Äntligen

Äntligen har jag fått mens. Att få mens brukar inte vara något positivt men idag är det så. Då behöver jag inte oroa mig för den anledningen i alla fall. Nu kämpar vi vidare.

Ingen mens ännu

Börjar tro att det kan vara en jäkla massa negativ stress från jobbet som ligger bakom. Tänker att om det är det, att jag mår så dåligt på jobbet att kroppen har slutat att fungera. Då är det illa. I morse bröt jag i hop fullständigt - men på något sätt fick jag mig själv att gå dit ändå. Men jag har mått så dåligt hela dagen. Hoppas på bättring!

De där strecken,

Att dom har så svårt för att föröka sig! Ett kors och ett vågrätt streck ska det vara, då har man hälften vunnit!

Känslan när mensen är sen, en liten glimt av hopp som tänds. Kanske kanske, man ber till varenda högre makt att den ska dröja ännu mer. Men till slut kommer den. Hoppet grusas på en sekund. Förnekelsen, det kanske bara är en lite blödning av annan orsak. Men nej, det är bara att inse fakta. Mensen har kommit och hoppet är helt släckt för den här månaden.

Så har vi haft det sedan i December 2008. Det var då jag plockade ut P-staven. Jag frågade hon som gjorde det, hur lång tid tar det innan man kan bli gravid. Det kan du bli i dag om det vill sig väl. Oj, wow jag var inte beredd på det svaret. Toppen, tyckte vi. Nu vet vi bättre. En vän sa att det kan vara lite trögt dels när man blir äldre och dels när man redan har barn. Jag vet inte om det stämmer. Jag tycker inte heller att jag är så gammal, 32 i år. Ni som gör karriär eller av annon orsak väntar. Gör inte det. Sluta med det, när ett barn väl passar in i ditt liv kan det vara försent.

Ännu, till dagens datum har jag hopp. Mensen uteblev i december och nu är vi redan på den 7 januari. Jag har gjort grav test efter jul men det visade negativt. Är det pga negativ stress på jobbet som mensen uteblir eller kan det vara så att det ligger ett litet frö och gror i min mage?

Nya bloggen

Välkommen till min nya blogg.

Denna blogg kommer att handla om graviditet. Eller om önskad graviditet i alla fall. Min man och jag har försökt bli gravida över ett år och nu står vi på kö till utredning.

Jag har två barn sedan innan men min man har inga barn. Det är enkelt att tro att det är älsklingens "fel" att inget händer men man kan inte vara säker. Jag blir ju inte yngre heller.. är 32 i år. Pratade med en vän nyss och hon trodde att vi skulle få lite förtur i kön pga min ålder.

RSS 2.0