Mobbing på vår skola

I dag har jag haft ett samtal med en vän i byn där vi bor. Vi pratade om mobbingen på vår skola. Det var betydligt större omfattning på det hela än vad jag först trodde. Det är två pojkar som är roten till det hela, så frågan är då varför ingen gör något. Flera barn på skolan väljer att vara med dom, hellre mobba än att mobbas.

Nu är det dags för det tredje barnen att flytta till en annan skola, på väldigt kort tid. Så ska det inte behöva vara. Dessutom är det miningslöst eftersom alla barn i vår skola kommer till samma ställer förr eller senare.

Det verkar som att alla i byn vet om problemet men skolan lägger locket på.

Även om de här syskonen slutar i vår skola snart så har ju skolan visat att det inte är kapabla till att ta hand om mobbingproblem och bara det är ett väldigt stort problem.

Jag tänker i alla fall inte sitta och vänta på att mina barn ska drabbas, det kan ni vara säkra på. I kväll ska jag ringa till ordförande i föräldrarföreningen.

I dag har det varit cykelfest i Vittaryd!

Jag hade just skrivit ett långt inlägg om cykelfesten och hur det går till, då försvann internetuppkopplingen och allt försvann. Ledsamt, nu orkar jag inte skriva om allt så det blir den korta verisionen om cykelfesten.

Vi cyklade en kvart för att komma til förrätten, (jag behöver inte skriva till vilka för ni skulle ändå inte veta vilka det är..) där fick vi njuta av kantarellcreps. Det var verkligen väldigt gott.

Sedan skyndade vi hemåt där vi skulle bjuda på huvudrätt. Det skulle komma tre personer och det fanns vissa allergier. Vi bjöd på fläskfilégryta med potatisgratäng. Det var väldigt uppskattat.

Efter det var vi tvugna att cykla i väg för att äta efterrätt. Då cyklade vi åt hållet tvärtemot från vad vi cyklade till förrätten. Jag vet att det inte är meningen att man ska göra värsta nobelmiddagen men efterrätten var så där. De bjöd på vaniljglass (GB) och coctailblandning. På de övrigas hade de toppat med en romsås med körsbär. Jag tycket att de kunde ha ansträngt sig mer. Men men..

Roligast på hela dagen var ändå när vi kom hem för att ta emot våra gäster. Först kom hon som var ensam. Hon hade en liten bukett med blommor med sig och direkt när jag såg henne kände jag igen henne. Hon sa att det berodde säkert på att jobbade på förlossningen förr. Jag nöjde mig med det och fortsatte i köket. Hon sa att hon heter Eva och efter en stund kom Nicke ut i köket och viskade: Hon heter Eva och hon är barnmorska!" Ja, sa jag fatta inte vart han ville komma. Det är ju "vår" barnmorska, sa han. Då gick det upp för mig.!

Vi var på inskrivning i går och fick en vikarie så därför hade vi inte träffat vår riktiga barnmorska.

Gissa om det var lätt att prata med henne under de här timmarna. Det blev MYCKET prat om graviditeter, bebisar osv.. den andra kvinnan som kom med sin hade inget emot det men hennes man tyckte nog att det var lite tråkigt. Hihi..han fick klara sig!

Efter efterrätten samlas alla på en fest där det blir dans och senare nattamat. Eftersom Annie var ensam hemma så stannade jag bara en liten stund, så nu sitter jag här och väntar på att min man ska komma hem. När det nu blir!


Förberedelser

I mina tankar börjar jag förbereda mig för att vara hemma. På jobbet har jag börjat plocka hem personliga saker som jag inte kommer att använda innan det är dags att gå hem som tex mina spinnskor och teckningar som barnen har gjort. Jag har också börjat rensa i mitt skrivbord, slänga gamla papper som ingen har någon nytta av längre. Jag har ju lätt för att spara papper.
Å, det ska bli härligt att vara hemma hos alla TRE barnen. Att kunna hjälpa Annie med sitt skolarbete utan att vara dödstrött och lättirriterad. Det ska bli så härligt att finnas där för Edvin när han går första året i skolan. Lilla bebisen - tja, jag vet inte vad jag ska säga. Lätt nervöst är det ju.!


Försäkringskassan i ett nötskal..

För ett tag sen ringde jag till försäkringskassan för att jag ville veta hur mycket Vab jag hade 2008. Det tog ett par minuter och sedan fick hon fram precis allt det året. Jag blev skitglad och frågade om hon kunde maila mig det utdraget. Det kunde hon inte men hon kunde skriva ut det och skicka det till min folkbokföringsadress. Kanon, gör det mena jag. Det är två veckor sen! Någon som vet var handledarna på FK befinner sig någonstans? Så lång tid som det tar att få en enda utskrift borde de sitta på andra sidan jordklotet och jobba. Nu är jag sur, jag bad inte om utskriften bara för att det var kul, jag behöver faktiskt den.

Allmänläkare

I dag fick jag äntligen träffa en läkare angående min fot. En rockie, men vad gjorde det. Jag fick en remiss till en riktig ortoped. Han la på en extra åkomma på min fot, något som jag inte vet vad det hette - det var väldigt latinskt och avancerat. Då blev det så att jag har en liten hälsporre, som i sig inte är så farlig men i kombo med min söndertrampade häl är rätt illa. Nu så verkar det också som att den "plattan" som sitter under foten håller på att lossna från sitt fäste. Fästet sitter precis ovanför hälen. 

Jag fick ett papper med övningar jag skulle göra och så då får träffa en riktig ortoped.  

Något som gör ont..

Hälsporre + söndertrampad hälkudde. Jävligt ont!

Vilket underbart väder!

I fredags åkte jag hem från jobbet för att jag inte mådde bra. Jag hade ont i öronen, huvudet det bara susade. När jag kom hem sov jag nästan hela dagen. Jag behövde verkligen sova. Det var nog inte att jag var sjuk utan jag tror att allt som har hänt på sistonde kom i fatt mig. Detta har varit den mest händelserika perioden på åratal, jag kan inte prata något om det men det är mest jobbet, som en del av er vet.. I går var det bättre men jag var seg som tusan. Ja, det är på bättringsvägen.

Det har verkligen varit en underbar helg. Vi passar Malte för Ingrid och Pierre är ju i Spanien. I går låg Malte ute nästan hela dagen, han tyckte att det var supergott, på eftermiddagen åkte vi till Flyxen så att han fick bada en stund. Det älskar han verkligen.

Annie hade kalas i går, 12 tjejer som hade filmkväll, käkade tacos och en massa popcorn och chips. Ja, dom tröttnade rätt fort på att titta på film och var ute och lekte i stället.

Solen skiner och i dag ska vi fixa sopsorteringen. Inte särskilt kul men väldigt nödvändigt. Ha en bra dag!

It´s my birthday

Därför ska NI få en liten överraskning. Snällt va?! Överraskningen sitter ute i vänstar spalten men ni har väl redan sett den, eller hur? Så, vad tycks om det då?Det blev en tur till Ikea

Vi åkte till Ikea så fort vi vaknade i dag. Ville inte slösa på tiden idag. Vi hittade ganska mycket som vi ville ha. En tamburmajor till nya hallen samt en skohylla. Var väl inte precis det vi ville ha, men det fick duga i brist på annat. Vi köpte lite nya glas och knivar o dyligt till köket. Även två små mörkbruna hyllor fick följa med hem. Vi hjälptes åt att sätta ihop allt när vi kom hem så det är på plats och blev så bra så..

Om en timme ska jag åka i väg till Bommersvik igen - sista gången. Visst, det är jobbigt att vara i väg så mycket men det hade inte varit bättre att fått allt detta som vi får på samma gång. Då hade man inte lärt sig något, man hade inte kommit ihåg hälften. Men nu är det som sagt sista gången, det är rejält skönt och jag kan definitivt tänka mig att åka tillbaka dit med Nicke, för att visa honom himlen på jorden och ha en mysig helg.

Vad gör man på en ledig dag?

Tja, de ända planerna vi har för dagen är att åka i väg med källsorteringen. Städa gästrummet ska jag också göra eftersom jag ska åka på kurs nästa vecka och då ska mamma sova här en natt.

Syd Svenska Rallyt börjar här i dag så man kanske skulle åka in till stan och kolla på starten. Fast inte solen skiner så skulle jag nog kunna tänka mig årets första mjukglass i dag också.

Vad ska ni göra i dag?

Svärfar har just

Svärfar har just varit här och fixat pannskrället. Nu brummar det på bra i pannrummet. Bara älsklingen som fattas.


Det är kallt nu!

Pannan har gått sönder och Niclas är i väg och jobbar. Han åkte i går förmiddag och kommer hem i morgon middag (förhoppningsvis). Jag märkte att pannskrället inte gick i morse men då hann jag inte hålla på med den. Jag bad till GUD under dagen och hoppades att den skulle vara i gång när jag kom hem..men icke det.

När jag hade skruvat isär pannan flera gånger, rengjort och sotat ur, tvättat glasögat osv märkte jag att den inte tände. Pelletsen brann aldrig. Då ringde jag efter svärfar som tyvärr var på jobbet men svärmor lovade att se till så han kommer hit i morgon bitti och fixar skiten.

Det är otroligt irriterande när inte pannan funkar. Den ska bara funka, till skillnad mot vad vår gör. Långt i från.


I går hade vi en riktig shoppingdag

Vi tänkte åka till Smålänningens Marknad i Bredaryd men kom också på att vi kunde ta en tur till Ullared för att hämta skorna som vi glömde i en förvaringsbox sist vi var där. Sagt och gjort. Vi åkte hemifrån klockan 11 och var hemma igen klockan 18.30. Vi köpte två taklampor och en jättehärlig ryamatta. Jag ska plocka lite här sen ska jag visa upp resultatet.

Jag är så avundsjukJag fattar inte att jag inte tog chansen.

Denna arbetsveckan är snart slut

Bara i några timmar kvar i morgon, sen är jag ledig ända till tisdag. Gött gött.. Nicke är också ledig på måndag och det är ju extra härligt. Jag har längtat efter helgen flera dagar.

Nyligen har jag träffat på en helt vidrig människa. Jag kan inte berätta något vidare men det är den otäckaste människan jag någonsin har träffat. Han upptar mina tankar dag och natt. Jag kan inte längre sova utan bara tänker på honom och saker han har för sig. Jag hoppas innerligt att jag ALDRIG behöver träffa honom igen men sådan tur kommer jag inte ha på ett tag. Jag hoppas även att jag ALDRIG behöver träffa någon som är värre än honom.

Över 25 % är överstökat..

Av vadå tänker du kanske då? 

Det kanske är en ny renovering eller så sparar vi till en härlig Egyptenresa eller något helt annat. Fast jag tänker inte berätta men det är fräckt...

I dag har jag varit i simhallen

Jag har köpt ett 3-månaders kort på simhallen och i dag var jag och simmade för första gången. Det var riktigt skönt. Syftet är att simma 3 ggr/veckan. Målet är att komma i form till beach 2010... haha!

Hur som helst, det var super och jag rekomenderar det verkligen. Det är ett skonsamt sätt att börja motionera på.


RSS 2.0