Kalas för Edvin

Edvin är rolig. Utan min vetskap bjöd han in hela sin klass på kalas. Lördag klockan 6. När jag fick veta detta sket hela min planering sig, dom är ju ändå 16 elever i hans klass. Jag visste ju inte hur många som skulle komma. Liite svårt att planera. Vi hade tänkt att bjuda på mat och fika, men jag vågade inte göra det som jag hade tänkt för Edvin kunde ju inte vara på två kalas samtidigt, både uppe och nere. Så det slutade med att vi bjöd på Bullens korv och bröd. Funkar bra på barnkalas, men pinsamt eftersom ingen hade tagit hans inbjudan på allvar och bara 1 tjej dök upp. Hennes föräldrar ringde och frågade om det verkligen var kalas. Självklart fick hon komma, svarade vi. Så vi har fikat med Bullens korv och jättegoda Cuppisar..

Kolla in Millas blogg

Milla är min kusin och jag har varit på henne om att starta en egen blogg. Det är inte lätt med avstånd som skiljer, även om det inte är särskilt långt mellan oss. Jag kan känna att jag missar mycket av hennes härliga lilla son.
Så äntligen har hon tagit steget och resultatet hittar ni här!


Nu är det snart hemgång

Vi har just lämnat av den 1a personen på vägen hem. En "kille" skulle av i Skillingaryd. Han såg väldigt glad och lättad ut när han tog sin väska. Vi är snart i Värnamo där det är slutdestination för bussen. Vi ska åka vidare med bil, jag och en annan. Några ska vidare till Växjö och några bor i Värnamo. Hemma bör vi vara till ca 21.45. Den tidsplaneringen vi hade var helt tagen ur det blå! Vi trodde vi skulle vara i Värnamo senast 20.00. Det sket sig! Nu väntar snart en härlig famn hemma.. Ps, glöm inte Edvins födelsedag i morgon.

Hemlängtan

Jag har redan hemlängtan. 116 km kvar, snart ska vi stanna och äta middag. Men jag hade hellre vänt och åkt hem igen. Jag behöver inte ens anstränga mig för att kunna känna familjen i mina armar. Att veta hur det känns att hålla om varje person, t om katten. Ovädret som alla har pratat om sedan i helgen lyser med sin frånvaro. Någon sa att det hade blivit uppskjutet tills idag men ännu har jag inte sett något som tyder på något onormalt. Stundtals skiner solen genom något moln och det känns härligt, att få se en gnutta sol.

Geografi är inte min starka sida!

Åka buss är inte så trevligt, inte längre stunder iaf! Nu passera vi Norrköping och i min fantasi tänkte jag att vi snart skulle vara framme. Då får jag se en vägskylt: Stockholm 165 Men va fan! Jag orkar inte, jag är kortast i denna buss och mina ben är rejält trötta nu.. Har är inget oväder men vägarna är inte fina.

Cinderella kryssning

I morgon ska jag åka på en Cinderella kryssning med jobbet. Jag känner inte alls för det, dels för att det inte är kul att vara i från familjen och dels för vädret. Det skulle visst snöa 14 cm över Stockholm i morgon. Inte kul! Att själva båten här fått ett så väldans dåligt rykte också gör inte saken bättre. Supa och knulla, det vet ju ALLA att det är därför man åker..men i vårt fall åker vi med båten för att det är ett enkelt sätt att samla så många människor på samma ställe. Jag menar, vilket hotell kan skaffa sovrum och konferensrum till över 600 personer?

Facebook-Feber

Vi har drabbats av Facebookfeber här hemma. Nu när Nicke varit sjukskriven har han suttit där (nästan) hela tiden. I dag när han messade mig på förmiddagen och sa att han tänkte komma in till stan så att vi kunde äta middag ihop. Nja, sa jag. Jag tänkte äta nudlar och sitta vid Facebook. Det är verkligen jättekul att kolla på allas bilder och spela spel. Det bästa tror jag Nicke tänker är att jag för tillfället har slutat vara inne på Fritidsresor varje kväll...


Sportlov i dag

I dag är det sportlov, här i kommunen. Fast inte för mig då, jag måste jobba men Annie och Niclas är hemma. De skulle nog ut och grilla. Nicke har fortfarande problem med sin hand som han klämde men helt handikappad är han ju inte. Så ska ju Edvin komma hem idag. Skönt! Edvin som för övrigt fyller 7 år på lördag. Stora gossen. Om det är någon som kom ihåg vad jag sa när han var liten, så behöver jag inte påminnas. Jag kommer också ihåg det!!

Nu ska vi hämta Annie

Innan i dag åkte vi hem till Nickes föräldrar för att låna en yxa. Vi drack kaffe och sedan stannade Annie där för hon höll på att kolla på en film. Nu ska vi hämta hem henne igen.

Bjuder på en bild från toaletten på Willys i Värnamo.


 
Jag behövde gå men av någon anledning höll jag mig tills vi kom hem..

Avatar och middagsbjudning

I går kväll skulle vi till Kerstin och Magnus på middag. Innan vi åkte dit skulle vi inom City Gross och handla lite. Där träffade vi Nickes bror Jocke och hans grabbar. De handlade godis och skulle gå på bio.

 

Vi handlade färdigt och gick därifrån, när vi hade kört en liten bit slog det oss att vi kanske skulle fråga Jocke om Annie fick följa med på bion. Jag ringde upp och visst fick hon det. Hon fick en bunte pengar och hoppade in i deras bil. Det var ett infall och efteråt när jag tänkte på det, var det kanske riskigt, att hon inte skulle gilla filmen. Men hon gillade filmen och efteråt skjutsade Jocke henne hem till Kerstin och Magnus, där hon fick middag och kolla på tv.

Optikern

Vi var hos optikern i går, i Värnamo. Nicke fick en synundersökning av mig i julklapp, eftersom han så envist hävdade att han minsann inte har dålig syn och jag hävdar motsatsen.. Jag bokade även en tid till mig själv.
I går var det alltså dags då. Jag började och optikern tyckte att jag har bra glasögon och behöver inte ändra något. Det var bra, då vet jag det. Hade varit lite orolig att de blivit för svaga.

Sen var det Nickes tur att gå in till optikern. In i det allra sista hade han hopp över att han inte skulle behöva glasögon hahahahaha... Klart han fick brillor! Optikern tyckte att han hade haft tur som inte blivit stoppad. Tydligen kan polisen göra "flygande besiktning" på synen också, när det gäller yrkesförare. Det finns en gräns för att få köra bil och det finns en gräns för att få köra lastbil. Niclas klarade ingen av dom.

Man blir ju lite rädd men å andra sidan så ska han ju få glasögon nu. Det som har varit det har varit och det kan man inte gräma sig över eller ändra på.
Det är för enkelt att inte gå till optikern, har man körkort så borde man gå varannat år och kolla synen. Det är ju ändå det viktigast man har! Tänk på alla yrkeschafförer och alla äldre människor. Nä, det är för enkelt att bara sticka huvudet i sanden.


Förundersökning..


Oj, vilken tabbe!!

Jag skulle sätta igång Nickes mobil som hade varit avstängd och legat på laddning. Jag satte i gång den, slog in koden som jag trodde att han har. Den var fel. Då frågade jag honom vilken kod han har, han sa den och jag slog in den. Den blev också fel, då tänkte jag att jag hade råkat slå in fel siffror av misstag. Så jag slår in den kod han sa, igen. Den VAR fel! Oj, tredje gången. Mobilen är nu låst. Samtidigt kommer Nicke utspringandes från v-rummet och hade kommit på att han råkade säga sin kod i fel ordning. Så i stället för att sitta och mysa i soffan fick vi leta papper på vinden, bokhyllan, skåp och lådor. Vi har inte så bra ordning som jag trodde. Vi hittade inte Puk-koden någonstans. Så i morgon får jag gå till Telia och hoppas att jag kan låsa upp den, utan att Nicke är med. Nu är det sängen!

Torsdag lunch

Dagen går fort idag, skönt. Bara resten av den fortsätter så här. Vi håller på att städa, fixa och dona på jobbet idag. I morgon ska jag både klippa mig och gå till optikern. Sedan är det helg. Hemma är huset städat, vi bäddade rent i alla sängar i går, har tom redan tvättat de lakan vi tog ur. Jag tror inte ens att vi behöver handla innan helgen. Så med andra ord, helgen borde bli kanon. Inga direkta planer förutom att Annie ska till sin pappa en runda på fredag och kanske åka ut och grilla med mormor och Stig samt småkusinerna.

Troja Ljungby
På måndag är det dags för Troja att äntligen möta Borås på hemmaplan, det är den här matchen vårt hemmalag ska ta fram de rätta skären, det rätta spelet och den rätta sammanhållningen och spöa skiten ur Borås..

Matchen är en s k 1 kronas-match. Publiken går in utan att betala inträde, alltså gratis. Sedan finns det ett antal sponsorer med i bilden. Sponsorerna betalar  för varje besökare som gått in i ishallen.Detta är en viktig match och Troja behöver ha in pengar så gå på matchen på måndag. Även om du inte vill se matchen så gå in och vänd. Alla räknas!! Insläpp börjar ca 18:15, det är gratis men ändå viktigt.Trojas målvakt - Petter Sandström

Gå på hockey - Det är kul! 


Så tomt det blev

Det blev väldans tomt när vi plockade ner julen i helgen. Men fint eftersom vi städade hela huset samtidigt.
I går tvättade Nicke alla fönster på övervåningen och satte upp nya gardiner.
Jag var helt slut och låg mest och vilade. Kände mig helt urvriden. Barnen var med mormor på IKEA, där träffade de bla Milla och Harley, som för övrigt fyller 1 år på lördag. Följer du länken är datumet fel, det datumet var när jag flyttade min blogg från Metrobloggen, men det var så jag skrev när han föddes.

Annie är förkyld och bara sitter här i soffan, snart ska vi titta på 1a programmet av "Lyckohjulet" där Hanna Graaf är programledare. Annars har det inte hänt så mycket här i helgen. Jo, jag rensade ut bilder från datorn. La över dom i den externa hårddisken, så 2010 börjar vi på nya härligt tomma mappar att fylla med bilder.

Mamma och Stig köpte en hylla åt oss på IKEA. Vi satte upp den i går kväll och det blev precis så bra som vi hade tänkt oss. IRL bild kommer vid senare tillfälle. Vi har ju haft en tom vägg i vårt kök som vi medvetet inte bara har hastat upp något utan tagit oss tid att hitta en bra och fin hylla. Denna blev perfekt!


Såg ni Johan Falk?

Såg ni det? Värst så många det bor i Göteborg som inte är där i från! Fantastiskt.. Det går starkt upp på min lista över saker jag stör mig på..

21:00 Johan Falk

Ikväll kollar jag och Nicke på Johan Falk på 4an. Det utspelar sig i Göteborg men ändå är det knappt några i serien som talar göteborgska. Det är sånt jag retar mig på rejält. Likadant var det igår, då hyrde vi Rallybrudar, som utspelas i Värmland. En roll hade värmländsk dialekt. Kasst!

Tjugonda Knut

Det har vi haft här idag. Vi har städat ut julen. Alla fyra har hjälpts åt, vi har även hunnit att få upp alla saker på vinden. Nickes ena bror fyller år på måndag så vi har varit hos dom och fikat en sväng med. I går fyllde hans andra bror år, så då var vi där och fikade. Igår var det ju även tulpanens dag, så det köpte vi till båda. Tyvärr har jag inte köpt några hem, hade varit trevligt att sätta på bordet när vi har tvättat fönstren i morgon och hängt upp nya gardiner. För stunden har vi gardiner bara i barnens rum. Det sköna är att de vi har tagit ner i dag är redan tvättade med. Nu är det dags för sängen. God natt

Tack för er omtanke

Det gick ganska bra med Nickes fingrar. Det är 3 stycken som är skadade och efter röntgen fick han reda på att det är en spricka i den ena. De plåstrade om honom och sa att det kommer att läka av sig själv. Han behövde inte ens ta en ny stelkrampsspruta. Inte heller blev han sjukskriven. Hur nu det kommer att gå undrar både han och jag. Hans arbete innehåller ju mycket mer än att bara sitta och köra.

Pulkaåk -10

Pulkabackorna börjar bli farligt hala nu när barnen har åkt ett tag på dom. Jag hörde att skolor har börjat stänga av backarna och i Lagan, en liten bit härifrån hade visst vaktmästaren sandat (!) backen. Det händer för många olyckor. Och ja, vi kan bara hålla med. Backarna som skänker så väldigt mycket glädje är farliga.Edvin 14/1 2010

Kärlek


Olyckan

I dag har Nicke hart en olycka på sitt jobb. Han klämde sina fingrar i morse, det har blött kraftigt och han har fått byta bandage tre gånger under dagen. Han ringde vårdcentralen och fick en tid 15.30. Eftersom det hände i Värmland så var de lite snea på honom och tyckte att han skulle söka vård där. Men han gav sig inte och fick som sagt en tid till slut. När han närmade sig Ljungby väntade en arbetskamrat på honom för att ta över hans lastbil som ändå måste lossas. Han hann i tid till vc men blev genast skicka till lassarettet i Ljungby och röntgen. Där är han nu. Jag hoppas att det går snabbt men vet ju bättre. Hur många gånger har man inte suttit där, med eller utan barn? Det går aldrig snabbt på Ljungby lassarett! Hemma väntar vi på honom med hemgjorda semlor i kylen.


I dag är Annie

I dag är Annie sjuk. Hon har ont i magen. Då är jag också hemma, jag ska passa på att städa lite.  

Verkar som att

många bloggare har någon form av stillestånd just nu. Jag är inte ett dugg bättre, har ju inte skrivit sen i lördags. Men i korthet, det som händer är:

Familjen hade en supermysig utedag i söndags (Carro, hade vi sett din komentar innan hade vi ringt!)
med grillning och pulkaåkning. Jobbet är jobbigt - till tusen. Vi använder vår nya tvättmaskin för fulla muggar. Jag kan inte sova på nätterna. I kväll gjorde jag supergott vaniljsocker. I morgon kväll ska vi äta semlor, årets första! Jag har blivit beroende av ett tv-program som heter "En plats i solen", det är ett panchis program utan dess like. Jag har fått en stoor låda med värmeljuskoppar av pappa och Bibban. Samt att vi håller på med en massa saker som ska skickas snart!

Ja, som sagt - det är detta som gäller just nu.

Rast, vila

Nä, inte idag inte. Äntligen kommer Edvin hem. Han har varit hos sin pappa över 1 1/2 vecka, bara för att det var 53 veckor på förra året. När han kommer ska vi åka till Ikea, köpa några ramar och lite annat. Men middag blir det nog inte där, vi har lite bråttom hem. Nickes päron kommer när vi är hemma igen. Dom ska hjälpa oss med en grej. Jag ska fixa nere i tvättstugan. Denna veckan har vi bara tvättat, inte vikt och inte lagt in. Det är inte likt oss, men ibland räcker tid eller ork inte till. Hur ser er lördag ut?

Våta drömmar

har jag för tillfället bara om detta ställe. Egypten. Men som vanligt, det handlar om pengar. Det finns mycket som vi vill göra hemma också, vissa saker som måste få gå före en resa. Vi får se vad som händer, vi ska iaf lägga manken till och spara, snåla och kanske sälja grejer vi inte behöver. Detta är mitt mål..

Saltmannen

Inget att göra? Gå in på denna sidan så kommer du garanterat att garva ett bra tag!! Mycket nöje

Snuten i Hollywood

Kollade just in på Tv-guiden och såg att "Snuten i Hollywood" började på TV400 för en timme sen.

Den filmen var min mormors favoritfilm. Hon älskade Eddie Murphy, hur han såg ut och hon älskde hans skratt.

  <3 

Min bästa julklappAnvänder man denna regelbundet, blir man tydligen aldrig sjuk. Den spolar näsgångarna och bihålan så inget fastnar. Kanon, kändes skumt men kändes väldigt rent efteråt.

Mmm gott..


Recept:
8 st
1 rulle  smördeg
100  g nutella
75 g mörk kvalitets choklad 70%
100 g mandelmassa
1 st apelsin, rivet skal


 
 1 ägg, penslas och mandelspån att strö över innan gräddning
 florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering


 Sätt ugnen på 175 grader
 Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
 Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
 Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
 Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
 Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
 Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
 Pudra på florsocker innan servering.
 Jag serverade mina med vaniljglass. (utom när jag övade, då fick jag ta vad som fanns hemma!)


God fortsättning

Nu var det ett tag sedan men allt är bra här. Nyårsafton var vi i Lagan hos Lindha o Henke. Hans syster var också där med sin man och ena sonen. Vi hade det jättebra. Knytkalas, bara god mat. Jag gjorde ju, som ni vet efterrätten. Recept kommer.. Det var uppskattat, alla som åt den gillade den. Vi åt och spelade spel, sköt raketer. Jag var nykter så jag körde hem vid ett-tiden. Annie sov över hos Amanda, henne hämtade vi dagen efter. I lördags åkte Annie till Sofie, jag o Nicke köpte en ny tvättmaskin på Elfynd i Värnamo. Senare mot kvällen kom svärpäronen till oss. Ivan hjälpte till att koppla in den nya maskinen, sedan fikade vi. Idag har vi nästan bara slappat. Vi såg "Män som hatar kvinnor", den var riktigt bra men vissa scener klarar jag inte att se, då måste jag gå ur rummet tills det är över. Om ni har sett den så förstår ni säkert vilka jag syftar på. Våldtäktsscenerna. Vi ska se nästa film till helgen. Vi har precis lagt oss nu, jag känner inte för att jobba i morgon men men...det går inte alltid att välja. På onsdag är butiken stängd, så då blir det lite mer ledigt!

RSS 2.0