Fredag

I dag har det varit ännu en slappar-dag. Edvin har haft en kompis hemma och eftersom det har regnat hela dagen har alla varit inne. Grabbarna har kollat på film och spelat Wii. Nicke har fixat en golvbrunn som hade svårt att svälja mycket vatten samtidigt (tvättmaskinen). Det var en 25öring som satt på tvären! Annie har varit hos en kompis och jag har bara passat upp de andra. Nu är det kväll, Edvin ligger i badet, Annie och Nicke är och sätter upp tält till loppisen i morgon och jag ska bara sitta i soffan.

Ha det bra!


V 22+4

56% av graviditeten är nu avklarad. Bebisen är ca 28.8 cm från hjässa till fot.

Jag har kramper i benen varje natt. Nä, inte varje iaf inte sedan jag började sova med benen i högläge. Vilket jag klart gör varje natt och då får jag ju heller inga kramper. Att sedan diskutera exakt HUR skönt det är att sova med benen i högläge, det hoppar vi över!
För ett tag sedan berättade jag att bebisen väcker mig på nätterna med sina sparkar men i natt vaknade jag av ännu ett störande(?!) moment i det hela.
Jag vaknade av att min vänstra arm var helt avdomnad. Jag fick av mig mina ringar och efter bara några minuter kändes det bättre. Då blev jag lite ledsen för jag vill ju inte ta av mig mina fina ringar.  

Detta kan man ju summera med att nätterna börjar bli lite sådär!

I dag var hela familjen i Ullared. Vi handlade det mesta till bebisen och det känns väldigt skönt, att slippa gå i affärer längre fram med jättemage, foglossning, svettningar osv osv..

Nicke tyckte att det var mycket grejer och kläder men det tyckte inte jag, med tanke på att stackarn som kommer, kommer ju helt utan något! Sedan ville han genast tvätta de små kläderna så jag får väl se hur länge det går att hejda honom med det.


Dagen är till enda

Tja, det blev en del fix i hemmet i dag. Fast även hel hel del slappande också. Det behövdes.

Nicke åkte ju som sagt till sin morfar och kom hem ca 18.30.

Annie blev klar med sin rabattrensning, Edvin har städat sitt rum. Båda har fått betalt för sina respektive arbeten och de fick även förskottsbetalning av sina veckopengar. Den vanliga utbetalningen är på fredagar.

I morgon åker vi till Ullared!

Onsdag

Niclas har precis åkt till sin morfar för att fiska. Han körde lite på chans eftersom han inte fick tag på honom innan.

Under tiden ska jag rensa/städa ur min garderob. Det är inte lönt att ha kvar massa kläder som man inte kan ha på ett tag nu. Dessutom ska vi till Ullared i morgon så förhoppningsvis får jag in lite nytt i morgon.

Annie ska göra färdigt ett projekt hon håller på med idag. Hin tjänar pengar minsann, rensar rabatter.

Edvin har också tjänat lite sommarpengar, han har plockat sten i alla rabatter. Båda två är intresserade av att tjäna pengar. Det känns lyckat! Däremot är det inte givet att dom får betalt för allt dom gör hemma, det ingår en del i veckopengen och vissa saker måste man göra för att man bor här. (Kanske fel uttryckt men ni fattar nog vad jag menar)

1a semesterveckan pågår!

Då var det ett tag sedan jag skrev. Fattas lite ork samtidigt som det hela tiden ska göras saker.

I går var vi äntligen varit på Ikea och bytte madrassen som vi köpte sist (till spjälsängen), det blev ju fel storlek då. Vi köpte även lite småsaker till bebisen, som förvaringslådor till skötbordet och en 10-pack med tvättlappar i frotté. Vi köpte även en liten hylla och några ramar att ha över hans/hennes säng. (Hyllan som jag förövrigt behöver hjälp med att sätta uppe senare (Nicke och jag brukar alltid "diskutera" hurvida det behövs plugg osv..)) (Ivan, Stig, det går bra att anmäla sig frivilligt) Får se hur länge vi kan hålla oss innan vi monterar ihop allt!

Idag har vi varit på tippen, vi glömde typ en tredje del hemma (clever) sedan rensade vi både kyl och frys. Skönt att ha det gjort. Det är sophämting i morgonbitti.

Annars så håller vi på att fixa inför helgens loppis i Äpplanäs. Bilen är packad och det rejält. Barnen har samlat ihop saker på sina rum som dom ska sälja. Så vi har en del.

Nedräkning är i full gång

Det är bara 4 arbetsdagar kvar innan semestern! För 1a gången på över 3 år ska jag vara ledig i 3 veckor. Ni har säkert hört mig säga det innan men skit samma...det är verkligen en härlig känsla. Det allra bästa är att vi inte har något särskilt inplanerat , utan tänker ta dagarna mest som dom kommer.. Nä hä, bäst att åka i väg till jobbet så även denna dagen kan bockas av! 

V 21

Eller 52 % gången om man hellre vill se det så. I natt var första gången som jag väcktes av bebisens sparkar. De börjar bli kraftigare nu. Jag tror att jag känner varje gång h*n är vaken och lever rövare.
Jag läste i morse att moderkakan nu är lika stor som bebisen och bebisens totala längd är nu nästan 25 cm.

Ryggont är annars något som jag börjar känna av, i går var Nicke och jag på stan några timmar och efteråt kunde jag knappt stå eller gå. Annars känns det bara bra, dålig kondis har jag ju också men eftersom jag har mycket problem med min fot som jag inte vill förvärra tar jag det jävligt lugnt!

Alla vet att jag väntar barn, jag har pratat med dom på jobbet och för övrigt så går det inte att undgå - om man inte är blind.

Denna helgen har vi bara slappat, jag ska ta ett tag i köket och tvätta lite annars ska jag bara sitta ute och läsa bok. Jag måste ju öva på att göra ingenting nu inför semestern. Bara 1 vecka kvar.

I år slipper hon för första gången..

Jag undrar vad vår Kronprinsessa gör i dag.

Jag tror att hon sitter på en strand på Bora Bora med ett glas vin i ena handen och en ciggarill i andra och firar att hon SLIPPER FÖR 1A GÅNGEN I SITT LIV FOLKDRÄKTEN på sin födelsedag. Eller vad tror ni??


Grattis Viktoria!


Trött trött trött

Först skyller man på vintern sedan skyller man på våren sedan skyller man på graviditet sedan skyller man på värmen sedan skyller man på... ja, vad blir det nästa gång?? 

Jag är trött som fan, hela tiden. Orkar knappt ta mig för något alls när jag kommer hem från jobbet. Hoppas bara att det går över snart.  

Historien om..

Detta är historien om fyra människor vid namn
Alla, Någon, Vemsomhelst och Ingen.

Ett viktigt jobb måste utföras och Alla var övertygad om att någon skulle göra det.
Vemsomhelst kunde ha gjort det men Ingen gjorde det för det var Allas jobb.
Alla tyckte Vemsomhelst kunde göra det men Ingen insåg att Alla inte skulle göra det.

Det hela slutade med att Alla skyllde på Någon när Ingen gjorde vad Vemsomhelst kunde ha gjort.





Denna lappen har vi uppsatt på anslagstavlan på jobbet. Vad tycks??


I dag har Nicke och jag

I dag har Nicke och jag varit på ULTRALJUD.

Wow, så härligt det var att äntligen se lilla bebisen! Det var också mysigt att träffa min gamla barnmorska, som var den som tog emot Annie när hon kom till världen för mer än 11 år sedan. En person som jag alltid har tyckt om.

Bebisen levde rövare hela tiden och Cristel hade lite problem med att mäta den. Allt såg bra ut och allt satt där det skulle. Vi bad att hon skulle kolla vilket kön bebisen har och hon försökte verkligen en lång stund men navelsträngen var i vägen så hon kunde inte se med säkerhet. Bebisens huvud är iaf 5 cm i diameter och hon ändrade datumet med 2 dagar. Det beräknade datumet är nu 28 november.

Att göra listan

I går kväll när vi hade lagt oss hade jag en "att göra lista" som bara snurrade i huvudet. Jag var tvungen att gå upp och skriva ner den så att den försvann och jag kunde somna.
På lunchen kunde jag bocka av två punkter, av sju. Nu har jag resten kvar och jag ska börja med att färga håret i en nyans som jag inte har använt innan. Pirrigt!

Måndag 5 Juli

I dag har jag haft en ledig dag, eftersom jag jobbade i lördags. Superskönt.
Annie, jag och svärmor Ingrid åkte till Värnamo för att köpa en klänning jag kan ha på bröllopet. Det tog ett väldigt tag, typ mer än halva dagen innan jag äntligen hittade en klänning. Det enda stället som har mammakläder i Värnamo är H&M. Tyvärr hade dom 1 klänning men en jäkla massa höstkläder i mörka murriga färger. Fast dom har givetvis baskläder också, så jag köpte ett linne och två byxor där. Klänningen jag köpte hittade vi på sista stället, hade vi inte hittat den då så hade vi kört till Växjö för att kolla där. Efter turen fikade vi hemma hos Ingrid och när vi kom hem somnade jag direkt av utmattning, sov alldeles för länge. Nu ska jag hämta in tvätten som hänger ute, det sägs ju att det ska komma regn i kväll.

Är det okej att klippa gräset på en söndag?

Vi fick höra en gång att "någon" i vårt kvarter inte gillar att folk (vi?) klipper gräset på söndagar. På söndagar ska man vila..bla bla bla! Vi bryr oss inte ett dugg om det, när vi blir pensionärer ska vi också klippa gräset på vardagarna, inte på kvällarna utan på dagarna. Det lovar jag! Jag och Nicke tycker snarare att det är tidpunkten som är det viktiga. Att man inte klipper gräset tidigt på morgonen eller sent på kvällen.
Däremot gjorde vi en fuling idag. Nicke klippte gräset på framsidan men inte på baksidan. Det fanns helt enkelt inte mer tid.
Vi har haft fullt upp hela dagen. Nicke (och Edvin) har skrubbat hela balkongen och verandan på framsidan. Vi har städat hela huset, tvättat fem maskiner. Nu är här fint och alla har rena lakan i sina sängar. Nu slappar vi lite i soffan, sen är det duschen och sängen som gäller.


Vad tycker ni, när är det inte okej att dra igång gräsklipparen?


Jag börjar bli hungrig nu..

Jag blev så väldigt sugen på en nybakad fralla med ost på. Jag kunde riktigt känna doften...åh, så härligt. Det 1a jag gjorde efter jobbet var så klart att åka och köpa frallor och en ny ost. Ni fattar att det inte var samma sak som i tanken, va? Det är ju aldrig det. Retligt..  Senare läste jag att bebisen samlar kalcium så jag kommer antagligen att äta mer mjölkprodukter. Det är väldigt spännande. Ja, inte att äta mjlökprodukter utan snarare att det stämmer in så väl.
Det var likadant när jag blev förkyld i förra veckan. Då stod det också i boken att det var lätt att få förkylning i v 17.

Nu i kväll har jag varit hungrig, trots att vi har ätit kvällsmat. Nicke blev aningen trött på mig, tillslut hade vi ätit 1 liter jordgubbar (N anklagade mig för att äta nästan alla, inte sant) och sen var jag tvungen att gå och göra en (två var det faktiskt) macka.

Jag kommer i håg den här hungerkänslan från de andra två gångerna. Ni vet nog vad jag menar. Man bara "måste" äta, fast man inte alls behöver. Jobbigt. Det är bara att ha mycket frukt hemma, så man inte vräker i sig för mycket gottis.

RSS 2.0