Soffa - fortsättning

Det blev ingen soffa i dag. Vi gillade ingen av de vi skulle titta på. Shit, så många soffor vi har suttit i idag. Bror Perssons har verkligen en jäkla massa grejer i sin affär. Jag skulle bli förvånad om de blir av med hälften. Riktigt mycket gammla grejer, rea priser som ligger i samma liga som ordinarie priser, gamla furu- hallmöbler. Lycka till, säger jag. Vi hittade en soffgrupp där i svart skinn. 3-2-1. Men jag gillade inte utseendet på fåtöljen, få se vad jag tycker om några dagar. Vi tänkte sticka ner till Bjärnum i helgen och kolla i stället.

I dag blir det soffdag

Fast vi ska inte ligga i soffan i dag, utan vi ska åka och kolla på nya soffor. De vi främst är ute efter att titta på är de här.

Vilken gillar du bäst?


Nu är vi på väg hem igen

Vi sitter på tåget på väg till Alvesta. Faktiskt i den vagn och på de platser som jag har bokat till mig och mina kollegor. Förutom att tåget är 20 minuter försenat så har det funkat väldigt bra denna gång. Konferensen har varit intressant och som vanligt kul att träffa folk man både känner och inte känner. I går kväll skulle vi på galamiddag klockan 19.00. Precis när jag var färdig och skulle gå ner, skulle jag bara ringa hem, då gick brandlarmet. Vissa gånger när man har legat på hotell har dom haft brandövning och då säger de alltid till innan. Nu när brandlarmet gick blev det kaos eftersom det var på riktigt. Jag greppade min plånbok och rumsnyckel och gick ner. Det var det enda jag tänkte på att ta. Jacka hade annars varit en bra idé. Faktiskt blev jag förvånad över att se att många tog hissen ner! What, man åker väl inte hiss om det finns risk att det brinner? Nere i receptionen fick jag höra att brandkåren var på väg. Det som hade utlöst larmet var en rökmaskin som skulle användas senare på kvällen. Det var Wallmans show som uppträdde för oss. Hur bra som helst! Vilket ös det var. Men som alltid, det ska jävligt skönt att komma hem.

Äntligen kväll

Vi är äntligen framme i Täby. Till slut gick tågresan bra. Vi fick sitta i 1a klass men inte tillsammans. Helt klart bättre än i Bistron. När vi kom fram tog vi en taxi till hotellet, checkade in. Sedan gick vi ner och åt direkt, träffade lite vänner, pratade en stund. Det var några som skulle kolla på OS nere i baren och resten gick upp på våra rum. Nu har jag duschat och ska bara slappa en stund.


Top 5 lista

Det bästa med att ligga på hotell:

5. Det är helt okej att duscha lääänge

4. Man slipper att städa efter andra

3. Man slipper att städa efter sig själv

2. Frukosten

1. Vita stärkta sängkläder

Det sämsta med att ligga på hotell:

5. Det är ofta lyhört från korridoren

4. I bland håller inte frukosten måttet enl önskemål

3. Kudden är ju aldrig som jag vill ha den

2. Jag är oftast utan min familj när jag ligger på hotell
 
1. Alla jävla bakterier överallt
SJ SJ, gamle vän

Nu sitter vi på tåget som ska ta oss till Stockholm. Jag och 3 kollegor är det som reser ihop. På våra biljetter stod det vagn 1, eftersom jag har bokat 1a klass. När tåget glider in på perrongen ser vi att sista vagnen är vagn2. Hmm, skumt, vi går på och då visar det sig att dom inte har alla vagnar med sig. Den som saknas är den där jag har bokat våra platser. Fine, tänker vi. Vi är inte omöjliga, vi kan flytta på oss. Tjejen som tog emot oss pratar och pratar, rätt som det är står vi med varsin värdecheck på 100 kr i handen. Sitt i bistron. Visst visst, vi pinnar dit men sen slog det oss att hon menade HELA vägen till Stockholm. Alltså 4 1/2 timme. NOT OKEY!! Pierre blir förbannad så han går tillbaka till henne och säger att vi inte accepterar detta. Vi har bokat 1a klass, vi tänker inte sitta i köket! Då lyckas dom skrapa i hop fyra platser i vagn 6, utspridda. Två av dom andra går tillbaka till klass 1 för att hämta våra väskor som vi satte när vi steg på. Jag och Pierre sätter oss i 6an. Efter en stund ringer Fredrik och säger att vi har fått 4 utspridda platser i 1a klass. Vi går genast dit men under tiden har hon gett bort de två platserna till några andra! (Grejen är den att i 1a klass finns tomma platser men dom är till folk som kommer att hoppa på längs vägen.) Pierre och jag bara sätter oss vid två lediga platser och fullständigt skiter i henne. För en lite stund sen kom hon och ställde sig brevid Pierre och sa att du måste flytta på dig, fast hon hade åtminstonde en annan plats. Nu måste jag också flytta mig. Fortsättningf följer... 

Nu ska jag börja packa

Vi har bestämt att så länge SJ inte ställer in tåget så åker vi med det. Ställer dom in så stannar vi hemma. Jag har precis färgat håret och måste åka till Lindha och låna hennes klänning. Nu ska jag börja packa för resan.


Petra Mede

Har ni sett reklamspottarna för Petra Medes talkshow? Är inte dom lite konstiga? Jag har sett två och i den 1a ger hon (som det ser ut) alkohol (skumpa) till ett barn. I den andra så står hon och säger till sin arbetskamrat att hon "vill vara en närvarande mamma" fast till hennes fadderbarn. Också konstigt.
Fast det är väl detta dom vill, att man ska prata om programmet och henne. Hon kommer ju ändå aldrig att passa våra barn!

Trafikläget

Jag har kollat med SJ och vårt tåg är inte inställt. Det står på deras hemsa att de tåg som går är försenade. Jag vet inte var gränsen går för att vi ska stanna hemma, den kanske inte ens finns. Men om man jämför att köra bil i detta väder eller att åka ett försenat tåg. Vad är bäst eller minst sämst, kanske man ska säga?

Galamiddag

På torsdag ska vi på galamiddag. Klädkoden är "mörk kostym".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kopierat från Wikipedia: 


"Mörk kostym


Vid klädkoden mörk kostym bär män en kostym som är mörkblå, mörkgrå eller svart. Traditionellt sett har dock svart kostym varit reserverad för begravningar. Till detta hör vit skjorta samt slips eller fluga i valfri färg (utom svart eller vit, men gärna mönstrad).

Damer bär festfin klänning, kjol eller byxdress. Klädseln bör inte vara axelbar och kjollängden skall inte vara golvlång."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Så vad ska man då ha på sig. Jag ilade in till min vän Diana i dag för att be om råd. Efter det gick jag till Lindex för att be om råd. Hittade inget bra så jag ringde till Lindha. Hon hade några klänningar att välja mellan så jag hoppas att jag kan svänga inom i morgon och prova de hon har. Det börjar ju bli lite panik, vi åker på onsdag eftermiddag.

Eftersom denna middagen är ihop med konferensen vi ska på med jobbet är det tyvärr inte med respektive. det hade varit roligt att gå med nicke men men..


Hemma från jobbet

Jag åkte till jobbet bara för att jag öppnade i dag. Men när alla hade kommit så åkte jag hem igen. Mår inte alls bra i dag och ville vila lite eftersom jag ska på konferens senare i veckan. Inte så kul att vara dålig då. Men denna dagen - årets hittills tråkigaste dag. Barnen har åkt till Jönköping och Nicke jobbar. Ingen av dom kommer hem i dag. Det är skönt att vara ensam hemma ett tag sen är det olidligt.

Soffa, täcke, film

låter som en helskön söndagkväll. Men är det så då? Nej, inte särskilt. Hela denna dagen har varit störtjobbig. I morse blev jag av med min dröm, det som hjälpte mig att gå till jobbet varje morgon. Det som gjorde det värt det. Hur ska jag nu kunna gå dit? Att byta jobb är inte lätt i dessa dagar och jag tycker att det är trist att klaga på det när så många människor inte vill något annat än att ha ett fast jobb med schyst lön. Så vad hjälper det mig då? Ingenting. Jag är jävligt ledsen att jag tycker som jag gör men så är det.

Ledsen

Jag fick höra en sak i dag som gjorde mig ledsen.
Det finns så mycket som jag borde göra men jag orkar inte. Det är just nu något som tar all min energi och det är inte bara detta jäkla skitväder.  

Trött så in i baljan

Nu är jag färdig med det här vädret. Jag orkar inte mer, jag vill inte skotta mer och jag vill inte att det ska vara fler kalla morgnar. Jag är helt slut nu. Ända in till själen (om den nu finns - vissa påstår ju att det är hittepå), orkar ingenting. Jag vill att våren ska komma. Eller kanske inte, kanske vill jag inte att han ska förstöra min vår - min fina vår som jag längtar efter. Hur f*n orkar vissa med sig själva bara? Nu ska jag knyta mig, vilket egentligen inte spelar någon roll eftersom jag kommer vara helt slut när jag vaknar också.

En riktigt slö dag

I dag har allt verkligen gått på sparlåga. I går var min svåger Jocke och hans 2 söner hos oss. Vi åt en god middag och kollade sen på melodifestivalen. Jag Röstade på "Manboy", fast jag ringde klart inte. (Tycker att det räcker gott och väl att betala tv-licens.) Oscar led, han avskydde den låten. Sen satt vi och pratade, drack Gin o Tonic och lyssnade på musik. Till mitt och Jockes stora förtret släppte inte Nicke oss i närheten av datorn. Ja, det var en ny sida jag fick se av min man. Jag har aldrig hört så många dåliga låtar, eller så många dåliga låtar på spanska och finska. Fördelen var att han bara spelade halva låtar! Nicke blev rätt dragen, och fördelen med det var att han framåt natten släppte kontrollen över datorn. På hela kvällen drack jag två glas vin och en halv GT men jag var slö i dag ändå. Det blev rätt sent. Jag är glad att de kom, vi hade jättekul. Det märktes att Nicke uppskattade att Jocke kom och stannade över och barnen hade jätteroligt. Edvin och Calle lekte och till slut fick jag "tvinga" ner dom framför en film och då dröjde det inte länge innan båda sov som små stockar. Annie och Oscar kollade på film i ett annat rum.

Vaknade med ett ryck

och hjärtat i halsgropen. "Herre Gud! Har vi glömt katten ute?" Utbrister jag, Nicke vaknar och jag med^^ Vi båda kämpar för att komma på hur det var när vi gick och la oss. Vi kommer fram till att Nicke släppte in henne efter vi hade varit hos Ingrid och Pierre och lämnat en sak. Därefter gick hon inte ut igen. Vi båda pustar ut och blir lite sura (ja, jag med) över sättet vi vaknade på. I nästa stund hör vi små tassar på golvet i korridoren vid våra sovrum. GREAT!! Jag väckte katten med!! Sover hon hela natten så accepterar hon verkligen inget annat än att man går upp och släpper ut henne. Även om klockan är 05:50, så det var bara att pinna upp.. Vi gick ner och duscha och satte på kaffet, och så holka vi åter igen framför varsin dator. Jag kan bara anta att detta handla om en skräck för att glömma henne ute i minusgrader när hon inte har all sin päls.

Äntligen Fredag

Äntligen fredagkväll. Somna-i-soffan-kvällen. Den bästa kvällen på hela veckan dvs om man inte ska jobbalördag, vilket jag inte ska denna veckan. 
Nicke fixar kvällis, spagetti och bacon (!). Jag bad honom fixa maten tills i kväll och nämnde några saker jag verkligen inte ville ha. Då trodde jag att han skulle fixa något som han vet att jag gillar, tyvärr sa jag inte rent ut vad det var som jag ville ha och han hade dessutom glömt att jag bad honom fixa maten.
Men men, det ska väl gå att dricka vin till spagetti också...det behöver ju inte vara smörgåstårta!!

Nu ger jag mig..

Men i helgen blir det livat värre..

Pappa och Bibban kommer hit på lördag förmiddag för att fira Edvin. Senare på lördag eftermiddag kommer Jocke (Nickes brorsa) och hans grabbar hit. Vi ska äta en god 3 rätters middag och sen är det Melodifestivalen. Grabbarna (alla 3) ska sova över och i dag har jag varit på systemet. Kommer att bli kanon. Barnen planerar för fullt var alla ska sova.

Nu är det definitivt God Natt


Nu är Lillian klippt men inte skuren..

Lillian var hyfsat lugn i natt. Hon sov till 05-tiden men sen ville hon äta. Eftersom jag visste att hon skulle bli stimmig sov jag nog ganska lätt. Innan jag vaknade helt for hon omkring i sovrummet, krafsade på fönstret, klöste i madrassen osv osv.. Då fick hon "sova" resten av natten i tvättstugan.

I morse däremot trodde hon nog att jag hade blivit helt galen. Gång på gång försökte hon leda mig till sig matskål men ändå fick hon ingen mat. Hon tyckte säkert att jag var helt trögfattad.

Men nu har hon då varit en tur till vetrenären, som för övrigt tyckte att hon var en superfin kisse. De klippte henne så lite som det gick och sen var det bra. Klagade lite på maten som vi använder.

Nu ligger hon här på köksmattan och vilar sig. Vi ger henne lugn och ro så gott vi kan. Hon har till och med ätit lite. Jag har portionerat upp torrfoder i små portioner som jag blötlägger. Hon är superhungrig. Man kan ju inte gärna ge en piggelin som man gör med barnen.

I natt, i natt..

I morgon är det dags för Lillians läkarbesök. Eftersom hon ska sövas ska hon ju även fasta i 12 timmar. Självklart får hon ju heller inte gå ut då heller, för hon jagar och äter alltid möss när hon är ute. Det känns som det kommer bli en lång natt men jag har förberett tvättstugan. Är hon för jobbig får hon vara där. Jag har tänt en liten nattlampa och hon har en mysig bädd där nere. Det är ju inte jättelätt att förklara för en katt varför hon varken får äta eller gå ut. Självklara saker för henne..

Tovlisa till vetrinären

På torsdag ska vår söta Lillian åka till vetrinären. Hon har så mycket tovor och vi är rädda att de ska tvinna in sig i skinnet. Det ska tydligen vara väldigt smärtsamt, så då är det bättre att göra det innan. Även om jag tycker att det var ganska dyrt med tovklippning. Minimum 500 kr och sedan per minut, hon trodde att det skulle landa på ca 700 kr. Innan hon sa priset sa jag att vi ville ha henne klippt så lite som möjligt eftersom hon är ute mycket. Jag är himla glad för att jag sa det innan hon sa priset så hon inte tycker att jag är jävligt snål. Det hade hon kanske skrivit i Lillians journal: "Ägare för snål för sin katts bästa".


Tisdagmorgon

Äntligen kom Edvin hem i går. Jag börjar få svårare att dela honom med sin pappa. Tycker att det är jobbigt när han är i väg. Han var inte så pigg när han kom hem heller. Superförkyld, han sover fortfarande men vi får väl se hur han mår när han vaknar.

Planer för Alla hjärtans dag

Vad ska ni göra? Håller ni på att planera något? Jag har hjärnsläpp..


Fredagen den 13e

Det var det när vi förlovade oss, Nicke och jag. Den 13 Februari. När det väl begav sig fick vi ringarna en vecka innan, så vi tog på oss dom då. Kändes helt okej, sen glömde vi bort det. I dag var min vän Lina här och hon började prata om det. Först fattade jag ingenting, sedan insåg jag att vi borde ju ha firat i helgen, eftersom det egentligen var då vi förlovade oss. Å andra sidan kan vi fira nästa helg, för det är ju det datumet vi har i våra ringar. Hur som helst, tackade vi Lina som påminde oss om vår glömda förlovning. Det är ju verkligen något att fira.<3

En dag får man tid över

Hörde denna mening i en reklamfilm nyss. Vet ej vilken men tänker på innebörden. "En dag får man tid över".

Jag längtar, tänk den dagen man har tid över, inte bara att tiden räcker till men att det även blir över.

Härligt härligt..

Vad ska jag göra då? Hur mår jag? Har jag några pengar? Måste jag lägga alla mina pengar på medicin och sjukhusräkningar? Kommer jag att ha min familj runt mig?

Jag vet ingenting om framtiden men jag hoppas att jag och Niclas kommer att bo i värmen och få vara friska och kära.  

Snöstatus

Hemma: 40 cm på baksidan och 50 cm på framsidan


15 cm snö i natt

Oj, så mycket snö det är nu. Helt galet. Nicke var ute och skottade gången vid 22. Men när han skulle hämta tidningen i morse var han tvungen att skotta igen. Fast denna gången gjorde han det i tofflor och morgonrock: Nicke skulle ha sin tidning! Vad händer när han äntligen kommer fram till lådan? Svar: Tidningen har inte kommit! Frustrerande? Ja Förstående? Ja

Positiva sidan

I går gnällde jag på vintern. I dag, det jag gillar med vintern.

Allt blir lite ljusare och det är helt giltligt att sitta inne mest hela tiden. Jag gillar att barnen får uppleva en riktig vinter, som vi hade när vi var små. Jag gillar även att luften känns mycket friskare (hallusination??) och jag älskar att ta mysiga promenader med min älskling. Soliga dagar när man åker pulka och grillar. Jag gillar snöänglar och att gå på en frusen sjö.


Vinterkris

Nu är jag trött på vintern, eller inte på vintern i sig utan mer på det som kommer på köpet. Hala vägar, tomgångskörning, vantar som försvinner, kyla, en katt som vägrar gå ut och mest av allt: JÄVLIGT TORR HUD - jag är så trött på att ha torr hud. Små och stora torreksem, nariga läppar och händer som Kliar och svider. Edvin lider också av samma sak, jag hade gärna haft det om han hade sluppit. Nu vill jag se snödroppar, krokusar och fåglar som flyttar tillbaka.

RSS 2.0