Nya färdigheterNu kan Signe klättra upp på stolar, bord, i soffan - ja, klättra är inget problem längre! Åka pulka är så himla skoj, spelar ingen roll att det inte finns någon snö. Så länge mamma inte säger emot så åker vi runt, runt i trädgården. Däremot skulle mamma tycka att det vore roligare att kunna gå längre sträckor med pulkan.
Signe har börjat äta själv på riktigt nu. Länge har hon haft en sked i handen medans jag har matat henne men nu tittar jag mest på henne. De går så där - om jag lägger upp mat på hennes sked stoppar hon in den i munnen och allt kommer däri. Semlan på bilden var inte hennes, den var Edvins men när han tillfälligt lämnade sin stol så såg Signe sin chans!

Vad blir det för mat?Ja, det här är ingredienserna! Vad ska det då bli av detta? Tja, det vet jag inte ännu. Det kan bli lasagne, köttfärssås, köttfärspaj eller allt möjligt annat.  

Basen:
Köttfärs
Fläsk
(Färska champ)
Passerade tomater
Vitlök
Gul lök
Morötter
Olivolja
Tomatpure
Fond/tärning (min är hemmagjord viltfond)

Morötterna, lök, champ och fläsk, hackas i små små bitar och fräses i olivoljan. Lägg det sedan i en stor gryta, fräs sedan köttfärsen och lägg i grytan. Fyll sedan på med resten och låt koka på svag värme i ca 40 min. Sedan är det bara att bestämma vad man ska ha denna gudomliga köttfärs till!

Skärpning!!

Nu får det bli skärpning här inne på bloggen!

RSS 2.0