Det blev en söndagstur till Ikea

Ikeas stora REA började idag och jag hade pejlat in att de skulle sätta ner priset på den vita spjälsängen som vi vill ha till bebisen. det var en mysig förmiddag, vi träffade Camilla och Harley. Hon skulle också köpa en spjälsäng till sin lilla. Jag är så nöjd för vi fyndade rejält. Det mesta var impulsköp, eftersom tillfälle gavs men detta är iaf vad vi köpte:

 

    



Vi köpte även en bitskena och madrass till sängen, ett påslakanset till Annie, ett förkläde till mig, muffinsformar och en lagerhylla till pannrummet. kanske har glömt något men jag tror inte det.  (Den sista bilden föreställer en förvaringslåda man har under spjälsängen och vi köpte en vit. Bokhyllan gör man om till ett skötbord med hjälp av det som är på den andra bilden.)

Totalt skulle det gått på ca 2900 kr men med den turen vi hade i dag fick vi allt för 1500 kr. Så ni förstår att vi är nöjda.

Nu blir det svåra att hålla sig från att plocka upp och sätta i hop alla grejer, men vi båda tycker att det är för tidigt.

Midsomardag med strålande sol

Det kan knappast bli bättre. När vi igår firade in sommaren hade det varit fruktansvärt trist om det hade ösregnat idag. Att solen strålar idag måste vara ett kvitto på att den Svenska sommaren är den bästa.
Det säger jag fast jag längtar utomlands, men det handlar ju inte bara om solen utan om att se nya saker och framför allt om att bada i ett underbart klart varmt vatten.

Gårdagen firade vi hemma hos Ingrid och Pierre. Ingrids son var där med sin familj och Pierres dotter var där med en kompis.
Det var en superhärlig dag. Sol och perfekt vind för att hålla myggen borta. Vi åt gott och drack gott. Musik, lekar och tillverkning av midsommarstång. Sill och potatis på dagen och grillning på kvällen. Det blev lagom sent och ingen mår dåligt idag. Ehh, ingen här hemma, ska tilläggas!

Glad midsommar

Nu har jag precis varit ute med grannfruarna och plockat blommor. Massa Lupiner blev det. Andra sorter också så klart. Det ska bli skönt att vara hemma i byn i morgon, att slippa köra nu när jag alltid är så trött menar jag. Efter jobbet gjorde jag Coleslaw och rödlökssmör till grillningen på kvällen. Smöret blev godare än vad jag hade förväntat mig, jag har aldrig gjort det innan. Edvin är hos sin pappa och Annie ska vara med en annan grannfamilj.

Nu ska jag lägga mig och jag ska inte ställa klockan. Fast jag tror att det kvittar eftersom jag måste på toa typ 06.30 varje morgon. Ja, jag vet att det kommer att bli värre. Bebisen är visst 18 cm nu. Jag läste det häromdagen men ljuset gick upp för mig när jag fick syn på linjalen som jag har på mitt skrivbord på jobbet. 18 cm! Det är LÅNGT. Rätt spännande när man tänker på att alla människor är precis likadana från början. Eller vad tycker ni?

                                  


                          Jag hoppas att ni får mycket av denna sort


                                 


                                                                     Glad Midsommar

Är mammakläderna på väg att försvinna?

Frågan gäckar mig! Jag var nere på stan och skulle köpa ett par helt vanliga svarta byxor. Här i Ljungby har vi Lindex KappAhl och en liten butik som heter Måns&Maja. Ingen av dessa butiker säljer mammakläder! Är inte det väldigt konstigt?

Innan i kväll pratade jag med min syster och samtidigt letade vi mammakläder p nätet. Haléns har inga. BonPrix har 4 plagg. Laredoute har 33 plagg. Ellos har 32 plagg.

Jag tycker att det är märkligt, är det meningen att mammakläder ska gå i återvinning, klädjättarna kanske tycketr att jag ska ringa runt och låna/köpa kläder nu av mina vänner. Vilket jag visst kan göra men inte största delen av det jag ska ha på mig det närmsta halvåret. Eller tror klädjättarna att gravida kvinnor kommer att minska i antal.

När butiker, vilken som helst gör en ändring i sortimentet försöker jag alltid förstå vad de menar, vad syftet med ändringen är. Jag tycker att jag är tillräckligt RMI* för att klara det men hur Lindex och KappAhl tänker när de plockar bort gravida kunder (kvinnor, familjer med PENGAR), det vete fan alltså. Jag kan förstå om de inte ville ha finkläder eller annat special men vanliga basickläder! Det är för mig obegripligt!




*RMI = Rätt Mental Inställning


Lill-lördag i dag

I dag är det lill-lördag och vad gör man då? Tja, själv gör jag ingenting. Sitter här i soffan och snörvlar. Jag är så superförkyld och jag kan inte ens komma i håg när jag var det sist. Hur som helst är det jävligt jobbigt att vara så förkyld, det går ju knappt att äta och det går knappt att sova. Jag har märkt att jag drömmer konstiga drömmar också när jag är förkyld. Någon mer som gör det?

Hela dagen har det kännts som torsdag så jag längtar tills i morgon och på något sätt ska jag försöka få morgondagen att gå lite snabbare än vad denna onsdagen gjorde!

Alvedon-narkoman

Det är jag det. Läkarna kan inte hjälpa mig med min fot. Sist när jag var där för att få kortisonsprutan i foten så kom läkaren på att eftersom jag är gravid så går det ju inte! Precis som att det var någon nyhet för dom. Han ville inte ens ge mig lokalbedövningen som man får innan den riktiga sprutan. Jag blev helt förkrossad, lipade typ resten av dagen. Så jäkla besviken! Det läkaren kom fram till var att jag skulle äta Alvedon fram tills bebisen är född. Som ni vet kommer bebisen i november. Som tur är har värken avtagit lite, jag hoppas på fortsättning på det. Det känns ganska otäckt att äta värktabletter varje dag i över ett halvår. 

 

2a besöket hos barnmorskan

Det var vi på i morse. Vi träffade Eva som var här på cykelfesten. Jag är i vecka 16+5 just nu och vi fick höra bebisens hjärta slå. Det var supermysigt. Lilla tåget. Ja, för det är så det låter. Som ett litet tåg, går inte att förklara på ett bättre sätt. Nästa gång vi ska dit är det dags för ultraljud.

Ska också berätta att jag har börjat känna bebisen röra sig i magen. Det slår hjärtljuden, alla gånger!



Bebisen på bilden är i V14

Vi behöver hjälp med att komma på ett smeknamn till lilla bebisen. Om det blir en pojke har vi redan bestämt vad han ska heta men om det inte är det är det dumt att kalla h*n för det. Så, vad tycker ni att bebisen ska heta medans h*n ligger i magen??

Lite uppdatering från förra veckan..

Först lite bilder..













Tja, Kolmården.. dit kommer jag aldrig åka igen. Själva parken var fin, välstädad med mycket djur. Jag har inte velat åka till Kolmården innan för jag har väntat på att barnen ska bli så stora att de verkligen har behållning för det. Nu kändes det helt perfekt och jag är glad at vi åkte dit men det kommer inte att hända igen.
Priserna är helt sjuka på Kolmården. Det kostar skjortan med inträde och övernattning. Jag kan gå med på att det kostar MEN då ska jag kunna känna att vi får ut något av det. Om en portion man, köttbullar med pasta kostar 79 kr, då ska det inte vara skitmat. En papptallrik med makaroner och några köttbullar. Hade dom serverat det som på Ikea, potatis sås lingon och köttbullar fast på papptallrik så fine. det hade jag blivit nöjd med. GB-glassarna kostade ca 3 kr mer än ordinariepriser och på kvällen skulle vi äta på hotellet där vi bodde (Vildmark). Där serverade de buffé. Härligt, buffé är perfekt så att alla får det dom vill ha.
Det fanns fyra rätter att välja mellan:

Pannkakor med drottningsylt och (över)vispad grädde
Tacos med gräddfil salsa gurka tomat majs och paprika
Spagetti och köttfärssås
Stekt fläskkött med klyftpotatis och beasås

För barn kostade det 89 kr och för vuxen kostade det 189 kr. Om dricka ingick..? Nä, det gjorde det inte!


  1 (EN) sån här åt Edvin med köttfärs och tillbehör! En, alltså för 89 kronor. Han valde att dricka vatten. Jag försökte lirka och locka så att han i alla fall skulle hämta mer mat, skit samma om du inte äter upp det, tänkte jag. Men han ville varken äta mer eller hämta bara för att lämna.

En sån här förpackning med 14 "båtar" kostar ca 17 kronor. Maten var god men INTE för 620 kr.

Likadant när det gällde frukosten, jag betalar gärna men jag måste känna att de "betalar tillbaka" till mig med en maffig och fräsch frukostbuffé. På denna buffén fanns inget fruktbord och de färska frallorna tog slut en timme innan frukosten stängde. Jag har full förståelse för att de tar betalt men då ska jag som gäst känna mig nöjd med maten. Förstår ni vad jag menar?



Men ÅH, så mysigt det var med alla djur!!



På vägen hem sov vi på ett vandrarhem i Linköping, det var helt kanon. Heter Mjällerumsgården och kostar 200 kr per natt och vuxen. För barnen betalade vi 100 kr/st. Man bör ha egna sängkläder med sig, annars fiinns det att hyra där för 50 kr natten. Toa och dusch i korridoren. Kvällsmat och frukost köpte vi i en Ica-butik.  Det var 1a gången jag bodde på vandrarhem men vi ska definitivt prova igen.

Kul att tävla!


Inne hos
Evelina finns just nu en tävling som jag tycker att du ska vara med i. Vem vill inte ha ett supersött halsband med en kärleksförklaring på sig?! 


Tyvärr kan jag inte få över några bilder, men stick dit och ta en kik...

 


Färdig-packade inför nästa tur

Nu är bilen fullpackad och fulltankad igen, dvd:erna sitter på plats och gps:en förberedd. Ägg och bacon mackor ligger i kylen. I morgonbitti åker vi till Kolmården. Jag vet inte hur många år jag har velat åka dit. Det ska verkligen bli jättekul. Jag har väntat på att barnen ska bli så stora att dom har så mycket behållning av det som möjligt. Nu är de i en perfekt ålder tycker jag. Vi funderar även på att stanna över på något vandrarhem natten till torsdag, så att vi inte behöver stressa hem. Jag vill åka inom Cloettafabriken.

Jag vet inte om jag har sagt det men jag köpte nyligen en ny kamera och det ska bli så roligt att prova den nu.

En helg i Göteborg

Vi har haft en himla mysig helg. Vi var på Sjöfartsmuseet och på Universeum och såklart på Liseberg. Vi har som tradition att varje år gå på Jul på Liseberg. Eftersom vi inte kan göra det i år, så var vi det nu i stället. Det är nyttigt att bara vara tillsammans som vuxna, man behöver komma i från hemmet, hushållssysslor och t om barnen bara för en helg.

På lördagskvällen åt vi middag på Joe Farellis, vårt stamhak när vi är i Göteborg. Vi bara älskar deras mat! 

Såklart har vi även åkt en massa spårvagn, när man inte orkar gå längre är det bara att hoppa på en spårvagn och åka en runda. Vi hade köpt ett varsitt Göteborgspass, så vi kunde åka så mycket vi ville. Det är bara att visa upp kortet för chaffisen! Vi har fikat och shoppat. Nackdelen med en sån här tur är ju att mina ben/fot inte riktigt klarar det, så jag har och har haft jävligt ont. Skit samma, det var värt det!
 
Vi provade även ett nytt hotell denna gången, i vanliga fall bor vi alltid på Choice hotel Winn men nu bodde vi på Choice hotel Panorama. Jag rekomenderar verkligen båda två, vi är mest nöjda med rummen på Winn men närheten till Korsvägen gör att vi kommer att välja Panorama nästa gång. När man bor på Winn måste man åka buss till och från stan och även det har sin charm tycker jag. Bussarna går hela tiden så det är bara att gå ner till busshpl:en.
Priserna är de samma.      

                                                    

Kom hem från jobbet och

var tvungen att lägga mig en stund. Jag var bara tvungen.

Nedräkningen har börjat

Nästa vecka är det dags för sommarens första semestervecka. Å min käre gud, vad skönt det ska bli!

Jag och Nicke börjar med en mysig helg i Göteborg, bara han och jag. Vi ska köpa varsitt Göteborgspass 24 h och bara vara tillsammans.

På tisdagmorgon åker hela familjen till Norrköping och Kolmården. Vi ska ligga över en natt sedan åker vi hem och bara tar det lugnt resten av veckan. Det ska bli helt kanon!


35 % är avklarat!

Om 6 veckor har halva tiden gått. Oj, så snabbt det går, fast ändå inte. Ni fattar. 30 november. Hej hallå, det är en hel evighet kvar..en evighet där jag ska försöka hinna med så mycket. Först och främst borde jag berätta på jobbet om bebisen.

Jag är helt slut, bara tanken på att åka till jobbet i morgon förlamar mig. Hur ska jag orka!

På fredag har jag tid hos läkaren, de vill ge mig en kortisoninjektion i foten. Nja, jag är inte säker på att jag vill det men jag ska i alla fall åka dit och prata med honom. Även om jag inte är läkare av något slag så fattar jag att detta är en kortsiktig lösning och det är nog inte vad jag vill ha. Är mest rädd för att om jag inte känner smärtan, är inte risken stor att jag trampar sönder hälen ännu mer då?? Jaja, vi får se vad han säger. I dag har jag i alla fall ringt min gamla sjukgymnast och fått höra hennes åsikt.

RSS 2.0