Kolla in receptet jag snubblade över!

Syrensaft

40 st klasar blå bonnsyrén
2 liter vatten
2 kg socker
2 st citroner
50 gram citronsyra

1. Lägg först syrénklasarna på vitt papper, för att ev. svarta kryp skall trilla av, och sedan i ren hink.
2. Koka upp vattnet med sockret och häll det hett över blommorna.
3. Borsta citronerna väl och skala eller riv av det gula. Dela frukten och pressa ur saften.Blanda ner citronskal, citronsaft och citronsyra i syrénhinken.
4. Täck över och låt stå svalt 4 dygn. Rör om två gånger varje dag.
5. Fyll på rena, kalla flaskor. Förvara svalt. Går också utmärkt att frysa!



Källa: Hemmafrun i USA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0