55 dagar till julafton

Tiden går verkligen fort. I morgon går vi in i vecka 36 och bebisen ligger fortfarande på fel håll. Så nästa vecka ska vi till barnmorskan, på ett extra ultraljud och så ska vi träffa läkare i Värnamo - där de också ska försöka vända bebisen.

Vi håller tummarna riktigt hårt här för att det ska lyckas. Kejsarsnitt vill jag verkligen INTE ha!

Onsdag

Andra dagen helt utan jobb. Jag har sovit hela natten och vaknade 06.30 med massa energi. Härligt! Gick upp, bäddaden sängen, en tvätt i maskinen. Plocka undan lite här hemma. Frukost med Annie och kolla lite nyheter. Hängde upp maskinen och sen var energin slut! Ja, man får ta vara på varje liten stund.

I eftermiddag ska jag ta bussen in till stan och möta Nicke när han slutar jobba, så ska vi åka och handla. Jag har funderat på om jag ska låta bli att köra bil så mycket som möjligt, det är ganska jobbigt nu. Att komma in och ur bilen, att vända på sig för att se när man backar osc.. Känner mig som en pensionär i bilen!

Annars har jag inget på schemat i dag. Jag har handlat så jag kan göra biskvier men vågar inte börja på det för jag vet inte om jag orkar fullfölja det.

13% kvar

Vid 13 % kvar var vi i natt tvugna att åka in till förlossningen i Värnamo. Eftersom vi "bara" är i V 35 skulle vi egentligen åka till Växjö, eftersom det inte finns någon prematur avdelning i Värnamo. Jag tyckte att vi skulle chansa eftersom de inte skulle "tillåta" att bebisen kommer redan.

Vid halv 10 i går kväll började jag få ont i magen, vi satt här och kollade på film och när i gick och la oss vid 23.15 hade jag så ont att jag knappt kunde resa mig upp. Jag tog två Alvedon och skulle försöka somna. Det var helt omöjligt och inte hjälpte Alvedonen heller. Niclas somnade och 00.15 ringer det i telefonen. Nicke for upp, det var felringning och sen märkte han att det onda inte hade försvunnit. Jag kände mig osäker på om det var värkar eller bara vanligt ont i magen. Var på toa flera gånger.

Jag ringde till Värnamo och hon tyckte att vi skulle komma in och se om det var sammandragningar eller inte.

Så 02.15 var vi där, gjorde CTG, ultrljud. Visst hade jag värkar men det var ingen fara på taket. På ultraljuden upptäcktes det att bebisen hade vänt sig och nu ligger i säte.

BM gick i väg och ringde till jourläkaren och sen kom hon tillbaka och sa att vi måste ligga kvar. Så Nicke och jag överlade lite och kom fram till att han skulle åka hem till barnen, som vi lämnade själva. Jag trodde ju aldrig att vi skulle bi kvar. Vi hade skrivit en lapp till Annie så hon visste vad hon skulle göra när hon vaknade.

Jag fick ett rum, en nattsärk, Panodil och Brickanyl och sen låg vi och pratade lite och därefter åkte Nicke hem. Det tog en stund innan jag somnade men jag var rätt färdig. Jag vaknade till och från men kände inte av så mycket sammandragningar under natten.

Bebisen har varit väldig livlig under hela natten och jag undrar om det var så att h*n vände sig i går kväll/natt och att det var därför jag hade så ont.

Nicke kom tillbaka vid 8 i morse och svärfar passade barnen. Strax efter 8 föddes en liten bebis i Värnamo, det var så mysigt att ligga och lyssna på bebisens första skrik. 

De kopplade på CTG n igen och det visade inga imponerande sammadragningar.
Vi träffade läkaren och sen fick vi en tid för att de måste vända bebisen på rätt håll. Vid 10.00 var vi hemma igen. 


Veckans stora kom-i-håg! Den som kör bilen ska även ha ansvaret för husnyckeln.

Äntligen V 35+0

Vi tar en runda till staden!

Annie är ute och säljer Kvällsposten och Edvin är hos nen kompis. Då passar vi på att åka in till stan en stund, vi ska köpa nya handtag till nedervåningen. Niclas håller på att måla dörrar därnere och då behövs ju klart snygga handtag. Väggarna i hallen ska också få sig en omgång samt att han ska bygga en väggfast klädhylla därnere. En med mycket plats!

Smycken söta som socker!

Jag hittade en blogg som jag bara måste visa er. Kolla in denna sida. 

  

Mobilnummer

I dag har jag lämnat i från mig min jobbarmobil. Superskönt var det! En riktig lättnad.
Det jag vill komma till är ju om det är så att du har ett mobilnummer till mig som slutar på 96, ska du radera. Numera är det en kille som heter Håkan som kommer att svara om du ringer eller messar.  

Forts Kvällsposten

Det har gått bra för Annie att sälja tidningen i helgen. Hon säljer både lördag och söndag, Kvällsposten och bilaga. I går sålde hon inne i byn och i dag följde vi med henne på en runda utanför byn. Vi cyklade, tyvärr gav det inte särskilt mycket så hon kommer nog inte att fortsätta ta den turen. De tidningar hon hade kvar när rundan var slut sålde hon inne i byn sen. I helgen har Annie tjänat 190 kr. Nästa helg är det dags igen.  

Köp Kvällsposten idag!

I alla fall om du bor i vårt område!

I dag börjar Annie sitt allra första riktiga jobb. Hon ska sälja Kvällsposten!

Snart är det dags och hon längtar tills hennes tidningar levereras. Tänk er det. Attt för första gången få tjäna egna pengar! Visst, har hon jobbat för betalning här hemma men det är inte samma sak. Egentligen är hon för ung, men hon fick ett undantag eftersom jag tyckte att hon skulle göra det.

Vi har lite planer på att utvecklas med tiden och eventuellt sälja nybakta frallor också. Jag hoppas att folk är intresserade och skulle köpa om vi gjorde det, men nu ska vi först börja med att vänja folk vid Kvällsposten.

I dag blev det för mycket

Denna veckan har jag jobbat varje dag. Tre av dagarna har varit hela och i eftermiddags blev det stopp. Vi var och handlade efter jobbet, var på systemet en runda, inom Dianas jobb och sa hej. När vi gick därifrån hade jag ont i magen, mådde illa och var nästan yr i huvudet.
Vi hade båda bilarna i stan men jag klarade inte av att köra, knappt att gå ens. Sammandragningarna blev värre och Niclas fick ringa sin pappa så vi kunde få hjälp med att köra hem den ena bilen. Nicke körde hem oss, bäddade ner mig och hämtade Alvedon och vatten. Efter ett par timmars vila så känns det bra igen men jag ska passa mig för att jobba så himla mycket resten av tiden.  

En läsvärd sida!!


Det handlar om DIGKlicka in hit   

Vår lilla prinsessaLillian är en ganska klurig kisse. Hon har en ovana att sova halva natten och sedan vill hon gå ut. I sovrummet är det ständigt en kamp om vem som ska gå upp och släppa ut katten. Om vi inte är för trötta så är vi ändå ganska duktiga på att ta varannan MEN är man jättetrött så vill man inte göra det. Då ligger man och sover räv tills den andre tröttnar och går upp. 

I bland kommer Lillian på att hon kan göra vissa saker för att snabba på processen "vem ska släppa ut katten". Det kan vara t ex att klösa på fönstret, klösa på madrassen eller det senaste, försöka hoppa upp i bebisens spjälsäng! Det har hon försökt en gång på dagen och hon märkte att jag blev arg på henne och nu gjorde hon så i natt och då flög jag upp och slängde ut henne. Så nu kommer hon säkert att köra det tills hon kommer på något roligare. Klurigt va?!!

En sten föll

En sten föll från mina axlar. En alltså, jag har en bamsing kvar.

Äntligen är det klart med min vikarie. As we speak har han nog inte fått reda på det men han ska iaf börja i morgon. Samtidigt kunde vi putta upp min försteman ytterligare några steg. Det känns skitbra alltihop!

V 33+1

17 % av graviditeten är kvar. Shit, vad lite det blev när man vände på det så! 47 dagar kvar till beräknat datum.

Bebisen väger c:a 2249 gram. Bebisen är c:a 45,5 cm från hjässa till fot. Det är ett fasligt levandes mest hela tiden, det gör ganska ont nu när bebisen rör sig så mycket men visst h*n måste ju ha det rejält trångt därinne.

Vi var på studiebesök på förlossningen häromdagen, Edvin var med för vi hade ingenstans att göra av honom. Det är verkligen roligt att se hur mycket han bryr sig om detta, graviditeten och bebisen.
När jag visade och förklarade att man kan känna bebisen röra sig så blev han jätteförvånad. Då blev jag jätteförvånad, trots att hans pappa har fått två nya barn så verkar inte de övriga barnen ha fått ta del av det som är mest spännande med en bebis i magen. Det tycker jag är väldigt synd.

Iaf, så kommer Edvin ofta och vill känna på bebisen och nu när det är så trångt för bebisen kan man känna hur h*n ligger. Man kan känna var h*n har rumpan och/eller huvudet, och det tycker Edvin är mysigt. Att få en liten spark i handflatan.

Vi har gått igenom med måttband hur långa Annie och Edvin var när dom föddes och hur lång är bebisen nu osv.. det gillar barnen mycket. Bara en sån sak som att prata om vad dom skulle heta om de hade fötts med det andra könet. Spåna namn gillar barnen. Edvin ville att bebisen skulle heta Ness om det blir en pojke eller Tess om det blir en flicka.

Magen är rejält stor nu, det är svårt att vänja sig vid det och jag går ständigt emot saker, bord, dörrkarmar, Nicke.. vad som helst. Jag har gått upp mer än vad jag hade tänkt och bristningar har jag fått på magen men va fan..SKIT SAMMA!
Det värsta är foglossningar, att det är svårt att gå ut och röra på sig. Man vet aldrig när man får så ont att man inte kan a ett steg till eller när det ena benet bara viker sig och givetvis att gå på toa så ofta. Minst 1 gång i timmen! Åh, vad jag längtar tills jag slipper pinka HELA tiden! För att inte tala om tröttheten. Varje dag känner jag mig helt slut och skulle inte klara en hel dag utan att sova en stund eller varför inte 3 timmar som det blev i går! Att ändå kunna sova hela natten var ju anmärkningsvärt.

PS, givetvis "följer" Annie också graviditeten med nyfikenhet och spänning..

Jobbig dag!

I dag har varit en av de värsta dagarna på läääänge. Jag fattar inte hur vissa är funtade och det värsta är nog att jag vet inte hur jag ska hantera det. Visst, idag var helt självklart vad jag behövde göra.

Samtal med folk jag inte egentligen vill prata med. Tvingas dra in Nicke i något han inte borde bli indragen i.  

Vi missade mötet som vi hade på sjukhuset. Tack för det, *****!

Att Nicke missade mötet gör mig jätteledsen, för det var han som ville dit. Han förtjänar det. Jag går dit för hans skull. Det gör givetvis att jag *ogillar* denna medelålders dagisungen ännu mer. Egoisten

Jag har aldrig tidigare varit med om folk (vuxna människor) som beter sig som småbarn som ALLTID måste ha sin vilja igenom. Får de inte som dom vill skriker de i högan sky och gör ändå som de vill. Fy fan för sånt beteende. Skrika tills man får som man vill? Nä, då är det bättre att prata om det och kompromissa så flera blir nya.

Som du säkert fattar handlar det om något jag inte kan prata om, så ställ inga frågor jag ville bara skriva av mig lite.


Amina och Ali
Amina och Ali blev kidnappade i går av sin pappa Osama. Eftersom pappan och barnen var tillsammans med en anställd på socialen så upptäcktes detta väldigt fort. Rikslarm utfärdades direkt.

Jag hittade pappans blogg och han har bloggat om sin situation. Det känns ganska unikt, man brukar bara få höra den ena sidans historia (mammans). Pappan brukar ju "straffas" direkt bara för att han i de allra flesta fall inte är svensk. Denna mannen har svenska medborgarskap, i mina ögon gör det inte honom till svenska utan mer att han har rättigheter som en svensk, vilket jag tycker är helt rätt. Är han permanent boende i vårt land ska han givetvis vara en del av det också. Rättigheter och skyldigheter.    

Bloggen känns välgjord med alla inlägg noga placerade i kategorier. Nackdelen är att den verkar väldigt ny. Det får mig genast att tänka att den är ett spel för galleriet.

Hur som helst så hoppas jag att dessa två barn får bo och växa upp där det är bäst för dom. Det behöver ju inte betyda att det är mamman bara för att hon är svensk. Eller?


Läs bloggen här!  

Svenska Spel

Svenska Spel har infört 18-års gräns på alla sina spel och lotter. Även skraplotterna, sedan helt nyligen. Det fick mig genast att undra hur det funkar i verkligheten. Hur många köper inte lotter och ger bort till bemärkelsedagar, jul, gå-bort present. You name it, vi har säkert gjort det alla. Givetvis också till minderåriga. Men nu då, hur blir det om man köper en lott till en minderårig? Kan man bli straffad, åka dit för langning? Tänk dig själv att få böter för att man har "köpt ut" en Trisslott, få böter och så har man gett bort lotten som det säkert var vinst på!

Jag och Annie var och handlade häromdagen och jag bad henne gå in i förbutiken och köpa ett frimärke och byta en Trisslott mot en ny, men det vart stopp. Hon fick inte byta lotten.

Haha.. det känns riktigt knasigt med åldersgräns på skraplotter!


Babyproffsen

I går var vi med Annie i Växjö. Hon skulle träffa sin Växjöläkare. Efteråt stannade vi till på Babyproffsen, vi var där för två veckor sedan och köpte en skötväska, 4 reflexer till hjulen på vagnen och en söt nalle till lill*ns säng. Reflexerna var av den typen som man snurrar på ekrarna på hjulen. Riktigt smart uppfinning! Under tiden som Nicke betalade (med min plånbok), gick jag på toaletten. Han gav mig kvittot när vi var på väg därifrån, jag läste det och tyckte att det hade blivit ganska dyrt. På kvittot hade hon slagit in skötväskan 399:- 1 reflex 39:- och 4 nallar 99:-/st. Vi gick tillbaka och hon gav oss pengar tillbaka och kladdade på kvittot.

När vi kom hem, så upptäckte vi att på vår vagn så har vi inte alls ekrar (!), utan mer som fälgar. Ni fattar, det är lufthjul.
Så vi skulle lämna tillbaka reflexerna och jag hade även skrivit ut en kupong på den där gratisboxen man får när man väntar barn.

Det gick bra men när vi kom hem kom jag på att hon tog vårt kvitto från första köpet, där skötväskan är med. Åh, så krabbigt det blev nu!

Jag ringde dit nyss och visst kom hon ihåg det och hade det kvar. När jag ville att hon skulle skicka det till mig blev det däremot stopp! Nja, om det verkligen var tvunget så kunde hon göra det men det fick ligga kvar där ett tag i fall vi kände någon som skulle till Växjö.

Jaja, jag orkade inte hålla på med henne, verkar konstigt tycker jag att man inte kan kosta på en kund 6 kr i frimärke för att kunden ska få tillbaka sitt kvitto. Visst, det var jag som glömde bort kvittot i går men hon ska väl alltid fråga om kunden vill ha sitt kvitto eller kopiera det?

Hade det vairt i min butik så hade jag skickat det till kunden direkt för att slippa ha ansvaret över att kvittot ska finnas kvar när/om kunden verkligen behöver det.

100% krabb på babyproffsen för vår del.

Föräldrargruppen

I förmiddags var vi på första mötet med föräldrargruppen. Jag kände mig precis som jag trodde att jag skulle göra. Lite utanför, eftersom jag inte har 1000 frågor att ställa till barnmorskan. Men visst, jag var ju där för Nickes skull. Tio föräldrarpar var vi där.  
Först när vi kom dit frågade Bm vad vi ville ha ut av dessa träffar. Det blev helt knäpptyst, ingen hade nog tänkt på det sättet. Sen delade hon upp oss i två grupper, en mammagrupp och en pappagrupp. Vi fick sitta i dessa grupper och prata och skriva ner frågor som vi ville prata om.

Inte helt otippat var det förlossningen som flest frågor handlade om. Efter att Bm hade förklarat och visat med en docka och en bilderbok, så hade jag också blivit orolig om jag nu inte hade varit det innan. Det känns iaf jävligt skönt, att slippa vara orolig för förlossningen.

Efter en liten pause, där vi gick och fikade med två kompisar som också går där, kollade vi på film. En förlossningsfilm där alla var glada, mammorna behövde ingen smärtlindring och bebisarna kom på rullande band. Alla Bm var så glada och proffsiga och hade sån kemi och teamkänsla mellan varandra. Ren skit, enligt min mening!   

"Bebisen sover 90% av tiden"

Såg jag att det stod här brevid, där jag har min baby-räknare. Det känns inte som att det stämmer alls. Min bebis sover inte 90% av tiden. Inte så att h*n är vaken hela tiden men betydligt mer än 10%.

I morgon ska vi på föräldrarutbildning. Känns rätt fånigt, tycker jag som ska ha mitt tredje barn. Men Nicke vill gå, så då gör vi det.

På torsdag ska vi till Värnamo och gå på visning på förlossningen. Det ska verkligen bli spännande! När jag ringde och meddelade att vi skulle komma, så frågade barnmorskan var vi bodde och när hon förstod att vi tillhör Ljungby så blev hon helt överlycklig. Jag antog genast att det är en pengafråga! Någon som vill passa Edvin medans vi åker dit?

Första veckan med 25 %

Känns rätt skumt kan man ju säga. Bara att inte behöva rusa upp på morgonen, tjata på att få barnen så klara som möjligt innan man måste åka. Klockan ringer ju som vanligt, fast liite senare än vanligt, 07.10. Upp och klä på mig, sätta fram frukost, hämta tidningen. Sitta ner med Annie och äta i lugn och ro. Jättemysigt! I förmiddags hade jag till och med fikabesök, min svägerska Anna var här. Mysigt! När hon hade åkt la jag mig och läste lite, sedan var det dags att hämta Edvin. Nu har vi suttit och diskuterat och planerat mellanmål och vad vi kan fördriva tiden med på eftermiddagarna. Riktigt mysigt att ha den tiden ensam med honom.


RSS 2.0