barnen att de inte ska borsta tänderna med rinnande vatten? Varför ska jag känna att jag bör använda vattnet två gånger om jag kan? Hur gör Anna Anka för att bry sig om miljön och hur gör hon för att spara vatten? Detta som jag tänker skriva nu, vet jag faktiskt inget om men jag tror inte att hon gör ett jävla skit. Slösa slösa slösa allt allt allt...

Vem sköter tvätten hos dig?

1 natt per pyjamas!! Jösses, så mycket tvätt - eller?? Hur många nätter har era barn sin pyjamas? Eller hur många nätter har du en t-shirt på dig? 

Snart dags för sängen, mår så där. I natt ska jag ha en ny härlig mjuk t-shirt på mig!

God natt


Redigera kodmallar

Någon gång - dåtid, så har jag råkat radera min profilbild. Jag har letat och provat men vet inte hur jag jag få tillbaka den. Det kan bero på att jag inte vet hur jag fick bort den. Jag har också, för en stund sen plockat bort min Mp3 spelare. Bara för att ni ska slippa chocken när ni kom in på min sida, jag kunde verkligen inte fixa så att man var tvungen att sätta igång den själv. Sakna den redan!

Kolla in..

Klicka här!


Tillbaka på jobbet!!

Äntligen tillbaka på jobbet efter massa semester och sjudomar... Idag har jag finslipat planerna för vårt julbord. Sjukt roligt!! Nu sitter lappen på vita tavlan och det har tillkommit en butik i vårt gäng. Nu är vi 4 butiker som ska åka på julbord ihop! Jag älskar julen och jag älskar julbord!!


Ps, glöm inte att spara dina utbrunna värmeljuskoppar!!!

Nu klättrar jag snart på väggarna

Fortfarande hemma från jobbet. Jag var hos läkaren i går, fick domen =).  Pencillin, vila. Jag kan gå här hemma och plocka/städa liten stund, sedan blir jag helt utmattad och måste genast lägga mig och vila. Fan, så tråkigt! Känner lite panik för jobbets skull, har massor att göra men det är bara att gilla läget... Skulle jobbat i morgon men bytte för att Nicke fyller år i mon... Not fun, har inte ens hunnit köpa hans present för att jag har legat hemma hela veckan.

RSS 2.0