Tyvärr inte..

Nä, dessvärre är vi kvar hemma. Alla värkar jag hade i går bara avsannade vid 23-tiden. Innan dess hade jag regelbundna värkar med mellan 10-7 min mellanrum. En del var så smärtsamma att jag knappt kunde andas.

Jag har haft lite värkar i natt och vaknade av detsamma i morse, så Annie kommer att vara med Ingrid på eftermiddagen idag också. Det är ju julskyltning i dag.

För övrigt är det BF-datum i dag. V 40+0 och jag hoppas verkligen att du har rätt Milla, att bebisen kommer i dag. Jag orkar inte vänta längre!

Slemmigt värre!

I går eftermiddag började jag få sammandragningar, inte särskilt regelbundet och bara vissa var smärtfulla.

Senare på kvällen gick slemproppen också, säkert inte hela för det har kommit mer typ hela tiden sen dess. Det är riktigt äckligt men det är ju samtidigt bra för då vet vi att livmodertappen mjuknar och börjar öppna sig på riktigt. Jag har ju varit öppen 1 cm i några veckor och ytterligare 1 cm sen häromdagen när läkaren gjorde hinnsvepningen.  

I natt har jag vaknat av sammandragningar, även då vissa som var smärtsamma. Det känns i magen och ryggen nu och jag ska strax hoppa i ett riktigt varmt bad för att få i gång det på riktigt.

När vi vaknade i morse var vi tvugna att åka in till stan för att köpa en pulka till Annie, eftersom hon inte kan cykla och sälja tidningar nu.
På hemvägen fick vi PUNKA på hö bakhjul. Hur märkligt är inte det, under de åren vi har varit tillsammans så har vi aldrig fått punka och så händer detta i dag!!? Just nu är Nicke inne i stan och byter det tillfälliga däcket till ett riktigt, vi kan ju inte köra omkring med ett reservhjul.  

Annie ska sova hos Ingrid och Ivan i natt, hon ska ju jobba i morgon också.

Vi är

fortfarande hemma. Dags att försöka sova lite, kanske kan bli jobbigt senare!

Vi är fortfarande

Vi är fortfarande kvar i hemmets lugna vrå!

I går var vi på kontroll på sjukhuset i Värnamo. Jag mådde dåligt, vaknade med en mega-huvudvärk och illamående. Då vill dom att man ska komma och ta prover så det inte är havandeskapsförgiftning för då måste bebisen ut direkt, typ.
När provsvaren hade kommit tillbaka kom läkaren in och pratade, och det var lugnt. Jag har inte h-förgiftning men skulle ringa om besvären fortsatte, blev värre osv.. 
När vi kom dit kopplade de på CTGn också och enligt den hade jag jämna sammandragningar även om de inte var smärtsamma för mig. När läkaren skulle titta på bebisens kurva så såg han att jag hade sammandragningar. Han hade inte sett att jag var så långt gången i graviditeten. När han såg det, frågade han om jag ville ha en hinnsvepning. Det ville jag ju självklart ha! Jag blev jätteglad fast det kändes lite läskigt innan. Det tog en halv minut och gjorde inte ont alls. När man har fått en hinnsvepning som omföderska startar förlossningen nästan alltid inom 48 timmar.


Så vi tillbringade hela förmiddagen på sjukhuset.  Innan vi åkte hem var vi ute och åt middag med min jobbarkompis Pierre och en verkstadskonsulent från Mekonomen. 

Så nu förstår ni säkert att spänningen är stor här hemma, om detta verkligen ska fungera. I dag är det V 39+5

Vill ni veta mer om havandeskapsförgiftning eller hinnsvepning får ni googla själva, jag pallar inte leta och länka!

Don´t call me - We´ll call you!!  

Tänk dig detta..

Det är söndagkväll och du upptäcker att du ska jobba 9-18 dagen efter, på måndagen. Känns ju sådär alltså. Åh, jobbigt..hade varit mycket skönare att sluta tidigare efter helgen. Så på måndagsmorgonen åker du helt enkel till jobbet en timme tidigare.
När du kommer undrar chefen vad du gör där vid den tiden. Det har jag inte sett, men jag vill ändå inte jobba till 18 i dag för det gjorde jag 5 dagar förra veckan. 

Jaha men då så säger chefen..Då får vi be någon annan jobba din sista timme! Vi kan ju inte stänga affären tidigare.
Förste mannen blir inkallad på kontoret, blir ombedd att jobba din sista timme. Förste mannen tror att han måste tacka ja, så han gör det..trots att han inte egentligen kan den dagen. Gött, tänker du! Det funkade den här gången också, för andra gången!

Jag orkar inte ens skriva vad jag tycker om detta. Gör du det i stället!

 

Att bara vänta gör mig GALEN

Jag känner mig så maktlös av att inte veta när det kommer att hända. Att bara vara, och inte veta något alls, varken dag eller tidpunkt! Att inte ha någon kontroll alls. Jag blir galen, orkar inte vänta mer!

Julstämningen infinner sig

Nu har vi julfint i alla fönster här hemma. Det tog några timmar i går, Nicke gjorde det mesta men jag hjälpte till med strykning och uppläggning av nya julgardiner. Det känns jätteskönt att ha detta gjort så vi slipper det nästa helg. Vare sig bebisen har kommit eller inte då, så vi vi säkert inte hålla på med det då!

I går kväll drack vi glögg för 1a gången i år också. Vår familj är riktiga glöggnördar! I morgon ska jag ge mig på projekt LUSSEBULLAR. Förhoppningsvis sätter det i gång förslossningen också.   

Till och med min man boar i dag!

Nu är det nog dags snart, när till och med min man boar! Han har varit på vinden och plockat fram julbelysningen, lagt fram julgardinerna och nu ska det putsas fönster och duscha blommorna. Lite synd att vissa julbestyr kommer före bebisen men förhoppningsvis är det bara detta året. I vanliga all är det nästa helg som vi gör detta. Vi har även handlar så idag blir det förhoppningsvis lussebullar.

Arwen ska ha kalas, så jag hoppas att det finns lite energi kvar efter det!

Möte på jobbet i dag

I dag är Nicke på personalmöte. Annars är ju lördagen den dag då jag får komma ut och lufta mig riktigt. Men idag blir det inte så. Jag har slutat att köra bil nu, Nicke behöver 1a bilen så vi vet att han kan komma till mig när det väl är dags.

Middagen är precis avklarad och nu ska jag mysa ner mig i soffan och fortsätta kolla på Harry Potter. Edvin är inte intresserad av HP, så jag kollar själv. 

Men Edvin ska sova hos mormor i natt, så jag får i alla fall åka in till stan och handla lite senare. 

10 minuter går (inte) snabbt

Ja, jag vet inte. Jag har varit vaken sen klockan 05. Skulle bara släppa ut katten (som satt på skötbordet och lekte med bebisens mobil), och märkte att det molade väldigt i ryggen. Gick på toa och tillbaka till sängen. Tyckte att jag kände av en värk men det var rätt svagt så jag lika gärna kunde inbillat mig. Kunde inte somna om och efter en stund kom någon värk till. Var 10 de minut ungefär kunde jag klocka de till. Jag gick upp och satte igång kaffe, tände lite ljus och städade lite.

I dag är det 9 dagar kvar till planerat BF och båda mina andra barn har kommit 9 dagar innan, så med dessa värkar känner jag hopp för denna dagen! Jag vågar inte ens ta de där 2 Alvedonen för tänk om det avstannar? Eller tänk om det inte stannar av och bebisen verkligen kommer idag? Hur skumt vore inte det, att alla tre föds 9 dagar innan. 

Hittade en sida som hjälper till när det väl gäller..   

10 dagar kvar

I dag har vi varit på på extra kontroll hos barnmorskan. Blodtrycket var helt normalt och allt annat också. Hon gjorde ett snabbt ultraljud för att kontrollera att bebisen fortfarande ligger som h*n ska och det gjorde lillpyret.

Sen var jag och barnen i Värnamo för Annie skulle till ögonmottagningen. Hon har klagat länge om att hon ser dåligt och nu har vi varit hos både optikern och på ögonmott och i ena ögat behöver hon träna musklerna, annars har hon inga problem med synen. Att någon muskel är svag betyder i praktiken att när hon läser på nära håll "sneddar" det ögat ut lite åt höger. Det är mest ett "tyck synd om mig"-problem. Nu har hon fått order om att träna. Det gör man genom att föra ett finger eller dyl sakta in mot näsan och tvingar musklerna att följa med. Alltså att skela inåt, när det bryter och man plötsligt ser dubbelt vet man att ögat gled i väg åt fel håll. Då får man börja om.

Jag blev väldigt glad för att hon inte behöver ha glasögon, vilken lättnad!! Så på vägen hem, körde vi inom Stigs Konditori och köpte prinsessbakelser! Fy 17 för att få glasögon som barn..

Rimligt?

Mina barn har två kompisar. De är syskon, en pojke som är 8 år och en flicka som är 10 år. De bor ensam med sin mamma. De här barnen har nyligen fått en varsinn Experia X10 Pro och det är ju naturligtvis jääätte-orättvist att dom har fått så fina mobiler och mina barn inte får det!

Vi försöker förklara för Annie hur det fungerar när man köper en mobil för tex 1 kr, med krediter, vad det egentligen kostar osv osv. Naturligtvis vet inte jag att denna familjen har köpt de här mobilerna på kredit eller om de har det så gott ställt att de kan köpa två dyra nya mobiler till sina barn. Jag vet ingenting om deras ekonomi MEN däremot så vet jag hur det är att leva ensam med barn med allt vad det innebär.

För det första så tycker jag inte att detta är en barntelefon och för det andra, hur vet jag att Annie skulle ta bättre hand om en så här fin mobil när hon inte har gjort det med någon annan mobil hon har haft. Jag kan inte se en enda fördel med att barn ska ha super-mobiler!

Jag är inte beredd att sätta en så hög gräns, jag menar vad blir det nästa gång barnen "behöver" något?! Ska man då fortsätta att ta krediter för att barnen måste eftersom ALLA andra har det?


Uppdatering!

Jag är fortfarande hemma. I dag är det 11 dagar kvar till planerat BF, men jag har ju historik av att föda 9 dagar innan det datumet, så vi får se vad som händer.

I natt har jag vaknat med två timmars mellanrum, det är inte för att bebisen bökar utan för att det är så jäkla obekvämt att ligga ner. Det känns som att min sida av sängen består av en stor grop och den är inte skön att sova i! När morgonen väl kommer känner jag mig som en zombie och så fort barnen har gått till skolan sover jag en stund till.

I morgon ska vi på en extra kontroll hos BM för jag hade liite högt blodtryck sist.


Trött tröttare tröttast... V 38+3

Förvärkar i V 38+0

Denna helgen har det varit håll-i-gång riktigt. Så i går kväll hade jag rejält med förvärkar, som inte avtog med Alvedon. De var korta men intensiva, så vid halv nio ringde vi rannarna och bad att Annir skulle få komma och sova över så att vi kunde åka in och kolla. Sagt och gjort, vi fick åka hem igen efter några timmar. Jag var öppen 1 cm (!), så det skulle inte bli någon förlossning där och då.

Nu ska vi på det näst sista mötet hos barnmorskan!

5% kvar,  V 38+1 och jag har inte haft mens sedan 21 februari!

Äntligen Lördag!

Vaknade vid 03 i natt, låg en timme ocg försökte somna om, utan att störa Nicke. Sen gav jag upp, tog mitt täcke och kröp ner i soffan i stället. Jag antar att mitt i natten inte är någon prioriterad tid för det var verkligen bara skit på tvn.
Jag la märke till en bil som körde omkring här i byn. Den stod parkerad brevid grannens hus, en gammal Merca såg jag att det var när den körde här förbi ett par gånger. I morse hittade Nicke samma bil strax utanför byn, krockad och övergiven. Eller han mena på att den var inte krockad utan mer misshandlad. Framrutan var insparkad och något annat. Han ringde 11414 och dom skulle åka ut och kolla på bilen.

Seg som f*n är jag, somnade om vid 0530 i soffan och vaknade vid 0830. Jag önskar att klockan var TIDIGT nu så jag kunde gå och lägga mig igen.

Annie ska sälja sina tidningar strax, (dom har inte kommit än) och sen ska vi övertala Nicka att ta en tur till Ikea.

Pest eller Kolera... det är frågan det!

I natt har jag haft svårt att sova. Jag har legat och funderat på vad som driver vissa människor. Varför man t ex går in i något med näbbar och klor, utan att ha något med saken att göra över huvud taget.
Konversationen är från Facebook, igår kväll.

Sofie:
Jag kan inte förstå att det är dags för kryss & jag kommer inte vara med.
Hur kunde det bli så här..? Nåväl, snart är det vår & DÅ ska jag med!!

Caroline:
Jag kan inte förstå att det snart är julafton och vi får spendera den utan dig - för 4 de(?) året i rad.

Rebecka:
Ni kan väl åka till jkpg å fira julaftonskvällen me henne, eftersom hon jobbar?

Kristina:
Rebecka seriöst?!

Sofie:
Va tusan ska jag svara på det?
Att jag har ett jobb som innebär helger, att de gamla behöver mat även på julafton, att jag inte har semseterdagar kvar?

Kristina:
vad brukar du göra p julafton? För du jobbar till 4va?

Sofie:
Senast klockan fyra, ja.. Förra året var jag hos Jörgen några timmar efter jobbet. Året innan åt jag & Rebecka en jultallrik tillsammans efter våra jobb.

Rebecka:
Ja, men, Kristina. Ni e väl minst lika flyttbara som Sofie, om inte mer, me tanke på att ni alla har bil. Saknar ni henne, så kan ni väl fixa lite mysig julaftonskväll hos henne? Förra året firade vi kväll ihop, pga att hon jobbade å vi hade julaftonsdag hos min syrra i Bankeryd. :)

Rebecka:
Förrförra året menar ja ju.. :p

Kristina:
knappast lättare å flytta 3 familjer varav 5 är barn o där 2 av familjerna även har andra familjer å fira med.. Blir ju mysigt å klämma oss in i hennes etta på julafton.

Kristina:
Man behöver ju inte jobba varenda julafton, kan jag knappast tänka mig

Rebecka:
Då får ni helt enkelt ses nån annan av juldagarna. :))

Kristina:
Gillar din försvarsställning R ♥

Rebecka:
Nä, men inom vård å omsorg är de antingen jul eller nyår. Pest eller kolera.

Sofie:
Nu avslutar jag det här genom att skriva att jag TYCKER OM ATT JOBBA STORHELGER MED & FÖR DE GAMLA & JAG TÄNKER INTE, INTE, INTE HA DÅLIGT SAMVETE FÖR ATT JAG INTE SPARAT SEMESTERDAGAR FÖR JUST JULEN
PUNKT

Kristina:
erkänn att du gör det för pengarna

Sofie:
Det kommer jag aldrig kunna erkänna, för att det är inte bara därför. Visst, gött att tjäna extra cash men nej, det är inte därför. De har inte mycket annat än att se fram mot än maten & jag sätter en ära att göra deras dag lite finare än alla andra vanliga, tråkiga dagar.

Caroline:
Funderar på varför du tycker att du måste gå på så Rebecka..??

Rebecka:
Ja går inte på. Framför bara fakta å va ja tycker. Anser att de e fel av er att ge Sofie dåligt samvete, när hon sköter sitt jobb.

Sofie:
Gissningsvis för att jag INTE ska ha dåligt samvete för att jag inte kommer ner

Kristina:
Faktiskt viktigare för dig å kryssa med polarna (det tar du ju gärna semester för) än fira jul med familjen- rätt trist faktiskt. Jag kan köpa det nån gång, men lite weard när det är samma varje år.

Sofie:
‎..och NU avslutade DU den här diskussionen. Tack.

Kåre:
Vill bara tala om att 2011 ligger julen vecka 4 alltså våran jobbahelg. Tur att man har mammadagar kvar!!!!!! /Affi

Sofie:
Åh kära nån.. det där kommenterar jag inte, Affi..

Kristina:
‎2011, konstigt för du sa ju att ni är skyldiga att jobba jul i 7 års perioder på ditt jobb? Aldrig hört innan...

Sofie:
Så där har jag aldrig sagt, men jag har ingen lust att ta detta här mer.

Karin:
Måste bara säga att det är en synnerligen intressant diskussion. Jag har ju också jobbat inom socialförvaltningen, och har man jobbarhelg så har man. Jag FICK inte ta föräldraledigt!!! Så det är inte enkelt att få semester! Ens om man skulle vilja det.Ja, jag tänkte inte på det i går men som Rebecka sa: Pest eller Kolera - Jul eller Nyår - (familj eller kompisar!) Tur att man känner sig önskvärd! Jag kommer i håg när min syster sa att jobba julafton ligger på ett rullande 7-års schema. Först jobbar man julafton i 7 år sen är man ledig julafton i 7 år. Jag undrar om det är sant alls eller om det bara var en nödlögn i ett pressat läge. För om det är sant, kan man dessutom undra exakt vilken promillehalt det fackombudet hade som godkände det förslaget! Det är klart att vi ifrågasätter detta ämne inför varje jul. Varför skulle vi inte, vi vill ju att vår syster ska vara med oss på julafton. Som hennes kompis föreslår att 12 personer borde köra upp till Jönköping för att fira jul i en etta är ju helt orimligt. Min syster bor i en etta med sina katter(!) och när vi är nästan alla där är det TRÅNGT. Julgran och paket kan man klart ha på balkongen eller i bilen .. paketen iaf. Maten på diskbänken - bara att diska ofta. Ha rullande schema på vilka som ska sitta och äta i köket, soffan och sängen. Känns som en toppenidé! Verkligen.. Nej, det bästa är väl bara att inse att jämnförelsevis med kompisar är man ingenting. Att inte fråga mer, för man vill ju inte ge någon dåligt samvete för sina val. Det betyder ju ändå inget att man önskar närvaro av en viss person.

Spara pengar

Det mesta av tiden denna veckan har jag inte gjort någonting. Nu när jag har slutat jobba har Nicke vår 1a bil. Däremot så har vi inte lagt på vinterdäcken på 2e bilen så eftersom snön kylan och halkan kom så har jag inte kommit hemifrån. I måndags var jag hos Lindha och fixade ögonbrynen, på kvällen åt vi pizza, Nicke jag och Annie. Det betyder att jag har gjort av med 400 kronor på hela veckan. Jag har inte ens köpt något på nätet!

I vanliga fall gör jag av med säkert 1500 kr på en vecka. Bilresor, middag, godis, matinköp, nån tidning mm mm..

Visst, har jag varit rastlös när jag bara har gått hemma men mitt sparande uppväger väl en hel del! Haha..

I morgon när min älskling har jobbat färdigt ska vi gå och fika och sen handla!! Ska bli jättekul! Helt sjukt när man blir så glad över att få komma till Maxi och handla! :) Så kan det vara.Hur mycket gör du av med på en vecka???

En härlig tävling

och en superduktig tjej som gör underbara smycken..Klicka HÄR för att komma in till Nea och alla hennes godsaker.

Jag vet att jag har tipsat er innan om denna bloggen men gå in och kolla igen. Jag har tänkt att köpa något till Annie i julklapp men jag vet inte vad, det finns sååå mycket fint att jag vet inte vad som skulle passa Annie bäst.


Down Under

Min kusin Jenny och hennes kille Robin har just påbörjat sin livs resa! I 75 dagar ska de resa runt i Australien. I skrivande stund är de snart framme.

Vi kan följa deras resa på Resedagboken.

Tyvärr går det inte att länka ända in till deras medlemssida, så när du kommer in på resedagboken, klicka på resenärer och sök sedan på JENROB.8 % kvar

Snart kommer vår lilla bebis!

V 37+0 har vi gått in i dag och jag har förvärkar mest hela tiden. Men, det är bara att ta ett par Alvedon, vila lite så går det över.

Det är mycket som jag borde/vill göra men jag orkar inte. Dagarna går ganska långsamt och jag måste dela upp sysslorna så man kan vila emellan. Bara att gå upp och ner för trappan ett par gånger är rena pesten. Snart är det över, denna veckan som kommer är Edvin hos sin pappa, Annie går längre skoldagar och jag hinner vila mer.

I dag ska jag och Nicke åka in till jobbet och inventera lite till, sen får det vara nog med det. Resten får dom göra själva!


Till bebisen.. Det passar bra att du kommer i slutet av nästa vecka, jag har lite att stå i innan!


Dags att rycka upp sig!

Jag har en lista med saker jag måste göra. Det har legat på hög ett tag och i dag ska jag ta tag i det!

  • Skicka in min planering till FK
  • Betala Annies gympa och Pilates
  • Städa "plast-lådan"
  • Ringa Lina och Jessica - verkligen dags att träffas alla!
  • Baka Chokladbiskvier
  • Hjälpa Annie med jultidningarna
  • Handla presenter till kalaset Edvin skulle på i går

Jaha! Då var det väl bara att sätta i gång då, nu när jag vet vad jag ska göra. Börjar med dusch och kaffe! Presskonferans 16.25

Alltså den här boken om Kungen. Jag kan f*n inte smälta det! Jag är väl antagligen den mest naiva personen i Svergie som inte ens har misstänkt Kungen för att vifta med dasen. Och nu då, när man får höra att, "Dessa rykten har florerat i över 10 år!" Jag ska absolut köpa boken, vilka försäljningssiffror den kommer att få!

Ni kan väl knappast ha missat att Camilla Henemark är den som är kanske mest utpekad i detta fallet, och jag kan inte bara fatta det! MEN..

Det påstås att det finns ett sakfel i boken, nämligen att det inte var Camilla Henemark som Kungen hade ett förhållande med utan hennes kollega Michaels De La Cour! Jag vet inte vilket som är mest sensationellt men jag gissar på Henemark, vilken det nu då inte ska handla om. I måndags la Michaela De.. ut ett märkliget inlägg på sin blogg.

Tja, ska bli intressant att höra vad Kungen har att säga på kvällens presskonferans. Jag gissar på: "Ingen kommentar"!!Camilla HenemarkMichaela De La CourAnna Lindmarker - också utpekad!


Tja, vilken är kungens smak - egentligen??!


Ps, så går det rätt mycket rykten om att Drottningens leksak heter Anders Wall!

Vad vet jag!!?


Vad är skillnaden?

Häromkvällen när vi var på Maxi och handlade skulle Nicke och Annie hämta Satsumas. Dom gjorde det och när jag kom fram till dom och såg att dom hade plockar Clementiner i stället fick jag ett litet breakdown. Det fanns ju inga satsumas (???) heller. Hur som helst började vi prata om vad som skiljer dessa frukter åt, mer än att Satsumas är den enda goda! Nu har jag Googlat detta och här är svaret:Clementin

Utseende: Orangefärgat skal som är något tjockare än på en satsuma. Nästan alltid kärnfri.
Smak: Söt och uppfriskande.
Säsong: Importeras från november till mars från Marocko och Spanien.
Kuriosa: Uppkom genom en korsning mellan mandarin och pomerans. Den småcitrusfrukt som vi äter allra mest av.


Satsumas

Utseende: Orange, men har ofta gröna skiftningar i skalet (är dock mogen trots detta). Tunnare skal än hos clementinen. Är nästan alltid kärnfri.
Smak: Mild, sötsyrlig. Syrligare än clementinen.
Säsong: Importeras från Spanien från mitten av oktober till januari.
Kuriosa: Kommer ursprungligen från den japanska provinsen Satsuma.

Mandarin

Utseende: Gul till blekt orange. Relativt tunt skal. Mycket kärnor.
Smak: Påminner mycket om clementin men är något sötare.
Säsong: Finns ingen. Läs nedan.
Kuriosa: Mandarin innehåller så mycket kärnor att den har  ersatts av kärnfattigare sorter. Den största skörden går därför i stället till mandarin på burk och till drycker.

Källa: David Ottosson på Allfrukt

Växjö

I dag har vi varit i Växjö med Annie. De skulle operera bort metallplattan som sattes in i hennes knä i våras

Det var inga konstigheter, operationen tog en halvtimme och uppvaket tog ca 2 timmar. Plattan hade hon i knät för att det växte åt fel håll. Plattan gjorde så att växten stannade på ena sidan av knät, nu har det rättat till sig och då måste dom ta bort den så att knät inte växer för mycket åt andra hållet.  

Vi åkte hemifrån 05.45 och var hemma 16.30, så nu är vi rejält möra. Det lär bli en tidig kväll i kväll. hela dagen (spritt såklart) har jag haft ganska starka förvärkar, ett tag trodde vi nästan att vi skulle få åka ner några vångingar till förlossningen Men det behövdes inte, som tur väl var.

Edvin sov hos Arwen och Maximus och det hade också gått jättebra.

Oj då!

Bäst jag sätter fart! Med att packa väskan alltså. Jag har skrivit en lista, så jag kan absolut börja packa.

Min BB-lista:

Journal
Körkort
Innetollor
Neccecär
Rena kläder

Kläder till bebisen
Napp till bebis

Tidningar till Nicke
Ätbart till Nicke

Värmeljus
Tändare
Choklad
Dillchips

Något som saknas??

V 36+1

I dag var vi då hos vår barnmorska Eva Hammar. Jag har varit väldigt orolig då vi upptäckte förra helgen att bebisen låg på fel håll. I dag hade vi ett rutinbesök och Niclas pratade med Eva i fredags och förklarade hur det var nu. Då sa hon att vi skulle ta ett ultraljud för att se riktigt hur h*n ligger.

Alla prover, hjärtljuden var bara bra och det var ultraljudet också. Bebisen ligger neråt, precis som h*n ska. En liten nackdel är att h*n inte är fixerad ännu men Eva tyckte att det skulle mycket till innan h*n gör det igen. Det blir ju bara mindre plats för den lill*. 

Eva tyckte att vi skulle ringa henne om vi misstänkte att den busar runt för mycket, så kan vi kolla med ett till ultraljud hur det verkligen är. 

Det går inte att beskriva vilken lättnads känsla det är att få veta att bebisen ligger rätt. Tydligen är det bara 50 % chans att man lyckas vända bebisen på ett sådant försök. Vilket förvånade mig mycket, jag trodde nog att det skulle vara 70 % i alla fall.  

Nu känner jag för att packa väskan, men det är kanske lite tidigt än?

Jag gjorde en tabbe

Jag fick hem papper från Försäkringskassan ang min havandeskapspenning. Problemet var bara att pappret var så krångligt att fylla i att jag la det åt sidan. Sedan glömde jag det där och andra papper lades över och högen växte. Någon gång flög det förbi en lätt tanke på det där pappret men inget som jag reagerade på.
 
När jag sedan verkligen kom på det, fyllde jag och Niclas i det tillsammans. Det var egentligen inte så krångligt MEN det var hopplöst sent ute.
Så nu är jag helt pank! Denna månaden alltså, och jag har ingen annan att skylla på än mig själv. Jag har jobbat 25% under oktober så jag fick lite lite lön från jobbet men det gick till räkningar.

Jag hatar att inte kunna klara mig själv, att behöva leva på Niclas. Å andra sidan är jag otroligt glad att vi redan har köpt allt som "behövs" till bebisen. Efter födslen ska vi köpa en overall men annars behövs inget. Det känns skönt!

RSS 2.0