Vet ni var man köper

Funderar på att köpa denna underbara dress. Den kommer att göra underverk med min kropp!


Dessert - tips

Här är en dessert som jag ska prova, i helgen kanske.. Det var någon som gjorde den i "Halv åtta hos mig" för ett tag sen och den ser väldigt spännande.

KLICKA HÄR för att komma till receptet!

All Alone

Det är vi det, Signe och jag. Ett och ett halvt dygn. Så länge har vi aldrig varit ensamma. Tur att Signe fick lite gostid med pappa i morse innan han stack till jobbet. De stora barnen är hos moster i Jönköping. De ska på bio i kväll - igen. I går kväll var de och såg nya Åsa-Nisse filmen och i kväll ska de se Trassel.

I dag har vi bara varit inne, jag har städat och plockat och tvättat. Nu har jag bara dammsugning kvar och det vill jag inte gärna göra när vi är själva hemma, snäckan och jag. Men det hade varit skönt att få det gjort. Just det, jag har till och med plockat ner de sista julgardinerna i dag och satt upp nya fina vita med lite spets på! Nu ska jag äta lite, sen ska Signe äta lite och sen ska vi gå ut en runda!

Var tog den senaste veckan vägen?

Tja, det kan man undra. Dagarna har flutit på som vanligt men ändå har jag inte varit här inne och skrivit något. Nu har vi sportlov här hemma. Barnen är lite förkylda men vem är inte det nu för tiden?

I går var Annie på badet med sin kusin Sanna, jag skulle hämta Annie kvart över 3 men Annie är inte så bra på att varken lyssna eller klockan så kvart över 2 ringde hon och frågade var jag var!

Jag var på bibblan i går med Edvin och hans kompis Jerre. De hade en tipsrunda som handlade om dinosaurier. Den var som klippt och skuren för pojkarna! Vi fikade där och lånade några böcker. Samtidigt passade jag på att betala min skuld på 36 kr.

I kväll ska barnen gå på bio med mormor och Stig och i morgon bitti ska de åka till Sofie och sova där ett par nätter.

Signes Gudföräldrar

Signes gudföräldrdar är Kerstin och Magnus, de är inte släkt men står nära ändå. De är två personer som har funnits i Niclas liv sedan han var liten. Det var ganska självklart för oss att det var just dessa två personer som skulle vara gudföräldrar till Signe. De var även med på vårt bröllop.

Nu är Signe välsignad!

Nu går vi på sparlåga här hemma. Vi är så TRÖTTA! Fullt ös hela dagen både i går och idag. Men Signe är döpt nu ialla fall. Allt har gått jättebra. Först var lilla snäckan mycket skeptisk till vad som höll på att hända men efter att Jörgen (prästen) hade gjort vattenösningen tyckte hon till och med att det var roligt, då flinade hon. Hon verkde väldigt nöjd till slut.
Efteråt hade vi kalas i församlingshemmet. Det var vi, våra föräldrar och syskon med barn. I köket hade vi ett par tjejer som fixade med framdukning och massa annat, så jag och Nicke kunde sitta och umgås och äta med våra gäster. Värt varenda krona!
Signe har vandrat från famn till famn och sedan vi kom hem har hon bara ätit och sovit. Varit hos mamma..vi har knappt varit tillsammans på hela dagen, nu bara myser vi.
Dopklänningen hade vi lånat av min kompis Kattarina, en klänning som hennes mamma har stickat och som Kattarinas fyra barn har haft. Ärmarna var för långa men annars satt den bra. Tack för lånet! Du får tillbaka den så fort den är tvättad igen, Signe kräktes på den!
Massa presenter fick lilla snäckan också, hon är mycket nöjd över varenda en! Tack så mycket! 


Fotoot: Kyrkan vi gifte oss i 22 aug 2009 och som Signe döptes i idag.
Fotonot: Moster Sofie och Signe, Gudmor klär på Signe, vår familj,
3 syskon, Jörgen lyfter upp Signe inför församlingen, Faster Anna och Signe


I morgon blir det kyrkan!

I morgon ska lilla Signe döpas. Det är bara den närmsta familjen som är bjuden och det känns både bra och mindre bra. På ett sätt vill man ju gärna ha alla kusiner där men vi har bestämt att bara vara familjen på detta kalas. Alla i vår familj har en uppgift vid dopet och det känns jättemysig. Annie ska läsa en dikt, Edvin ska hälla upp vattnet och Nicke och jag ska läsa en bön tillsammans. 


Gud, vi tackar dig för våra barn.
Tack för gåvan du har gett och förtroendet du har visat oss.
Ge oss ömhet, fasthet och lugn.
Hjälp oss att ge din kärlek vidare till de barn som vi har fått ansvar för.
I Jesu namn. Onsdagskväll är favoritkväll

När det gäller tv är onsdagen min absoluta favoritkväll. Alla matlagningsprogram samlade, man behöver inte välja utan det ena kommer efter det andra.
Jag är supernyfiken på Jamie Olivers nya, det börjar nu!

Vad tycker ni om alla matlagningsprogram som går nu?


Kul med fotoVad tycks? Själv är jag mycket nöjd!

Storm och slem - dagen efter!

Vilken jobbig natt det har varit för lilla snäckan. Hon har hostat och hostat hela natten. (Vi) jag har vaknat varje gång, lyft upp henne så att hon ska kunna få upp och ut slemmet. När hon får ut det är det som att hon kräker ut det och det kommer i stora klumpar. Jag kräktes också i gårkväll och en gång i natt men jag tror att det var av utmattning, oro eller bara nervositet att jag var tvungen att vara ensam med alla barnen när hon var så dålig. 
Tack och lov så har hon ändå varit glad i att äta och hon har kissat som hon brukar, annars hade jag varit tvungen att åka in till Växjö med henne. Nu får hon energi att vända denna förkylningen själv.

Signe ska till vårdcentralen om en timme så nu måste vi börja göra oss i ordning.  

Ps, behöver jag säga att jag har samma förkylning som lilla snäckan? Nä, trodde knappt det heller..

Före och efter


Före


Efter


Den stationära datorn åkte ut med skrivbord samtidigt som två nya fina fåtöljer flyttade in. En matta ska till framför fåtöljerna och nästa köp på Ikea är ett vitt skåp. Det får vänta ett tag tills vi har råd att köpa det. En fotovägg kom på plats, i dag med posten kommer det sista fotot som ska in i sin ram. Kan visa fotoväggen i närbild sen.
Nu ska bara det skrivbordet ut så är jag nöjd.

Storm och slem!

Sitter och väntar på att bli uppringd av barnakuten i Växjö. Vill mest ha råd om hur jag kan hjälpa Signe att lätta på slemmet hon har i halsen. När hon hostar för att försöka får upp det så låter det så otäckt att jag undrar om hon har fått krupp. Nu ringer det..

Nu är det Signes tur

Nu är det Signes tur att vara sjuk. Hon har varit omgiven av förkylda anhöriga sedan hon föddes och i helgen klarade hon inte av att stå emot det längre. Hon har en riktig brak-förkylning med feber och nu även hosta.
I lördags var vi på Lekia och köpte en NäsFrida, det har hjälpt mycket att vi kan hjälpa henne att bli av med snoret i näsan ialla fall. På bilden ser det ut som om hon skulle ha ögoninflammation, men det har hon inte. Däremot är inte den ena tårkanalen helt okej ännu, så det högra ögat kladdar en del. Det tvättar vi bort med ljummet vatten på en pad så det stör henne inte.
Inatt har hon sovit okej. Hon somnade vid 21.30 ca i soffan sedan bar jag in henne till sin säng och hon vaknade inte förrens 05.30. Hon har haft lite svårt med slem i halsen så jag har lyft upp henne så hon har fått upp eller ner slemmet. I morsn tyckte jag inte att hon hade feber men jag ska tempa henne sen. Nu sover hon brevid mig i soffan.En febrig Signe i en body som jag fick klippa sönder eftersom hon inte hade någon body med korta ärmar.

Vi är inte klara!

Vi är inte klara med omorganiseringen här hemma. Både Signe och jag har legat hela dagen. Feber, förkylning - det är inget roligt att se sin lilla bebis så dålig. Hon har svårt att sova och vill bara vara i famnen. 

 

Något som jag däremot har gjort de få stunderna jag har kunnat idag är en fotovägg..
IKEA idag

I morgon får ni se resultatet!

Nästkusiner möttes för första gången

I går var vi i Osby och hälsade på Milla och hennes barn och systrar. Vi har börjat smida på roligheter inför sommaren, kan tyvärr inte avslöja något men kul kommer det att bli! Det var ju särskilt roligt att träffa Petra, min kusin sista gången innan hon blir mamma. Lilla Petra!


Signe 2 mån, Zoie 6 1/2 mån, Harley 2 år


"Hmm, hur lång är du egentligen?"


Harley blev förtjust i Signe!

RSS 2.0