2 dagar kvar

Äntligen har jag bara 2 hela arbetsdagar och 1 lördag kvar att jobba. Sen blir det välbehövlig vila för mig och bebisen. Visst, jag ska jobba 25 % men när allt kommer omkring är det bara 10 timmar i veckan. Det måste ju gå att stå ut med! Resten av tiden ska jag vara med barnen, det är skärpning på läx-fronten för någon, läsa böcker och pyssla här hemma.

Det finaste man har sätter man på bordet!

Söta Zoie ligger på bordet i Hällevik.


Lite julkänsla blev det här!Nu är det äntligen säsong för Satsumas! Åh, så överlyckliga vi blev, Annie och jag. Vi kastade oss genast över dem. Fast det är klart, de är sura som tusan. Men vad gör väl det, doften är helt underbar. Vilken julkänsla!

I dag var vi hos vår barnmorska Eva. Allt var bra, järnvärdet hade stigit från 110 till 123. SF måttet hade ökat från 25 cm till 30cm. Bebisen har inte vänt sig neråt än. Nu ska vi dit igen om 3 veckor.

Jag har börjat samlat lite böcker och filmer. Böckerna är till innan bebisen kommer och filmerna tills efter. Jag "får" inte öppna böckerna förren jag har slutat jobba heltid. Jag kommer defenetivt att börja läsa Bingo Rimérs självbiografi " En flickfotografs bekännelse". Tror att den är riktigt snaskigt! 

Pinjenötter med metallisk bismak

Många konsumenter har kontaktat Livsmedelsverket om pinjenötter som efter en till tre dagar ger en besk och metallisk smak i munnen. Även livsmedelsmyndigheter i andra europeiska länder har fått liknande rapporter från konsumenter. Slutsatsen från europeiska livsmedelsmyndigheter är att konsumenter inte ska oroa sig för eventuella hälsorisker om man har ätit bittra eller metallsmakande pinjenötter.


Orsaken till denna bismak är fortfarande okänd, men Livsmedelsverket analyserade under våren 2010 ett antal prover som bland annat konsumenter bistått med. Trots att ett hundratal olika bekämpningsmedel och ett tiotal mögelgifter analyserades så gick det inte att visa att den beska smaken har samband med dessa ämnen. Även giftinformationscentralen i Belgien gjorde en analys 2001 men kunde då inte bevisa några kemiska skillnader mellan pinjenötter med och utan den aktuella bismaken.


I hopp om att klargöra en del av frågetecknen kring metallsmaken från vissa pinjenötter uppmanade Livsmedelsverket våren 2010 konsumenter att skriva till oss och berätta om sin smakreaktion. Ett hundratal svar kom in och slutsatsen är att det sannolikt inte beror på vilken person som smakat på pinjenötterna. Med andra ord, det är inte troligt att enbart vissa personer är känsliga för smaken. Det kom också fram att det förmodligen är enstaka nötter i en påse som innehåller de ämnen som orsakar metallsmak i munnen.

 

Den metalliska smaken försvinner oftast efter några dagar. Rapporterna verkar särskilt gälla pinjenötter från så kallad koreatall, Pinus koraiensi. Livsmedelsverket känner inte till att någon har blivit sjuk efter att ha ätit av pinjenötterna.

 Uppgifterna är tagna från Livsmedelsverket!


V 31 + 0

77 % av graviditeten är avklarad! Bebisen är ca 43 cm från huvud till tå och väger över 1800 g. 

Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern. Det ni! Bebisen är ju snart klar! Även om jag vill att bebisen ska vara kvar i magen i 60 dagar till! I morgon ska vi på kontroll på Mvc igen. Ska bli kul och se hur det har gått med järnet, eftersom jag har fått så mycket skäll för att jag slarvade. Nu äter jag 4 järntabletter varje dag samt massa kiwi, messmör ocj broccoli.

Shopping i Växjö

Vi skulle kolla in tatto-mässan i Växjö i dag, som för övrigt var riktigt B. Det var lite att titta på till ett dyrt inträde. Skit samma, nu vet vi det! Vi passade på att svänga inom Babyproffsen och köpte en super mysig och fin nalle till bebisen samt en skötväska. Det var inte jättelätt att hitta en skötväska som kändes bra för båda och jag tror att man måste använda den ett tag också för att veta om man är nöjd med den. Vi köpte iaf en för 400 kr, så får vi se senare vad vi tycker om den.

Vi känner oss ganska färdiga för bebisens ankomst så nu är det enda som gäller att ta det lugnt och vila. Det känns superskönt!

Fredagsmys

Jag gick tidigare från jobbet så vi skulle hinna gå på höstmarknden. Det var ifs inget att ha, mindre stånd än vanligt lite marknadskarameller köpte vi iaf. Barnen fick varsinn hundring att kladda upp och det gick fort som vanligt.

Att gå i två timmar var verkligen ingen höjdare så sen hade jag ont både i ryggen och fötterna. B

Sen åkte vi hem, Nicke gjorde tacos och nu sitter vi i soffan och äter godis och kollar på något program som barnen har valt. Gytt!

Nu går jag ner i tid!

Jag ska jobba heltid tills den sista september sedan ska jag jobba 25 %. Det jag ska göra på jobbet är pappersarbete. Jag sökte havandeskapspenning eftersom det är mycket lyfta - bära - stå och gå i mitt jobb.

Jag kan inte ens förklara hur skönt det ska bli att gå ner i tid. Jag är helt slut mest hela tiden. Nu börjar det faktiskt kännas som att bebisen snart ska komma. <3 

Fan vad alla ska gnälla!

Vad är problemet? Svenska folket har valt in i Sd i riksdagen. Personligen tycker jag att det är åt helvete. Hur fan kunde ni vara så dumma?! Men nu är det ju som det är, dom sitter där snart och då får vi se. Det kanske blir så att våra egna lata ungdomar måste skaffa sig jobb trots allt. Tänk det, vilken skrattretande tanke!! Skulle dagens ungdomar skaffa jobb?? Hahaha.. 

Omval löser ju inget. Skulle man hindra vissa från att rösta då eller ska man hålla tummarna för att inte fler vågar lägga en röst på rasisterna? Vi har demokrati och nu blev det som det blev!  

När det nu (tyvärr) blev som det blev!

Jag håller med Katrin.

Efter vi hade röstat i går

Efter vi hade röstat i går frågade vi Annie vem hon skulle röstat på om hon hade fått. Fredrik Fuglesang, blev svaret. Haha.. hon har i sin hjärna blandat i hop dessa personer och nu kan hon inte skilja dom åt. Jättekul!

Så många känslor

Så många timmar, så många sömnlösa nätter jag har lagt ner på en viss människa. Så mycket tid jag kunde gjort något annat på, tänkt på helt andra saker eller människor. Fan vad gott, snart slipper jag mer. Jag är helt för att man bör/ska rensa ut människor man har i sin närhet som bara suger ut alla ens krafter. Människor som får en att må dåligt, bara säg upp bekantskapen med dom. Låt dom klara sig själv. Alla vet ju att man klarar sig bättre utan såna.

Hem från Värnamo

När jag skulle hem från mötet i går, körde jag gamla E4an från Värnamo. Det är ca 3 mil. Då körde jag fel! Det var mörkt och jag var svintrött men ändå! Jag missade två avfarter och först när jag kom ner till avfarterna till nya E4an såg jag att det hade blivit tokigt. Jag vände och körde tillbaka men kände inte igen mig. Jag höll inte på att hitta igen! Till slut hittade jag var jag skulle svänga och kom äntligen på rätt väg.

Jag vet inte vad som hände men otäckt var det i alla fall. Jag har kört denna väg säkert 1000 gånger!

Om bara..

Om jag hade kunnat debitera alla de timmar som jag har pratat jobb(iga) grejer här hemma med Nicke, då skulle jag varit jävligt rik nu!

Det är mycket nu!

Vilka veckor det har varit. Jag orkar ingenting, jag jobbar fortfarande heltid. Det är 10 veckor kvar tills bebisen kommer. Jag mår inte särskilt bra, kan inte sova på nätterna, så tiden på jobbet kunde varit bättre. Jag har en mental nedräkning om när jag slipper springa på bråttom, slipper släcka bränder! Att vara en hel dag på jobbet är fruktansvärt jobbigt, jag är helt slut efter halva dagen. 

I morgon ska jag bara vara där halva dagen, sen måste jag vila upp mig över helgen. Ta det lite lugnt till skillnad från förra helgen, när det kändes som att allt gick i 110. Handla på fredag sen bara vara.. 

I kväll har jag mitt sista jobbmöte. My lord vad skönt det är, ni anar inte!! Det sista. Jag åkte hem vid middagstid i dag för att kunna vila innan mötet, annars hade jag nog inte ens klarat bilkörningen till Värnamo. 

Jag har ansökt om havandeskapspenning men har inte ännu fått svar. Jag håller tummarna för att vara mycket längre på jobbet klarar jag inte. 

Detta inlägget blev ju rätt rörigt men summan av kardemumman är: JAG ÄR TRÖTT! 

Ursäkta

men jag orkar inte just nu!

Hemskickad från skolan

I morse ringde dom från skolan. Annie var dålig, sa att jag måsta komma hem, dom skulle skicka hem henne så länge bestämde vi. Att dom ringer så tidigt är jävligt pinsamt. Det betyder ju att jag inte var tillräckligt uppmärksam i morse på hur det var med henne.

Annie ramlade med cyklen igår och kunde på kvällen visa upp en rejäl bula på armbågen. Det såg förjävligt ut men hon hade inte särskilt ont men i dag var det värre med det. Så jag ringde till Vc för att beställa en tid och som vanligt när man ska beställa en tid på vår Vc är dom jävligt skeptiska till om man verkligen behöver komma dit alls. Det gör mig vansinnig. Särskilt när man ringer om ett barn. Då ska man inte behöva strida om att få komma dit. By the way, en annan sak med vårdcentralen är att man ALLTID får olika läkare när man kommer dit. *ogilla*

Glömde ju att berätta

För ett tag sen var vi på IKEA och köpte massa fina saker på jätterea. Vi köpte en hylla som man har som skötbord.
I helgen skulle Nicke montera i hop den, då fattades HELA skruvpaketet!! Hur irriterande var det på en skala??

Vi har inget kvitto kvar och vi köpte hyllan på fyndet, så nu måste vi köpa skruvar och dyl till hyllan. I´m pissed Off!

Fan, vad det kliar!

Just nu läser jag på om graviditetsklåda!
Jag kommer ihåg att en fd svägerska till mig hade det och det var ett helvete för henne. Jag vill inte ha klåda...men det verkar inte som att jag har något val! Jag återkommer säkert i ämnet när jag vet lite mer.

RSS 2.0