Bröstmjölk is da shit!

I måndas var jag på systemet och skulle köpa rödvin till grytan som jag tipsade er om häromdagen. Jag hade Signe med mig i bilstolen. När jag kom in på systemet bad jag en ur personalen om råd, eftersom jag inte hade en susning om vad jag skulle ha. Hon sa att jag skulle ha "Husets Röda" och skickade ner mig till hyllorna med rödvin.

När jag kom till kassan satt hon där och när jag betalade så började hon berätta om när hennes ena barn var liten och hon droppade bröstmjölk i öronen på honom. "Han har aldrig haft öroninflammation efter det!" Jag svarade artigt och tänkte gå men hon bara fortsatte prata om det som är bra med bröstmjölk. Jag sa att jag kunde droppa lite mjölk i öronen på Signe i förebyggande och se om hon får någon inflammation senare. Det tyckte hon var en bra idé. Till slut slutade hon prata och då gick jag.

Bra men något oväntat råd på systemet!


Jobbig natt!

Jag är helt slut efter denna natten..

En har ätit två gånger, en har kissat på sig, en skulle dricka, en har varit ute och kommit in igen, en behövde gå på toa!

Det betyder alltså att jag har varit uppe 7 gånger i natt! Om en timme är det dags för föräldrdrgruppen men efter det är det dags för vila. Ja, efter jag har gjort middag och matat Signe såklart. Det är kallt ute men vårkänslorna hänger sig kvar... Eller känner jag mig bättre för att jag inte har förgiftat mig med socker denna veckan??


Dagens Tips - Pers torpargryta

Jag såg Per Morberg göra denna gryta häromdagen i "Vad blir det för mat". Jag gillar grytor, så jag svängde i hop denna i går kväll. OMG!! Vad god! Ni måste testa. Jag vet att bilden inte ser så spännande ut men den är helt underbar.

Klicka här så kommer du till receptet






Jag serverade potatisen brevid i stället for i grytan.

I dag är det SOOOL!

Energin bara flödade till här i dag när vi gick upp och såg att det var så härligtt väder. Ingen huvudvärk i dag inte! Tvättmaskinen går för fullt, snäckan sover och här är undanplockat. Ska vänta en stund och sen köra i gång dammsugaren. I eftermiddag vankas det promenad igen, efter gårdagens långrunda kändes ingenting i dag.

2 dagar utan socker

Det går fortfarande bra att vara utan socker. Fast det är klart, i dag har jag haft en riktigt rejäl huvudvärk. Jag har ett mega sockerberoende och det är säkert inte lätt att bli av med det. Nu hjälps vi åt här hemma och jag räknar med att humören kommer att drabbas senare i veckan. I måndags morse rensade jag ut en hel kasse med godis och chips..osv. På kvällen hittade jag en Paradisask med halva undre lagret kvar. Å, vad det var svårt att slänga de där bitarna, de såg riktigt goda ut och luktade så gott. Nu finns det inget kvar hemma och jag längtar till fredag när jag ska väga mig igen.

Signe och jag var ute och gick en rejäl runda i morse, känner mig som spagettiben just nu!


1 dygn utan socker

Ont i huvudet, aningen yr. Jag var nästan på väg att synda redan i dag, då tänkte jag på straffet och insåg att det inte var värt det. Dessutom står min vikt skrivet med kajalpenna på speglen i badrummet. Vill ju gärna ha ner de siffrorna innan det kommer någon och hälsar på!


Vinnarna i tävlingen..



Frågorna och svaren:


* Vad skiljer mäns hud från kvinnors?

Mäns hud innehåller till exempel mer kollagen, vilket ger huden bättre elasticitet och gör att rynkor kan komma senare. Mäns hud är också cirka 22 % tjockare, och har dessutom ofta fetare hy och en grövre hudstruktur.

* Vilka är hudens två skyddsbarriärer?

Två av hudens viktigaste skyddsbarriärer är penetrations- och fuktbarriären.

Vinnarna är Malin, Kattis Jensen, Sofie och Elin. Vinnarna blir underrättade per mail. Ni kommer att få ett paket på posten! Jag hoppas och tror att ni blir lika nöjda med produkterna som jag är.

Tävling i samarbete med ACO Cliniderm och Buzzador

By the way!

Nu ska Signe och jag till Bvc, sedan är det dags att kora 4 vinnare i Cliniderm tävlingen.

Ny utmaning

Nu blir det inte en vecko-utmaning utan en utmaning som sträcker sig ca 3 veckor. Deltagare är jag Nicke och Annie och det går ut på att vi inte får äta något godis, snacks, läsk eller socker i kaffe/te.

Däremot så blir det popcorn en kväll i veckan.  







Straffet om man bryter reglerna är ett litet paket socker, att käka alldeles själv!  (Annies idé)





Utmaningen slutar 12 februari.


Dags för åkpåse??

Det är kanske inte rätt läge att köpa åkpåse just nu, men jag såg ett tips om en kampanj på de populära och snygga åkpåsarna från Lilikim. Givetvis måste jag tipsa er om det också.  

Just nu kostear åkpåsarna 350 kr/st i stället för 699 kr, som är ordinarie pris. Klicka på länken, bli medlem gratis och kolla in..

Campadre




Jag har köpt den svarta med rosa prickar på. Den kommer att passa Signe perfekt till hösten när hon sitter i sittvagnen.

Barnfri helg

Eller nja, nästan i alla fall. 1 av 3 är kvar hemma. edvin är hos sin pappa och Annie är i Jönköping hos Sofie. Dom ska gå på bio och shoppa lite.

Så vad ska man då göra av en hel helg? Nicke tyckte att vi skulle åka till Göteborg medans jag hade kunnat tänka mig att åka till Osby och träffa mina kusiner. Vi får se vad det blir...

Hoppas ni får en trevlig helg!

Kolla in detta då!

Gratis tamponger var vad jag snubblade över nyss. Det är baserat på reklam och prenumeration. Efter varje leverans måste man svara på några frågor, så får man ett nytt paket tamponger nästa månad. Bra idé, va!?

Du hittar sidan här!

Glöm inte TÄVLA!

Cliniderm tävlingen pågår 3 dgar till! Klicka här, för att komma dit!



Jag håller just nu på att testa produkterna och är supernöjd!

Föräldrargrupp

I dag har Signe och jag varit på föräldrargruppen i Lagan. Detta är inte samma grupp som vi var med i innan bebisarna kom till världen utan är genom Bvc. Där var6 barn men Signe var minst och ensam tjej! Det är ett nytt tema varje torsdag, i dag var det bara genomgång om hur det funkar. Skönt att komma ut lite och träffa andra mammor och barn i närområdet. Tyvärr var där inga från Vittaryd där vi bor men det kanske kommer. Jag vet att det finns fler bebisar här. Nästa vecka skulle det handla om mat. Det vill man ju inte missa!

Socker socker socker

Strax innan jul köpte jag 1 kg mandelmassa eftersom jag tänkte göra chokladbiskvier. Det blev inte av och en dag gjorde jag i stället Leilas saffranspannkaka. En jättegod kaka som jag absolut kan rekomendera. I den har man 200 g mandelmassa.

Häromkvällen frågade Annie om hon fick ta en bit mandelmassa, jag sa nej och sa varför. Mandelbiskvierna, som jag fortfarande tänker att jag ska göra en dag. Så var det inget mer med det. Förrens jag kom ut i köket för en liten stund.

Tagen på bar gärning.. Annie har precis skurit sig en skiva mandelmassa. Jag tar förpackningen i från henne och säger att hon inte fick ta, varför osv.. Så plockar jag ner ett tefat och hämtar burken med sockerbitar och fiskar upp en näve. "Den skivan ska du inte äta, säger jag. Du ska äta detta". Hon tar emot fatet, protesterar lite men börjar äta. Efter att ha räknat dom säger hon att där är 16 sockerbitar och undrar hur många hon ska äta. Du ska äta alla, säger jag.

Först kom jag inte på varför jag hade öppnat paketen från början eller hur mycket jag hade andvänt, sedan kom jag på saffranspannkakan. I den är det 200 g, som jag skrev innan. I rullen med mandelmassa är det 500 g kvar. Hon har alltså satt i sig 300 g sedan jul!

Just nu sitter det en sur tjej brevid mig!


Dammsugaren blev full!

Jag älskar när jag slipper ranta runt i hela stan för att hitta grejer jag behöver. Därför älskar jag denna sidan!

Hyfsat pris, går att prenumerera, lätt att hitta och riktigt snabb leverans. Dammsugarpåsar på nätet!

Snabb uppdat av kvällen

Vikt tvätt, tvättat nytt, plockat lite hemma, satt upp nya fina tavlan, gått promenad halvtimme. Signe har fått ersättning, åt ca 80 ml, somnade sedan i spjälsängen.

Jag glömde

Jag glömde att skriva att vi var ute och gick en runda innan Let´s dance i går kväll. Det tog en halvtimme och var så mysigt.
Vi hittade en handväska på gatan framför ett hus, där det bor ett par som Nicke känner. Jag sa åt honom att plocka upp den för vi hade just mött henne i bilen. Han gick dit och ringde på och hennes man sa att hon just hade åkt in till stan för att handla! Han lyckades vända henne för 10 min senare mötte vi henne igen.

Dagens goda gärning!

Superkoncentrerad


1a natten med ersättning

Ja, som ni vet gav vi ersättning i går kväll. Hon åt ca 85 ml men hade lite svårt att somna. Hon saknade att ligga hos mamma och tutta, så det var klart att hon fick göra det. Sedan somnade jag henne i famnen, strax innan 23 la jag henne i spjälsängen. Där sov hon (stundtals lite oroligt) till kl 04.00 (nästan prick). Då fick hon komma över till mig och äta. Hon åt nästan en timme sedan var hon vaken en timme! Ehh, det hade jag inte räknat med så någon förbättring var det ju inte. Visst, man kan ju inte utvärdera efter en natt.

I kväll gjorde vi ersättning till henne men under tiden som Nicke gjorde i ordning det så bar jag omkring henne och då somnade hon. Nicke lyckades väcka henne och hon åt 30 ml och sedan somnade hon igen! Då var kl 20.00 och hon sover fortfarande. Nu har vi bestämt att jag ska amma henne när hon vaknar.

Kalkylera mera!

Hittade en rolig sida. Klicka in och lek en stund!

Första gången Nan

I kväll har Signe fått ersättning för första gången. Jag ville prova att ge henne en kväll för att se om hon sover längre på natten då. Jag pratade med Åsa på Bvc och hon tyckte också att vi skulle prova några kvällar och se hur det utvecklar sig. Förhoppningen är att hon ska ändra sina rutiner och bara vakna en gång per natt.

Niclas har gjort i ordning ersättningen och matat henne med den. Nu håller han på att söva henne. Han tyckte att det var jättemysigt att mata henne.

Signes natt

Det var inte alls illa i natt. Signe somnade vid 22.00 - tiden i min famn efter att ha ätit. Vi satt kvar i soffan en stund sedan gick jag och la henne i spjälsängen. Där sov hon till klockan 1, då fick hon komma över till min säng och äta lite. Efter det var hon vaken ett par gånger till under natten. Hon har varit lite rastlös under natten men inte alls som jag trodde. Hon behövde nog bara sova i gårkväll.

Choklad = Kärlek

Ja, Cloetta verkar tycka det i alla fall. Jag köpte en sån här påse med plopp och blev ganska förvånad när jag fick se alla ord som står på de små förpackningarna.

Kärlek Lycka Kram Puss 
Seriöst, är det en ensam (tjock - eller snart ialla fall) person som har suttit och kommit på att detta nog skulle vara en bra idé? Jag tycker att det är hemskt att tröstäta, men ack så enkelt! Jag kommer inte att köpa en sån här påse igen.




30 min * 3 ggr

Jag antog en utmaning som gavs av Katta som har bloggen Kattas Fett. Det var egentligen inget avancerat, men det är nog precis vad jag behöver. Min kondis är nere på NOLL. Utmaningen består av att denna veckan gå 3 promenader på minst 30 minuter vardera.

Min motion i dag:

30 min snöskottning
15 min promenad



(Det där med promenaden blev inte så bra, jag skottade först och gick sen direkt. När jag hade kommit en bit var jag tvungen att gå hem och pinka!)

Tror jag har problem här i kväll

Signe åt och somnade vid 17.30. Sedan har hon sovit. Jag har inte riktigt tänkt på hur tiden har rusat i väg. Jag och barnen har ätit kvällsmat, fixat mat till rådjuret, plockat lite här osv osv.. Först nu kom jag mig för att väcka henne. Jag har aldrig behövt väcka henne så här sent innan, så vi får se hur länge hon kommer att vara vaken och hur hon kommer att sova i natt.   

Det är väl ingen mening att klaga..

men man har ju lust.

Jag irriterar mig på han som skottar trottoarerna här i byn.


12/1 2001

Följ hjulspåret och kolla längst upp, där det slutar. Gissa vad som finns under där? Vår häck, är vad som finns under där. Han har kört sönder vår fina häck och dumpat en väääldig massa snö i vår trädgård! En sån idiot. Brevid vår tomt finns en ödetomt, med massa plats att dumpa snö på men den kan han tydligen inte använda sig av. Jag tyckte att vi skulle ringa och klaga men då trodde Niclas att vi kommer att få skotta trottoaren själva i fortsättningen. Vilket också känns helt sjuk. "Om ni klagar på att jag förstör er egendom kommer jag inte att skotta här mer.." som nån jäkla bebis!

Nu råkade jag lägga in bilderna från fel håll, men kolla in häcken som vi (Magnus) har kämpat med att få så fin.


Juni 2010


Våren 2009


Augusti 2008

Det ska bli väldigt intressant och se hur den ser ut när snön försvinner.


Till våren så..

Vi har just köpt en ny ytterdörr. Shit, så vuxet det kändes. Fin och billig var den. Till våren ska den på plats och då hoppas jag att även en ny trapp tillkommer samtidigt. Jag längtar!



Vi gav 4999 kr för denna dörr.


Då var det måndag igen


Jag har fortfarande lite svårt att smälta att jag inte måste gå upp på måndagmorgonen och åka till jobbet. Att jag ska vara hemma med Signe i stället.

Däremot så har jag ännu inte fått ordning på själva dagarna. En dag bara försvinner, det jag hinner göra är typ, frukost, tvätta en maskin, vika tvätt så jag kan hänga upp det nya, äta en middag bestående av rester. Sen är dagen slut och jag tänker.. "Men vi som skulle gå på en skön promenad!" Jag vet inte var dagarna tar vägen, men det rättar väl till sig när hon blir lite stabilare med maten.

Jag har även börjat tänka på hur jag ska bli av med alla dessa kilon som jag släpar runt med. Känner mig som en koloss och inte alls fin på något sätt.






Glöm inte bort tävlingen som är sponsrad av Cliniderm! Klicka här! 


Annies blogg

Nu har även min dotter börjat blogga. Här har ni länken och var snälla mot henne, hon är bara 11 år!

Tävling - Cliniderm By Aco

Som jag berättade håller jag just nu på att testa 3 produkter från Cliniderm, via Buzzador. Det kan ni också få göra. Jag har fått fyra stycken gåvoboxar från Cliniderm, i varje box ligger 6 stycken olika produkter värde ca 200 kronor.

Boxen innehåller: Active Protection Day Cream 5ml, Age Delay Serum 2ml, Ultra Soft Cleansing Milk 5ml, Barrier Repair 5ml, Optimal Strenght Night Cream 5ml, Ideal Balance Skin Tonic 5ml



Allt du behöver göra är att gå in på Cliniderms hemsida och leta efter svaret på två frågor, maila mig svaret och sedan lämna en kommentar här på bloggen om varför just du bör få en gåvobox i brevlådan.


* Vad skiljer mäns hud från kvinnors?

* Vilka är hudens två skyddsbarriärer?


Maila mig rätt svar på [email protected]

Tävlingen pågår till den 23 januari


Cliniderm by Aco

Jag har just börjat ett nytt "uppdrag" hos Buzzador. Denna gång är det rengöringskrämer från Cliniderm. Jag har just börjat använda produkterna, så vad jag tycker får ni veta senare. Däremot kommer jag att lägga ut en tävling här i morgon. Håll utkik efter den!

Produkterna som jag ska testa är:


ULTRA SOFT CLEANSING MILK
En lätt rengöringsmjölk som effektivt avlägsnar smuts och make up samtidigt som den bevarar hudens fuktbarriär.


AGE DELAY SERUM
En dubbelverkande formula som omedelbart ger en synligt jämnare och slätare hy samt en ökad spänst och elasticitet över tiden.



ACTIVE PROTECTION DAY CREAM
En dagkräm med antioxidanter som ger ett aktivt skydd mot skadliga fria radikaler.


Signe 1 månad

Signe har passerat 1 månaders - strecket. Tiden bara rusar i väg samtidigt som det går så sakta! Vi håller på att vänja oss vid att vara fem i familjen och allt tar ca 3 gånger så lång tid att göra. Att passa tider är bara att glömma!

Hur är Signe som 1 månaders då??

Den senaste veckan har hon velat ha mycket närhet, hon har haft svårt att somna och har helst velat äta eller bara ligga i famnen. Hon äter fortfarande 2 ggr per natt, vid 02 och vid 04.30. (I natt hoppade hon över 02-målet och jag kände mig som en helt annan människa när jag vaknade vi 07.30-tiden.) Sedan äter hon mellan 07-08 ca, efter det sover vi till kl 10.
När Signe äter gör hon hon väldigt mycket ljud, det går tyvärr inte att beskriva men det låter som att hon hummar eller försöker prata. Det kvittar om hon är vaken eller om hon sover under tiden. Hon äter inte lika länge vid varje pass längre. Innan åt hon 2 x 20 min, nu är det ca halva tiden.
Hon är väldigt klar och närvarande i blicken och har varit det ett tag också, en vecka ca. Särskilt närvaron, det ökar hela tiden. Hon ler mycket, skrattar (utan ljud) och visar att hon tycker om leksaker med skallra inuti.


Nytt bvc besök

I dag var vi med lilla snuttan hos Åsa på bvc. Förra veckan glömde jag så nu hade vi inte vägt och mätt henne på 2 veckor. Det var hur spännande som helst.
Förra gången vi var där vägde Signe 3995 g och var 52 cm lång. I dag väger Signe 4500 g och är 55 cm lång. Dvs, det är bra kvalitet på mammas mat! För äter, det gör Signe mest hela tiden. Däremot så har det varit värre med sömnen i dag. På förmiddagen var vi tvugna att väcka Signe två gånger ovh på eftermiddagen har hon bara sovit ett par korta stunder. Så nu har hon svårt att komma till ro och verkar ganska övertrött. Just nu ligger hon i vagnen och "pratar" lite i sömnen. Jag får se om hon somnar riktigt, jag lägger mig också nu.

Nytt år nya möjligheter!

Det blir vad man gör det till!


RSS 2.0