Ett riktigt bra tips

Jag vill ge er ett riktigt bra tips. Campadre har en kampanj med Max Factor - Masterpiece mascara.
En 2 pack för 149 kr. Det är riktigt billigt. Jag har just beställt och såg att kampanjen bara håller på ett par dagar till. Passa på för tusan! Det fanns annat smink också men jag kollade inte så noga för jag blev så glad över mascaran.

Vill bara lägga till att det är enkelt att betala på denna sidan, det gör man direkt och enklast via sin internetbank. Däremot så har jag upptäckt att man måste logga in på banken innan man trycker på "betala".


800 inlägg

By the way, mitt förra inlägg var nummer 800 sedan jag skaffade denna blogg. Lite lustigt att det skulle komma att handla om mat!

801, säger go`natt!


Ett exempel, bara

Som ni säkert inte vet har jag köpt mig ett online-medlemskap på Viktväktarna. Jag diskterade med min svåger om hur det är med viktminskning. Han hävdar att det enda sättet att gå ner i vikt på är att vara hungrig, jag hävdar motsatsen. Detta är vad jag har ätit och druckit idag:

1 glas vatten
1 port havregrynsgröt
1 päron
2 dl lättmjölk
2 koppar kaffe

1dl flingor 
2 dl mellanfil
1 morot

1 1/2 dl kokt ris
2 dl biff med bambu
2 glas vatten 

1 Halo kola
7 bitar saltlakrits (fr Vv)
1 burk makrill i tomatsås

4 skivor (stekt avtorkat) bacon
2 ägg 
1 dl lättmjölk
1 tsk olivolja
1 tomat
1 bit purjolök
4 skivade stekta champinjoner
2 glas vatten

1 passionsfrukt
1 glas vatten

OMG! När jag tittar på detta känns det som att ag inte har gjort annat än ätit och druckit idag men det känns ändå helt okej. Jag har till och med 1 1/2 point kvar att bruka om jag skulle vilja, men det tänker jag inte göra!

Lite eget ansvar, tack!

Man kan bestämma väldigt mycket när det gäller sitt eget öde, inte bara sitta och vänta på att livet ska fixa sig till det bästa för en själv - av sig självt. Vissa skyller sitt svåra liv på barndomen, gör inte det. Ta tag i situationen själv, styr livet dit du vill vara. Jobba hårt för det du vill ha. Om du måste göra upp med det förflutna, gör det då och gå vidare sen. Ta dig själv dit du vill komma!

Signe och gåstolenJa, musiken i gåstolen var ingen höjdare, tyckte Signe. Hon stötte själv till knappen, men det gick inte.Det slutade med att pappa fick komma och rädda Signe från den hemska musiken. Efteråt, när lillan sov gott i sin säng plockade pappa bort musiken helt och sen gick det bättre.

Barnloppis på spiket!

I går stod vi på loppis. Jag sålde sådär. Dels var det inte så mycket efterfrågan på stora barnkläder, jag hade Annies gamla kläder som är från stl 134 och uppåt. Dels hade jag bordet brevid en tjej som sålde alla sina pojkkläder för 1 kr stycket och flickkläder för 5 kr st. Det kändes sådär. Däremot så hittade vi en hel del till Signe:

Gåstol 50 kr
Gåvagn 5 kr (fr bordet brevid)
Mobil till sängen 30 kr

Klänning m Tummen 10 kr
rosa mysdress 20 kr
rosa heldress 10 kr
rosa kofta 20 kr
två par strumpor 0 kr (bordet brevid)

(Behöver väl knappt säga att Signe var med på loppisen och charmade tanten med bordet brevid

Kul var det iaf och vi har bokat oss på två loppisar till under året. (Vi= jag och min syster K)

Ledigt från skolan

I dag är det studiedag i skolan. Då passar jag och barnen på att åka till Växjö och handla lite. 2 dagar innan löning, så det blir bara den absolut mest nödvändiga. Dessutom ska jag reklamera skötväskan som vi köpte på Babyproffsen i höstas. Vi får se hur det går!

Barnloppis

Sitter här med hela vardagsrummet fullt med kläder. Bestämde för några timmar sedan att jag ock syrran ska ha varsitt bord på loppisen i helgen. Som tur väl var gick det att boka bord. Säljer jag hälften av alla kläder jag har här är jag nöjd. Just nu håller jag på att sortera efter storlekar och rensa bort sådant som är för slitet, trasigt fläckigt osv. Man vill ju bara ha fina saker med sig så slipper man kanske bära hem det igen. Signe är sådär nöjd med att jag bara håller på med kläder.. 

Ännu en helg har passerat!

Vår helg i punkform:

 • Vi har köpt ny bil
 • Jag hade tjejmiddag här
 • Vi blev bjudna på en härlig kväll hemma hos min fd svägerska med familj
 • Jag fick ett riktigt spännande och glatt besked
 • Stora dottern har flyttat ner i källaren 1 vecka på prov
 • Vi har smakat den nya GB glassen - Daimstrut med päronsmak
 • Signe har börjat äta gröt
 • Signe har fått en matstol och även suttit i den lite
 • Signe är flyttad till baksätet i bilen
 • Jag har läst ut en bok - den 1a på flera månader
 • Jag har bestämt mig för att börja på Viktväktarna
 • Vi har åkt bil
 • Vi har kollat på Big Brother
 • Nicke har städat källaren
 • Vi har slängt källsortering
 • Vi har tvättat
 • Edvin kom hem

 


Idétorka!

Här är ett foto av vår hall på nedervåningen. På dessa två väggar vill jag ha en väggfast hatthylla, en smart gjort med plats för många skor, jackor, cykelhjälmar etc. Problemet är att jag har idétorka och inte kommer på någon bra lösning. Den vänstra (mot ytterdörren) väggen är 90 cm bred och den högra (mot tvättstugan) är 70 cm bred.
Hjälp mig med förslag! 


Välkommen lilla Ebba

Denna lilla söta sockerbit är fröken Ebba. Min kusin Petra och hennes sambo Marcus är stolta föräldrar till Ebba. Hon föddes i måndagskväll, den 14 mars. 3535 g och 49 cm.Vi längtar tills vi får träffa dig, Ebba!

Mer trädgård

Snödroppar såg jag att vi hade förra veckan eller veckan innan det men när jag skulle fota dom så såg jag att det har kommit upp en lila krokus också. En lila knopp uppe i högra hörnet på översta bilden. Snödropparna hade förökat sig och det finns gott om dom i min rabatt.

I dag är också första dagen som Signe har sovit ute i vagnen utan att någon har kört den. Vi gick en promenad och hon var vaken hela tiden. Hon somnade först när jag hade varit nere i garaget och hämtat en räfsa. Hon sov ute ca en timme.
Snödroppar ger en otrolig känsla av VÅR!

Snö i Mars är för amatörer!

Nä, jag skoja bara. Däremot tycker jag synd om er som fortfarande har snön kvar. Så här ser det ut i dag i vår trädgård. Grått och trist, mycket att göra och med några små klickar snö kvar.
Tittar ni noga så ser ni att vår granne har betydligt mer snö än vad vi har.
Dagens Signe

Så här söt är Signe idag. Nu ska vi gå ut och gå eller räfsa upp lite grenar i trädgården!


Ledsen Signe i kväll

Fast Signe har fått en ny pyjamas blev hon ledsen. Problemet var dock snabbt löst, Signe ville bara vara i mammas famn och gosa en stund till. Sen kunde lilla snäckan somna gott i sin egen säng.


Dagens Signe

Alla andra gör det, så jag kanske också skulle göra det. Visar hur sin bebis är klädd alltså! Jag provar, så får vi se hur länge jag orkar eller kommer i håg. Jag gissar på tre dagar.. haha

Så här tuff är iaf Signe i dag:

Ett kusinbarn på väg!

Jag har hört i kväll att min kusin Petra har åkt in till förlossningen i kväll! Nu väntar vi med spänning på vad jag tror är en liten kille..


Dagarna kommer och går igen

Så var det en ny vecka. I skolan har dom åhörarvecka, de som vill får när som helst komma och hälsa på i skolan. I morse var Stig och Nicke i Edvins klass ett par timmar.

Annie har varit hos tandläkaren och dragit ut en tand i dag. Två till ska dras ut inom kort. Det är mjölktänder som inte vill lossna av sig själva, de nya tänderna är på god väg ner men det finns ingen plats för dem, det är därför mjölkisarna ska ut nu. Tydligen rätt bråttom också, den ena tanden är på väg rätt in i gommen. Det gick bra i dag iaf, med bedövning och musik i öronen tog allt som allt en timme.

Signe skötte sig utmärkt hos tandläkaren, vi hade vagnen med oss och Signe somnade efter en liten stund. Väl hemma sen var hon gnällig och trött. 

Annie har repat sig bra, båda tjejerna sover nu och jag är väl också på väg till sängen..  

Signe 3 månaderDå har äntligen Signe passerat de första 3 månaderna i sitt liv. Det har gått snabbt men det har fungerat väldigt bra.

* Signe håller huvudet stadigt nu. Det har hon gjort ett bra tag, Åsa på bvc sa att Signe ligger ett par veckor före i sin motoriska utveckling. Vi tränar varje dag nu med att hon ska ligga på mage och hålla uppe sitt huvud.  
Hon är väldigt nyfiken och tittar på allt med stora blåa ögon. Det märks att hon lyssnar och vi märker tydligt att hon känner igen oss. Våra ansikten och röster på ett annat sätt. Hon skiner upp om man inte har setts på ett litet tag. Hon vill helst inte ligga ner, Signe ska sitta upp och titta!

* Koordination är bättre. Hon sparkar livligt och mycket. Starka sparkar och när man håller henne upprätt och hon står mot något trycker hon emot. Hon griper ännu inte tag om saker.

* Sömnen har blivit lite bättre. Signe somnar för natten mellan 18.30 - 19.00. Däremot så vill hon gärna äta både två och tre nattamål. Eftersom jag ammar henne i sängen gör det inte så mycket, vi sköter det mer eller mindre i sömnen. Hon vaknar vid 07.30, lagom för att hinna träffa och vinka av sina syskon när de ska till skolan.

* Signe har också haft sin första förkylning. Hon var väldig slemmig i halsen, hostade mycket och kräktes upp slem. Hon fick Brickanyl. Det tog en vecka ca sedan var det helt borta. Efter förkylningen blev Signe väldigt dregglig, även om jag inte tror att det har något samband. Vi har köpt ett gäng "dreggellappar" och hon avverkar ca 4 st på en dag.

* Vi har bytt till sittvagnen. Från början var det för att den tar mindra plats i bilen men eftersom Signe hela tiden vill sitta upp så var det smidigare att använda sittdelen. Hon sitter ju inte rakt upp men tillräckligt för att hon ska ha ögonkontakt hela tiden med den personen som kör henne.

*Signe älskar att bada. Så fort hon kommer ner i ett varmt skönt bad med lite olja i blir hon överlycklig. Hon sparkar hela tiden. Vi har även provat att duscha med henne. Det tyckte hon också var härligt men efter att jag råkade spruta vatten i ansiktet på henne så ville hon inte mer. Ett varmt bad är ett bra knep om man vill att hon ska somna fortare. Lite mat efter ett bad är rena sömnpillret!

* Nu kan Signe knappt ha några kläder alls i storlek 56. Några enstaka bodysar bara. Annars är det stl 62 som gäller, dock inte i byxor. Då verkar det bara funka med stl 68.

* Just nu väger Signe 6 kg och är 60 cm lång!Denna synen möter Signe varje gång vi lägger henne på skötbordet. Hon fullkommligt älskar sina fjärilar och antagligen var det dem som fick det första leendet och det första skrattet. Är hon ledsen så man har svårt att trösta henne, kan man lägga henne på skötbordet och ibland hjälper fjärilarna till att få henne på bättre humör.

I dag ska vi till Kusin Vitamin

Det blir Osby idag igen. 2 ggr på kort tid. Kul! Vi är fyra kusiner som håller på att planera en fest och då är det ganska smidigt att vara tillsammans att göra detta. Jag hoppas att vi kommer någonstans idag, det har ju en tendens att bli mycket annat kackel!

Mot våren --------->Äntligen börjar det röra på sig, det är mars. Snart är våren här, snödroppar, fågelkvitter, SOL. Å, vad härligt!

RSS 2.0