Hallen

Här är nya hallen.

Före:
Efter:Taket är nytt, vitt och alla väggar utom denna är också vita. Vinyltapet har vi använt eftersom vi vill ha den lätt att torka av.
Jag lägger ut fler bilder sen när det är möblerat.Vad tycker ni om tapeten?

Renoveringen

Ja, renoveringen... I går var Stig här och tapetserade. Men inte i vardagsrummet utan i ett rum som vi påbörjade i typ höstas. Där orken och inspirationen bara dog. Helt och hållet! Nu är det färdigt, det bleb helt underbart. Bilder lägger jag ut i morgon.

Renoveringen i v-rummet. Där håller vi fortfarande på att måla detaljer som har varit bruna. Ni vet, hus ala 70-tal. Brun-målat runt alla fönster och dörrar. Jaja, vi håller på iaf. Längtar efter att få det färdigt...


Förlåt för min frånvaro

Oj, så mycket det har varit. Mycket att tänka på och så var jag på kurs måndag till tisdag. Jag och en jobbarkompis från en annan butik åkte upp till Stockholm i söndagskväll. Vi var på Bommersvik. På kursen var det mycket psykologi och det var helt tveklöst den mest intressanta utbildning som jag har varit på. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv. Som att jag är blå, exempelvis. Hihi.. som en gåta men har man läst psykologi så antar jag att man vet vad jag pratar om. Jannice, du gör väl det?

Mamma var här hemma hos oss och passade barnen och hon berättade att min farmor brukade vara på kurs på Bommersvik ochså, då blev det genast mycket roligare att vara där. Stället ägs nämligen av Sossarna, och min farmor var sosse ända ut i fingerspetsarna. Vår gamle stadsminister, Tage Erlander levde tydligen sina sista år på Bommersvik. Det var helt fantastiskt fint överallt, Ni skulle sett tapeterna och inredningen.

Om en månad ska jag dit igen, kursen är i tre omgångar och sedan en uppföljning.Tänk er denna bilden, fast med is på hela sjön, solen i motljus och en upphuggen vak vid bryggan. Det satt vi och tittade på när vi åt frukost. Det var liiite svårt att titta på de man pratade med, jag ville bara titta ut.
Det sprang två rådjur på isen en bra bit utanför vaken. Det var helt magiskt.


9 - 18

Denna veckan jobbar jag 9 - 18. Ovant, jag brukar nästan aldrig göra det nuförtiden. Förr jobbade jag ständigt 9 - 18. Men det är klart, jag jobbar ju i en butik...

Nu ska jag skynda mig hem för vi ska på kalas i kväll. Därför har jag inte ens hämtat nya tapeterna!

Detta är vad vi har gjort hela helgenPlockat ner en väggMålat upp 10 liter tapetklisterSatt upp 40 meter recover


Beställt dom nya tapeternaSlängt ut det gammla taket
Satt upp nytt takSista takplattan är på platsEn semesterdag utan sol

Lite jobb i morse men nu har jag semester. Jag hade ett par dagar som jag måste plocka ut nu innan de brinner inne. Så jag har gjort en massa ärenden inne i stan och nu ska jag skala potatis och sedan ska måla ett fönster här hemma. I helgen hittade vi ett presentkort som vi trodde att vi hade handlat för. Vi blev jätteglada och började på att renovera vardagsrummet, så det blir fint tills vi får hem sköna soffan. Hade vi inte haft presentkortet hade vi fått ställa in soffan i det "gamla" tråkiga v-rummet.

Min blogg 1 år

Ja, så är det. För ett år sedan började jag flytta från min gamla blogg på Metrobloggen. Nu när jag gick in på den gamla igen så upptäcker jag att den är riktigt fin. Lindha, du får nog påminna mig om varför vi flyttade från Metro! Så här på årsdagen: Vad tycker ni om min blogg egentligen??


Edvin är piggelin igen och ska till skolan i morgon. Jag som skulle haft semester i dag till fredag får också masa mig till jobbet i morgon eftersom en person är sjuk. Jag hoppas att jag kan vara hemma på fredag eftersom vi har planer då. Nu ska jag natta Edvin.

Vab med Edvin

I natt vaknade jag av att Edvin ropade på mig. Jag hade väl sovit 1 1/2 timme. När jag väl vaknade till riktigt fattade jag att han hade spytt! Jag rusa dit och det var ju inte den lilla spyan heller. Tack o lov var hade han själv inget på sig, jag städade upp i hans säng och la honom brevid mig i min säng. Nicke var inmte hemma så vi hade gott om plats. Jag ställde en spann brevid sängen i fall att och sa till honom att spy i den om det kommer mer. Jag hade just somnat när jag hör att han spyr igen. Fast i spannen. Upp igen - tömma spannen hämta vatten hämta papper snyta näsan osv osv.. Nu tänkte jag att det är bäst att jag håller mig vaken en stund, så jag hämta datorn och surfade en stund tills det verkade som att han hade fått upp det som skulle upp.

På morgonen ringde jag till fritids och till jobbet. På fritids sa fröken att man måste stanna hemma 48 timmar efter man har spytt. I dag verkar han lugnare, det har inte kommit något alls däremot är han aningen varm.

Jag har tvättat och hängt ut lakanen på tork. Gott - även om jag säkert kommer att tvätta dom igen.

Tack Emil för att du ställer upp!

Soffan med stort S

Nu har vi hittat soffan vi vill ha. Den enda soffan som vi fastnade för båda två. Vi har inte köpt den ännu, ska lösa lite praktiska grejer först, som transport och tippen för den gamla. Vi tycker inte att det är negativt att den modellen är en som många har. Soffor finns inte i så många olika modeller, principen är ju den samma. Ska man ha något unikt måste man göra en själv. Det är gott om plats och den är jäkligt skön! Man får mycket soffa för pengarna. Den finns på Ingemars möbler i Bjärnum och ser ut så här:
Det vi har märkt när vi nu har besökt olika möbelställen (ej Ikea) är att dom har jävligt mycket skit i sina butiker. Vore kul att veta deras lagervärde och vad dom ALDRIG kommer att sälja. Reapriserna är oftast lika dyra som icke-rea priser. Kolla denna bilden som jag tog i går i Bjärnum, Mena: vem 17 kommer att köpa den för 10 000 kr??
Jodå, visst

Jodå, visst äter rådjur morötter. Det var tomt i skålarna när jag kom ut i morse. Då vet vi det..

Soffjakt

I dag fortsätter soffjakten. Vi ska strax dra ner till Skåne för att kolla utbudet där. Jag hoppas att vi hittar något.

Ha en trevlig lördag..

Tror ni att rådjur äter morötter??

I kväll var äpplena slut här hemma, så då gav vi rådjuren morötter i stället. Jag tyckte att det var en lysande idé, Nicke var skeptisk. Jag mena att hästar gillar ju morötter så varör skulle inte rådjur göra det?? Ja ja, vi får se i morgon. Dom är i trädgården nu - jag ska kolla på dom en stund innan vi kryper till sängs.

Facebook

Facebook febern håller i sig. Jag är där jämt, (utom när jag jobbar) Annie brukar hjälpa mig att spela spel, jag har satt en åldersgräns på Facebook när det gäller henne. Men så hon längtar tills hon får en egen sida. Det är ju faktiskt så att det finns en åldersgräns på facebook också. Man ska vara 13 år. Det gäller hos oss också.
Själv har jag fått kontakt med en person som jag har saknat hela mitt liv. Nä, överdrivet men ändå. Att veta att man har någon som man inte har haft möjligheten att lära känna. Hur hade mitt liv varit om han hade funnits där sen jag föddes? Nu är alla vuxna och vi kan aldrig få en gemensam bakgrund, det enda vi kan göra är skapa en hållbar framtid.  

Planer för helgen

Denna helgen kommer vi att vara barnfria. Annie och hennes kusin Sanna ska åka till Annies mormor i Olofström. Båda flickorna ska åka buss till stan för vidare färd till Olof. Ska bli hur gött som helst. Nicke och jag håller på att planera helgen för fullt.

Nu ska jag gå ut med nattens ranson av äpplen. Visste ni förresten att rådjur gillar apelsin? Det är sant, både jag och min granne Ingrid har provat.

Jag har ett rådjur

Utanför mitt fönster går ett ensamt rådjur. Jag står och tittar på honom. Han letar efter mat, och jag ser hur han hittar det han söker. Han har kommit hit för att han vet att det finns. Ett tag nu har jag matat solrosfrön till fåglarna på dagen och äppel och havre till rådjuren på natten. Finns det inga äpple så äter de frön också. Jag tror att han känner att jag står där, i bland stannar har upp och lyssnar men hittar inget. Katten smyger sig på, hoppar upp i fönstret, stöter till något och vips så är rådjuret borta. Det gör ingen, han kommer tillbaka senare.

Utvecklingssamtal

Nu har jag varit på utvecklingssamtal med Edvin. Det är märkligt hur olika två syskon kan vara. Allt går så lätt för edvin medans Annie kämpar med matten, klockan och geografin. Hon fattar verkligen inget av det. Däremot så har jag märkt att hon är duktig på att lära sig engelska glosor när hon väl intresserar sig för det. Fast nu har jag märkt att det börjar lossna för henne med klockan. Hon har inte så mycket insperation för skolarbete över huvudtaget, så därför har hon fått lägga upp en läxplan för sig själv. Varje vecka har de samma läxor, till samma dagar. Så en plan är både lätt att göra och att följa, om man vill dvs.. Just nu sitter hon och skriver på engelska om vad hon har gjort på sportlovet.

RSS 2.0