Just nu - at our place!Niclas målar i hallen och har därför stängt ute Signe från hallen. Det var INTE uppskattat av lilla damen. Där står hon vid skostället och SKRIKER för full hals och vill komma in! Men det går ju inte!

Diskhjälp? Tack men, nej tack!

När diskmaskinen har gått färdigt gläntar jag på luckan så att fukten ska komma ut. Så häromdagen gjorde jag samma och när Signe försvann hittade jag henne så här! Hon hade öppnat luckan helt, dragit ut den övre korgen och klättrat upp och börjat tömma bestickkorgen! Signe bus har vi börjat kalla henne, för hon är verkligen busig.

16 oktober 2011Dagen då tomheten känns så stor, orden räcker inte till, illamåendet har trängts i magen hela dagen. En liten pojke, bara 4 år har bragts om livet på vår gamla gård. På stenplattorna där jag och min familj, mina barn har gått varje varje dag där står i kväll tända ljus. På plattorna där mina barn har sprungit barfota. En liten pojke som hittats död bakom sopsorteringen. Det går inte att ta in.
Min syster var på minnesstuden och jag är ledsen att jag inte kunde åka dit.


Bowling med jobbet!

I går var vi och bowlade med Nickes jobb. Det var så skoj fast jag är sååå dålig på bowling! Det gjorde inget, trots förnedringen hade jag kul ändå. Efter bowlingen körde vi vidare till Stationskrogen där vi hade bokat bord och förbeställt mat. Trots detta fick vi vänta 30 minuter på maten, som ändå inte var varm när den kom, serveringspersonalen var irriterad/sur och maten höll inte kvaliten. Av en 10-gradig skala ger jag Stationskrogen max en 3a. Dit kommer vi inte gå igen! Därpå blev det en runda till Harrys, där jag var rädd att min man skulle bli alldeles för full men det gick bra. Han orkade gå upp med Signe vid 06.30 tiden i morse. Jag vet inte varför jag inte gjorde det, det var det som var uppgjort. Jag var helt enkelt för trött efter att ha varit uppe med henne på natten.

Det var himla trevligt att komma ut lite, känns som att man kanske ska göra det lite oftare än vartannat år!

Lovefilm

Med LOVEFiLM får du film och spel direkt hem i brevlådan – utan förseningsavgifter. Det betyder att du slipper stressa iväg för att lämna tillbaka skivor. Bara lägg dem i posten när du är klar. Portot är redan betalt! Det finns tusentals titlar att välja mellan, dessutom finns det spel till Wii Psp2 Psp3 och Xbox. Du kan även köpa presentkort och ge bort, den bästa presenten! Gör en hyrlista och sedan är det bara att vänta vid lådan!

Vi har testat Lovefilm ca en vecka och är inne på våra 4de hyrfilmer. I kväll ska vi se " I rymden finns inga känslor"!

Som buzzador får jag utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Det innebär att: Man ska prova den vara eller tjänst som kampanjen gäller - Sprida budskapet om produkten/tjänsten genom berätta för dina vänner och diskutera med dem dvs. Buzza. - Återrapportera genom Blixtrapporter efter alla dina Buzzningar. - Göra slutrapporten.
Vill du också bli Buzzador går in och anmäl dig här!

Sötpotatis med Nötkött


Sötpotatis Nötkött är en mild och god middagspuré med sötpotatis, palsternacka, nötkött, majs och purjolök.

Små barn behöver mer fett än vuxna men det ska vara rätt sorts fett. Det är därför en bra balans mellan de viktiga Omega-3 och Omega-6 fettsyrorna, alfa-linolen- och linolsyra är så viktig. Dessutom är det inget tillsatt salt i maten under 1 år.

Oöppnad burk kan förvaras i rumstemperatur. Öppnad burk med påsatt lock i kylskåp i ca 2 dygn. Konserveringsmedel och färgämnen får ej användas i barnmat.

Signe älskar Sötpotatis med nötkött men eftersom den är gjorde från 5-6 månader är den lite rinnig. Då kan det vara en bra ide att tillsätta lite kokt pasta eller ris, så blir det ett bättre tuggmotstånd. Signe rekomenderar denna!Som buzzador får jag utan kostnad testa nya produkter och tjänster.
Det innebär att: Man ska prova den vara eller tjänst som kampanjen gäller - Sprida budskapet om produkten/tjänsten genom berätta för dina vänner och diskutera med dem dvs. Buzza. - Återrapportera genom Blixtrapporter efter alla dina Buzzningar. - Göra slutrapporten.
Vill du också bli Buzzador går in och anmäl dig här! 

Fish n´ Chips

I går kväll gjorde jag fish n´Chips. Det blev otroligt gott!

3 pers

1 påse valfri pommes
1 citron
Sås:
2 dl creme fraiche (34 %)
0,5 dl majonäs
Dill
Salt och peppar

1 torskblock, delas i 2cm bitar

Panering:
Mjöl i en skål (i denna skål ska du ha salt peppar och parpikapulver)
2 ägg i en skål
Ströbröd i en skål (i denna ordning)

Doppa en bit i mjöl, sedan i äggskålen och sist i ströbrödet, lägg sedan på en tallrik. (Ja, vid detta momentet blir du rejält kladdig) 
När du har panerat alla bitarna, lägg en klick smör och en svätt olja i stekpannan och stek dina bitar gyllene och krispiga runt om. Servera genast!


Blogg.se funkar inte så bra

Blogg.se funkar inte så bra i dag så jag skriver mer i morgon! Det är seeegt!

Nu är Annie klar för skolan!

I dag har Annie varit i skolan. Inte fulldag, det är för tidigt, hon var där 3 timmar och det gick jättebra. Annars går det fortsatt bara bra, vi åker till distriktssköterskan 2 dagar i veckan för omläggning och sjukgymnasten för träning 2 ggr i veckan.

Sovstund

Jag ville bara visa er de här fina bilderna som jag tog i tisdags förmiddag, på mina fina tjejer. Först en puss och sedan sova.

Äntligen hemma!

I går var både doktor Henrik och sjukgymnast Sara överens om att vi skulle få åka hem. Åh, vilken skön känsla. En vecka på en hård soffa med konvex liggyta på, hade förstört min rygg så jag varken kunde sitta, ligga eller stå. Dessutom var saknaden stor efter familjen, både för mig och Annie.

Jag fick sms av Nicke som sa att han hade fått tid på vårdcentralen till Signe 14.30, så då blev det lite komplicerat. Han skulle inte kunna vara i Lund före klockan 17.00.
Då kom jag på att vi säkert skulle kunna åka tåg till Älmhult och mycket riktigt, det gick alldeles utmärkt. Det går ett tåg i timmen däremellan. Taxi från sjukhuset och tåg till Älmhult för en vuxen och ett barn kostade inte ens 250 kr. Som hittat. Vi hade ganska mycket packning men med en massa jävlar-enamma så gick det alldeles utmärkt. Strax efter 16 var familjen åter samlad. Det var så himla skönt. 
Väl i Ljungby beställde vi Thaimat och köpte en tårta (eftersom det var Nickes födelsedag) och tog med hem. 

Natten har varit sådär. Signe har velat ha en del uppmärksamhet och Annie skulle ha smärtstillande klockan 03.00. Efter det sov alla gott för Signe väckte oss först 07.20, perfekt tid att gå upp. 

Nu på förmiddagen har vi tvättat och plockat här hemma, det hade kommit lite på efterkälken men var ändå överkomligt.   

Ps, i dag är Signe bättre. Hon fick Brickanyl som hon får 3 ggr/dag.

Lunds Domkyrka

I går kväll bestämde vi oss för att gå tillbaka till Domkyrkan, för att gå på högmässan. Det var väldigt upplyftande. Vilken imponerande mässa och vilken imponerande kyrka! Efter mässan stannade vi för att titta på det underbara uret.

"Två gånger om dagen spelar en av Domkyrkans främsta sevärdheter In Dulci Jubilo. Uret är fascinerande både för dess prakt men lika mycket för dess mekanik och konstruktion."
I dag har Annie gått i trappor en stund och övat på att böja sitt knä!

Ps 119:64a

Din kärlek, Herre
fyller hela jorden.


Dag 6 - V 1


Annie första gången hon är uppe på benen efter operationen. Fredag.

Det går bra för Annie. Hon tränar med sin sjukgymnast varje dag och Gunnar är här varje dag och kollar till allt. All personal är jättebra (nästan) och vi har ett eget rum. Tis - onsd låg här en pojke ca 4 år, som hade brutit armen.
I går fick Niclas och Signe åka hem för Signe blev så förkyld, vi vågade inte ha henne kvar här. Det finns ganska många allvarligt sjuka barn här. På kvällen efter de hade åkt hem var det som att Annie bestämde sig för att kämpa - kämpa för att vi kanske ska få komma hem på måndag istället för tisdag. Saknaden efter Signe och Niclas är enorm, och det är jättejobbigt att vår lilla solstråle inte är här längre.

Så Annie kämpar, i gårkväll duschade hon och lärde sig gå på toaletten själv. Hon var uppe flera gånger och gick i gåstolen och övade. 
I dag har Annie gått på kryckorna flera gånger och hon är jätteduktig. Hon traskar här fram och tillbaka i korridoren. När hon använder kryckorna går en av personalen bakom henne och sen kommer jag med rullstolen. När hon går med gåstolen, gör hon det ensam och rör sig över hela avdelningen, det finns stolar utplacerade lite överallt så att hon kan sätta sig och vila om hon vill. 

I dag har mormor och Stig varit här och hälsat på. Skönt det, då försvann denna dagen fortare. Mamma hade gjort fläskfilegryta och potatisgratäng. Ett gott avbrott från Viktväktarnassoppor, frusen spagetti bolognese från påse. Dessutom fick jag en bytta med mat tills i morgon. 
Vi gick ner till stan, en runda in på KappAhl och en runda in i Domkyrkan. OMG! Vilken kyrka! Efter vi kommit in fikade vi ostkaka som mamma också hade med sig.
Nu i kväll har vi gått en runda och utforskat sjukhuset llite, sedan har vi ätit rester och kollat på film.


RSS 2.0