Nu ska poolen färdigställas!

Vi har lite problem med en koppling till poolen. Vi tycker att det fattas något, för det funkar helt enkelt inte. Niclas har medvetet satt grovfiltret på fel ställe , vi vet att det ska sitta på bild 5 - men hur?? Det svarta gummit på bild 5 går inte att ta bort, det är gjutet.

Detta inlägget är egentligen till min pappa som vet hur det ska vara. Nu ska vi åka in till stan och köpa ett överdrag till poolen!Cykelfesten 2011I går var det då äntligen dags för årets cykelfest. Det var nya personer som höll i det och det var även hattparad. Vi skulle bjuda på efterrätt och jag hade gjort Kattens tårta. Det var mycket uppskattat och jag rekomenderar den verkligen.

Kl 14.45 skulle vi öppna 1a kuvertet och vi skulle cykla ända till Ekonarp, det är ca 8 km från vårt hus. Uppförsbackar och motvind - men vi trampade på i våra fina hattar. Vi skulle vara där 15.30. Vi blev bjudna på kavring med räkröra. Det var gott, vi hade hoppats att få en förrätt med räkor.

Kl 16.30 öppnade vi nästa kuvert och fick cykla ner i byn igen, till Grindstugevägen som ligger ca 3 kvarter från vårt hus. Där fick vi äta fläskfilégryta med potatisgratäng. Eftersom vädret inte var på topp var det skönt att få en varm huvudrätt.

Kl 18.45 serverade vi efterätten hemma hos oss. Det var som sagt mycket uppskattat och det kom 4 personer som vi inte känner. Till tårtan bjöd vi på kaffe och Xanté. 

Kl 20.15 cyklade vi allihopa bort till idrottslokalen för att möta upp alla andra. Detta var det 8de året som cykelfesten arrangeras i Vittaryd och en fotograf från Smålänningen var på plats. Han tog flera foton på oss, så det ska bli spännande att se i tidningen sen. I år var det rekord i antal deltagare, det var 63 stycken som var med. Förutom hattparad hade alla fått i uppdrag att samla 5 kottar under cykelturen och när vi kom ner till idrottslokalen var det lite lek med kottarna, man skulle cykla förbi 5 spannar och släppa en kotte i varje spann och sedan cykla sick-sack genom 5 koner - på tid. Det låter inte så märkvärdigt men många hade ganska mycket innanför västen så för vissa var det inte helt lätt!

När vi hade minglat där en stund cyklade jag hem igen, jag hade varit borta halva dagen från Signe och ville bara hem till henne, även om hon sov. Mamma var här under tiden och passade flickorna.   Vi längtar redan till nästa år, det är så himla kul!

Potpurri av V21

Det har som sagt varit en väldigt hektisk vecka. Det ska bli så skönt i morgon när den tar slut även om det har varit väldigt roliga saker som har hänt!

I måndags var jag och Edvin och klippte oss. Edvin spydde när vi var inne på Bokia och skulle köpa en present till lille Alvin (ingen fara, han var inte sjuk - det blev lite mycket läsk bara!) Vi köpte 4 små pekböcker med svenska visor i. Jag har letat på Bokias hemsida men har inte hittat dom. De var i alla fall mycket fina och Signe ska också få dom.

I tisdags var Emma och Alvin här och fikade. Alvin är född den 26 januari och det skiljer alltså nästan 2 månader på Signe och honom. Emma och jag har jobbat i hop för flera år sedan, hon var timanställd på mekonomen medan hon gick i gymnasiet. Nu jobbar hennes bror där i stället.

På eftermiddagen var jag och Signe och hälsade på hemma hos Arvid, han är 2 år och vi har inte setts sedan nyårsafton! Hans mamma Lina och jag gick i paralellklass hela högstadiet. Där fick jag för första gången smaka ananaspaj - ohhh så gott! Goggla upp ett recept och prova!

I onsdags var vi på musikal på kvällen, som Annie och hennes klass framförde i Missionskyrkan i Lagan. De har tränat länge och hårt och det var verkligen jätteroligt att se.

SHOWTIME


I torsdags var det dags för Kalvin Knatet, Edvin skulle springa och det gick också jättebra. Han var nöjd efteråt.
Många i hans klass sprang och de vann ett klasspris, biobiljetter och godis.I går, fredag hade Annie och hennes kompis Frida kalas tillsammans. Vi hade hyrt en lokal och de hade bjudit alla i 4-6. Nästan alla kom och det var lekar och dans hela kvällen. Min miss var att när de skrev inbjudan så läste jag inte den jättenoga, så när klckan hade slagit en stund efter 21.00 började jag undra varför föräldrarna inte hämtade sina barn! Klasaet skulle visst vara 18-22 och inte till 21 som jag trodde. Det var rätt dött sista timmen så nästa gång blir det 18-21.En händelserik vecka avslutas med cykelfesten i dag - men mer om det i morgon!

Det är mycket nu!

På lördag är det cykelfesten igen. Ohhh..det ska bli så kul. Mamma kommer hit och passar Signe och Annie. 14.45 öppnar man första kuvertet, där det står var man ska bege sig för att äta förrätt. I år ska vi bjuda på efterrätt kl 18.45 och vi vet att det kommer 4 pers som är utan allergier. Det ska verkligen bli jättekul men hela veckan har varit fullsketen, som man säger. Jag ligger efter här hemma och vi har inte hunnit prommenera en enda gång.
Om en stund ska vi åka på utflykt med föräldrargruppen, det är sista gången och vi ska åka till Traryds djurpark med de små. Själv undrar jag hur mycket behållning Signe har av djurparken men visst, hon har ju upptäckt katten här hemma och tittar storögt på henne när hon går förbi.

Efter utflykten får vi skynda oss hem så vi kan sätta fart med städning! Niclas är hemma med magont, jag är inte ett enda dugg orolig att det ska påverka helgen alls, det är mest irriterande att han är hemma eftersom man inte får någon hjälp av honom! När han är borta vill man ha hem honom och när han är hemma vill man ha bort honom! Hahaha...

Nyklippt

I går var jag äntligen och klippte mig. Som jag har längtat, jag var fruktansvärt trött på mitt långa hår. Det var hela tiden i vägen och så långt att det var svårt att sätta upp det.Frissan ville nästan inte klippa i mitt hår. Hon sa: Förstår du hur många som är avundsjuka på ditt underbara hår, det är verkligen långt och tjockt. Hon tyckte att jag hade fin hårfärg, och att jag inte alls skulle ändra den just nu. Till slut sa jag åt henne att bara klippa. Jag har bestämt mig och längtat efter att klippa mig, så bara klipp! Då gjorde hon det, men det syntes på hela henna att det bar emot. Hon sa att det var ovanligt att ha så långt hår och att klippa det.

Nu är det gjort och jag är så otroligt nöjd. Vad tycker ni?

Klippningen var ju en belöning jag fick göra efter jag hade gått ner ytterligare 5 kg. Det är viktigt med delmål, när man ska gå ner i vikt.

Innan åskan kom!Vi hann med lite fix i trädgården innan vi blev helt utslagna. B la kom poolen äntligen upp. Vi är inte riktigt klara. Där vi satte den var det inte riktigt plant, så vi jobbar nu med att stötta upp den där det behövs. Det ska bli härligt med en pool i sommar om det blir så där vidrigt varmt i år igen. Bara vi kan lära oss att sköta den!


Vi är helt slut!

Vi är hemkomna från Osby och släktfesten. Det var en lång dag men var inte särskilt sent. Det gjorde inget för det var så bra ändå. Stämningen var på topp, maten var god och lekarna var uppskattade!


Det var verkligen en toppendag men nu i efterhand så kan jag inte förstå varför vi inte tog nya kusinfoton eller foton på alla de små barnen tillsammans.


Nu kör vi till Osby

Nu blir det släktträff i Osby! Jag hoppas att vi har tänkt på allt, men även om vi har glömt något så blir det säkert bra ändå.

Ha en fin helg, alla!!

Klicka in och gratta!Annie 12 år!


Signe 5 1/2 månad

Innan Signe föddes trodde vi att hon gillade Lady Gaga men oj, så fel vi hade. Signe älskar Guns´n Roses. I går när vi lyssnade satt (ja hon satt!) och lyssnade som besatt. Låten var Welcome to the jungle!
Goe middag!

I går på kvällen åt vi så gott! Bland det som gör att det är så skönt att vara hemma är att man hinner mer. Att slippa köpa halvfabrikat. Att laga mat från grunden och veta att familjen får i sig bra och nyttig mat. Det tycker jag är jätteroligt. Även om man måste unna sig en pizza i bland!

Som sagt så hade jag igår gjort tunna revben, tsatsiki och kkklyftpotatis. Det var poppis hos alla!

Mellan huvudrätt och efterrätt fick jag paket och jag fick precis vad jag ville ha!Självaste Per Morberg (som nickedocka) och Per Morbergs senaste kokbok samt röda rosor. Inte att förglömma TECKNINGAR!

Ännu en födelsedag!

I dag är det min födelsedag! Det har jag firat genom att städa, tvätta, vika tvätt mm mm... haha, nä jag skojar bara! Fast jag har gjort allt det där plus att Edvin är hemma från skolan - med maginfluensa verkar det som. Han väckte mig i natt och satt och spydde i sängen. Mindre roligt, det var bara att upp, tömma sängen, ficka en ny torr sängplats till honom och lakanen de la jag i badkaret så länge. De fick vänta tills i dag.

Signe har ätit två gånger i natt, sedan har jag burit över henne till hennes säng igen. Det är mysigt att sova brevid henne men skönt att sova utan henne.

Hela veckan har jag bara tvättat, inte vikt något. Det tog 3 dagar för tvätten att torka i tvättstugan när den var så full. Jag hade hängt tvätt på linorna samt fyllt tre stycken torkställningar. I dag bar jag upp allt till köket, satte på de två senaste avsnitten från Big Brother och nu är allt klart.

Jag håller även på att förbereda maten tills i kväll. Tunna revben, klyftpotatis och tzatsiki. En kladdkaka står i ugnen också!


Nu är guldet sålt!

I går på förmiddagen fick jag ett sms från Guldbrev. I smset stod det hur mycket mitt guld var värt och att allt jag hade skickat inte var guld.
Eftersom jag inte ville ha tillbaka det som inte var äkta guld och jag var nöjd med summan, så gjorde jag ingenting med smset. Efter två timmar gick jag in på internetbanken och där fanns pengarna!

Jag rekomenderar verkligen Guldbrev. Det fungerade väldigt bra och hela proceduren var väldigt snabb!

Från guld i byrålådan till pengar i handen

Som ni (kanske) vet är jag medlem i Buzzador. Ett word to mouth - företag. Medlemmar testar olika saker och tjänster med hjälp av sina vänner och bekanta.

Det jag buzzar just nu är Guldbrev.

Man beställer ett gratis guldbrev på deras hemsida. Det tar ett par dagar att få hem, sedan fyller man bara i efter anvisningarna, lämnar in det på ett postkontor. Det skickas rekomenderat så det är viktigt att man får ett kvitto på sin försändelse.
Pengarna för guldet får man insatt på sitt konto senast 24 timmar efter att de har mottagit försändelsen. Förutsättningen är att du har meddelat ditt kontonummer. Det utgår en värderingsavgift på 15 kr per gram. Självklart kan man ångra sig, även efter man har skickat in sitt guld.


Just nu får man 270 kr per gram för 24 kararts guld.

Jag skickade in guld i går. Det jag har skickat in är: 

5 udda och krokiga öronhängen
2 ploppar (till öronhängen)
2 ringar (som inte betyder något)
1 armband

Tyvärr hade jag ingen riktigt bra digital våg så jag är inte riktigt säker på vad det väger men jag gissar på 9 gram och jag tror att det var 18 karat. Just nu får man 180 kr per gram för 18 karat.

Idag väntar jag på ett sms, där det står hur mycket jag får för mitt guld.5 dagar och 10 timmar

5 dagar och 10 timmar har gått sedan jag skrrev något här sist. Tiden går verkligen fort. Jag kan väl inte påstå att det har hänt något nytt här direkt. Helgen har varit bra, även om vi inte hann med det vi hade tänkt och behövt göra. I lördags var Alvin här, han är väääldigt mammig nu så det var lite kämpigt i början. Sedan var Ingrid och Pierre här på kvällen. vi åt grillat och kollade sedan på Eurovisions finalen.

Tyvärr blev det så att jag vräkte ur mig att "Om inte Danmark ger oss 12an, så tänker jag aldrig mer åka till Danmark!" Givetvis gav dom oss inte 12an! Danskjä**ar!! Efter lite konferering tror jag att det bestämdes att jag får åka båten till Danmark men inte stiga av.Azerbadjan vann som ni vet. Med sin svenska koreograf, sina svenska dansare och sin svenska kläddesigner.Svergie kom 3a! Helt klart en riktig vinnare

Det har varit en toppenhelg!

I natt var en bra natt!

Det händer inte ofta men nu har jag fått tre (3) bra nätter av Signe. i går kväll somnade Signe som vanligt vid 19 tiden. Sen vaknade hon till vid 21.45 och eftersom Nicke var sen hem igår så hade de inte setts på 1 1/2 dygn. Så Signe fick helt enkelt komma upp och mysa lite med sin pappa. Kl 22.30 gjorde jag en flaska ersättning och gav henne, sen la jag över henne i sin säng och satte igång speldosan. En stund senare sov hon och vaknade först av mitt alarm 07.20. Jag kan inte beskriva hur skönt det är att sova en hel natt, det är så underbart.

I dag har vi varit hos Edvin i skolan och direkt när vi gick därifrån somnade fröken i sin vagn, jag kunde gå hem i lugn och ro, laga middag OCH äta den utan att hon vaknade. Nu har grannarnas hundar precis börjat bli lite oroliga, så fröken kommer säkert att vakna alldeles strax. Då ska vi gå bort med sopsorteringen och sen åka in till stan och handla.


Morfars stuga

I dag har vi varit i Nickes morfars stuga. Vi ville hjälpa honom att klippa gräset, då vi tror att han kommer dit nästa vecka.
Det är så härligt att komma ut dit, det ligger precis vid sjön och luften är så.. ni vet. Man blir trött! Nicke klippte gräset, jag dona med lite annat sedan åt vi pizza som vi värmde i ugnen. Det är roligt att vara där ute och hjälpa morfar för han har dålig syn och uppskattar därför det mycket när man hjälper.

Flickorna ligger och det dröjer inte länge innan vi också kryper ner. Vi har haft en kanonhelg med goda vänner och massa fint väder! 


Beteendeterapi

Beteendeterapi är en terapi som tillhandahålls av en inom detta skolad terapeut. Denna terapi baseras på uppfattningen att ett visst beteende (som ett beroende) börjar genom att detta beteende belönas och att det reduceras genom straff. Denna belöning och bestraffning ska inte förstås i sin bokstavliga betydelse. En belöning kan vara att vinna något på en spelmaskin, att få vänner genom att använda droger eller att känna sig säkrare genom att röka. Med andra ord så är det något positivt som är ett resultat av ett visst beteende. Bestraffning kan vara att få huvudvärk och känna sig dålig efter att ha druckit, att förlora vänner genom att använda droger eller att ha skulder till följd av att ha spelat.

Terapin använder belöning och bestraffning för att uppnå hälsosammare beteende (bli motiverad, sluta använda) och för att reducera negativt beteende (återfall).

Belöningar kan bestå av att få gå på bio en kväll, en ny tröja, ut och äta middag, en dag ledigt, etc., när uppförandet har varit gott under en förbestämd tidsperiod. Bestraffningar kan bestå av besöksförbud, att inte få förmåner, inte få åka hem över helgen eller i värsta fall att informera arbetsgivare eller familjemedlemmar (med tillåtelse av missbrukaren).Hej hallå storlek 44!!

Nu har jag gått ner 17 kilo sedan Signe föddes. Hela veckan har jag kännt hur mina byxor hänger på mig och känns pösiga. Så i dag fick jag för mig att prova ett par byxor som jag inte har kunnat ha på minst 1 1/2 år. Det putar ut lite men det rinner inte över linningen. Så jag har varit väldigt nöjd hela dagen. I eftermiddags när jag och Signe var ensamma hällde jag upp 2 dl pepparchips och tryckte i mig. HUR TÄNKTE JAG DÅ´RÅ??! Det blev så fel så fel.. tur att vi har gått 2 långprommenader i dag. Både i morse och på eftermiddagen. 

1 kg till sen får jag äntligen klippa mig. Jag har ju sagt att jag måste gå ner ytterligare 5 kg innan och nu är jag snart där. 5 kg är ju en klädstorlek. Nästa delmål, 5 kilo till är en massage. Å, vad härligt - jag har tänkt att jag borde vara där omkring slutet av Juni.   

Å, vad nöjd jag är i dag!

Mollusker

"Det finns inget att göra åt mollusker, de finns där några år sedan försvinner de." Så sa läkaren på vårdcentralen till mig, jag var där i annat ärende och passade på att fråga.

I går när jag var med Edvin på sjukhuset och träffade en riktig hudläkare (ang ett födelsemärke på Edvin - som var helt ofarligt) så frågade jag igen. Då visade sig att man visst kan göra något åt mollusker!

De ska klämmas, som en finne - man måste ALLTID ha plasthandskar när man rör dem. Det smittas! Sedan ska de smörjas, morgon och kväll med en bakteriedödande salva. Vi fick den på recept. Alla ska smörjas - både klämmda och oklämmda. Nackdelen med att klämma dem är at det gör jävligt ont. Någon i taget, och smörja så ska det nog fasen gå att utrota!

Edvin hos tandläkaren

I dag har Edvin varit hos tandläkaren. Han skulle laga ett hål. Det var hans 1a gång och han var väldigt duktig, låg i stolen och gjorde precis som han blev ombedd. När de var klara frågade jag tandläkaren Monica om beläggningen på hans ena framtand. Då svarade Monica att det alltid kommer att vara där. Hon sa också att det kan bero:

Att det var en svår förlossning
Att Edvin var svårt sjuk som bebis
Att Edvin har fått ett slag när mjölktanden satt där (hon trodde inte på detta förslaget)

Jag blev jätteförvånad över att höra detta, men samtidigt ledsen eftersom hon sa att han kommer att ha det sådär. De kan fixa det men först när han gränsar mot vuxen.

Edvin var ca 6 månader när han fick en kraftig allergisk reaktion på komjölk. Han och jag låg inlagda i Växjö och han var som skinnflådd, han hade en fruktansvärd klåda. Det gick över och vi fick leva en tid med en allergiker i familjen. Nu är han helt frisk från detta och det är otroligt skönt!


Vår lilla nästkusin Ebba

Vår lilla nästkusin Ebba kan man följa på nätet nu. Jag älskar när man får kika in i andras liv och nu när min kusin Petra har startat en blogg får vi göra det i deras. HÄR hittar du bloggen som handlar om Ebba och hennes familj!

RSS 2.0