Signe 7 - 8 månader

Den perioden som har varit och ÄR nu, är kanske den mest hädelserika för vår lilla bebis. Under denna tiden har Signe lärt sig krypa, sitta, ställa sig upp, klappa händera (ibland blir det träff - ibland inte) sträcka upp händerna mot en.

Vi har blivit tvugna att använda sele på henne i vagnen, plocka undan saker i "fisk"höjd. Dessutom var vi tvugna att köpa ett par skor till henne för så fort hon är ute ska hon gå - gå - gå!

Signe "pratar" mycket, hon övar och testar sin röst och har börjat säga ljud som man känner igen.
Hon slår leksaker mot varandra och har även mycket oväsen för sig.

Lilla fröken älskar att äta, jag lagar den mesta maten till henne, jag använder inte salt men annars tycker hon om kryddor som svart, vitpeppar dill, pepparrot, senap och vitlök. (Jag vet att det är salt i senap!) Nu äter Signe en hel burk mat, 2 dl.Signe tycker om att vara på golvet, när hon inte har möjlighet att vara det, tex när vi var på djurparken då hon satt i vagnen hela dagen - då blir hon frustrerad och på dåligt humör. Vi måste alltid ha en filt med oss när vi är i väg, så vi kan ta en paus och hon kan vara fri en stund.

Signe har också under den här perioden börjat sova bättre. Vi lägger henne mellan 18.30 - 19.00, sedan sover hon oftast till klockan 06.00. När hon vaknar då har hon bajsat, så då går vi upp, byter blöjan ger henne välling och är en timme har gått brukar det vara lagom att lägga hene igen. Då sover hon ca 1 timme. 

På dagen sover hon 1 gång på förmiddagen, efter middagen och vid 16.30 på eftermiddagen.   

När man frågar Signe om hon kan vinka, sätter hon upp handen, så det är på väg!

Söta Signe - en klar favorit hos sina syskon. Hon skiner som en sol varje gång någon av dem kommer i närheten. Hon älskar när dom pratar och busar med henne och varje dag gör hon sitt bästa för att krypa in på Edvins rum- utan att han märker det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0