Nyårsafton 2009

Då var sista dagen här. Jag ska snart åka till stan och leta efter en ingrediens till efterrätten. Sedan ska jag till jobbet. Vi har pratat om att köpa lite raketer, men jag vet inte. Vem vill stå ute i -20 grader och kolla på raketer? Inte jag i alla fall! Måste gå, ha en bra dag och Gott nytt år!

Snart dags för sista onsdagen detta år..

Det känns rätt skönt. 2009 har på många sätt varit helt fantastiskt för mig och min familj. Det känns som om vi har landat. Jag är hemma nu..
Som ni vet brukar jag inte vara särskilt öppen och personlig, så jag tänker inte börja just nu. Även om det kan vara ett mål för nästa år, att öppna mig och kanske, kanske inse att man inte behöver bli nersparkad ..

I morgon är sista jobbardagen för detta år, ifs inte helt sant eftersom jag jobbar nyårsafton också, men förhoppningsvis hinner jag stöka undan så mycket som möjligt i morgon på jobbet.

På fredag ska vi till Lindha Och Henke och det ska bli så skoj. Först tyckte jag att det var lite så där, att åka hemifrån. Jag hade hellre sett att de kom hit. Jag gillar ju att ha middagsbjudningar, duka fint och anstränga mig för att alla ska tycka att jag är bra! (Se där, det var väl ändå att öppna sig, att säga vad jag ärligt tycker om en sak)  Men det ska bli skönt att själv komma till ett fint dukat bord och inte göra så mycket. Jag ska ta med ett spel och göra en smarrig efterrätt. No big deal!!

Nya Se&Hör kom i lådan i dag så jag ska gå och lägga mig nu. Nicke är på jobbet, han är i Danmark.

God Natt

Tja, inte vet jag..

Vi diskuterade precis varför vi sitter uppe så här sent när vi ska gå upp klockan 06:00 i morgon. Ingen hade någon bra förklaring, så därför går jag och knyter mig nu.. Efterrätten som jag provade innan var fantastiskt god. Helt underbar, faktist. Om någon vill ha receptet innan nyår, så hör av dig. Inte du då, Lindha!! Den är relativt billig att göra samt ganska snabb. Jag gjorde den på 20 minuter, men då höll jag på med lite annat också.

God natt!!

Provbak och hårklippning

Det är vad som står på schemat i kväll. På nyårsafton ska vi till Lindha och Henke ihop med ytterligare ett par. Vi har dragit lott om vem som ska göra vad. Jag och Nicke fick efterrätten. Det gillar jag, men samtidigt kändes det som att lottningen var uppgjord! Hahaha.. Jag har kommit på vad jag vill göra men eftersom jag aldrig gjort det innan måste jag prova nu innan så det inte blir misslyckat när det väl gäller. Jag tänker inte avslöja något men jag hoppas att det blir så smarrigt som jag tänker mig. Efter det ska jag klippa Nickes hår, så han blir nyårsfin.

Sorry, för dålig uppdatering

Sorry, för dålig uppdatering över jul. Nu ÄR julfirandet över för denna gång. I går var hela familjen här. Mamma och Stig pappa och Bibban Sofie Kristina Fredrik med barnen. Tillsammans är vi 13 personer. Jag hade gjort Lis Köttröra, det ligger på min stadiga topp-5 lista över godast mat. Det verkade som att alla tyckte om det. Alla fick mer julklappar och alla verkade nöjda och glada.

Detta året provade vi något nytt. Vi lottade våra namn och fick veta vem vi skulle köpa julklapp till. Julklappen fick kosta max 400 kr. Det funkade bra. Jag skulle köpa till mamma och Nicke skulle köpa till Sofie. Jag köpte målar grejer till mamma. Staffli, dukar i olika storlekar, färger, penslar och palett. Nicke köpte en jättesnygg taklampa till Sofie (jag vill också ha en sån). Nicke fick sin julklapp av Fidde, ett parfymset. Diesel.
Jag tycker att detta funkade bra och eftersom personen man köper till bara får en julklapp måste man komma på något riktigt bra. Vi lottade också till nästa års julklapp. Jag ska då köpa till Stig. Jag vet inte vem som fick mitt namn.
Vi ska försöka införa detta system både med Pappa och Bibban och med Nickes familj. Det är riktigt roligt!

Nu lite bilder från julfirandet:


Mitt goda knäckebröd


Luciatåg i skolan gick bra


Barnen är först ut på julmaten

Arwen tar en tupplur i mosters säng


Nu är nästan alla julklappar slut under granen


Svärmor hade visst varit snäll


Alvins första möte med tomten


En riktigt vit jul fick vi 2009..


Sofie (med sitt stora paket) och Edvin


Annie med sina julklappar


Vår fina gran

Juldagen 2009

Då var tomrummet här, julafton är över för den här gången. Vi hade det jättebra. Först var vi hemma hos oss, min ena syster med sin familj, mamma och Stig. Vi åt ett härligt julbord och öppnade lite julklappar. Vid halv 3 åkte vi hem till Niclas föräldrar och sov en stund till Kalle Anka. Barnen tittade klart på det. Sedan började Nickes syskon droppa in med sina familjer. Klockan fem kom tomten förbi och delade ut mer julklappar. Alla verkade nöjda. Jag fick också några klappar. Bla en nässkölj, en mixer, en mascara, ett par ljusstakar, ett halssmycke. Så jag har ju varit riktigt snäll som du förstår.. Nu är vi på väg till Växjö. Kolla lite på rean, äta annat än julmat. Det äter vi nämligen i kväll igen när Sofie kommer.

Juliga dofter fyller vårt hus..

I dag har det verkligen varit fullt ös! På förmiddagen var jag och barnen inne i stan och handlade det sista. Vi hade ett fasligt sjå att hitta revben, men till slut så.. Nu är dom tillagade och jättegoda. Jag har även kokat grönkål, långkok som en del kallar det. Jag förstår varför! Jag tror jag kokade det ca 2,5 timme. Jag har aldrig gillat grönkål, men jag blev nöjd. Och Nicke gav mig beröm utan dess like..han blev verkligen jättenöjd. Det är ju skönt med tanke på att det är för hans skull jag gjorde det. Jag har även gjort en kall sallad med bla rödkål senap Bostongurka o majonäs. Det är verkligen inte min grej. Jag klarar inte ens åt att smaka åt det. Men åter igen, Nicke blev verkligen nöjd. Jag gjorde också knäckebröd i kväll, med hasselnötter. Åh, så gott! Inte alls svårt eller krångligt att göra. Det blev kanon. Nu ligger Nicke här och sover så gott och jag ska krypa in i hans famn... God natt och God Jul

Något att rekomendera

kommer här. En väldigt god hjälp när man vill rimma på julklapparna men inte kan eller när man vill dela med sig av sina egenknåpade rim!

I dag har vi fullt ös. Jag håller på i köket med en massa grejer samtidigt som vill håller på med en överraskning till älsklingen. Som för övrigt är ledig i morgon..

Brittany Murphy



Läste nyss på Aftonbladet att Brittany Murphy har avlidit. 32 år. En klar favoritskådis hos mig. Jag tycker att det är jättetråkigt. Hjärtstillestånd, vad nu det betyder på Hollywood-språk är ju en annan femma.

   
    Filmer där Brittany Murphy varit skådespelare:
Titel  År
    
8 Mile (2002)    
Across the Hall (2009)    
Alla hans ex (2004)    
Cherry Falls (2000)    
Clueless (1995)    
Dead Girl, The (2006)    
Devil's Arithmetic (1999)    
Don't Say a Word (2001)    
Drive (1997)    
Drop Dead Gorgeous (1999)    
Expendables, The (2010)    
Freeway (1996)    
Happy Feet (2006)    
Love and Other Disasters (2006)    
Mord i Phoenix (1998)    
Pojkar vill... Killar kan! (2006)    
Pojkarna i mitt liv (2001)    
Profetian - Djävulens sändebud (1988)    
Sidewalks of New York (2001)    
Sin City (2005)    
Smekmånaden (2003)    
Spun (2002)    
Stulna år (1999)    
Summer Catch (2001)    
Tribute (2009)    
Trixie (2000)    
Uptown Girls (2003)    
Zack & Reba (1998)    

Julshopping

Nu ska vi strax åka och julshoppa, Nicke och jag. Det ska bli jättemysigt. Tyvärr är Annie här, så hon får vara hemma själv. Hon skulle åkt till pappan, men det skar sig redan i bilen så hon stannade här i stället.

I går kväll hade vi supermysigt. Emil och Johanna var här. Vi åt och drack gott! Jag hade klart gjort 3-rätters, det är det jag tycker är roligast. Till förrätt hade jag gjort Tapas.
Fyra olika små rätter,

En röra med rökt älgkött och äpple
Supermixad röra av svarta & gröna oliver, serverat med ljumna skivor baugette
Lufttorkad skinka virad runt en grissini
Rosa Coleslaw

Till huvudrätt gjorde jag en pastarätt med kräftstjärtar med Västerbottenost
Till efterrätt gjorde vi Hallonpanacotta

Gästerna verkade tycka om maten, även om allt i förrätten inte passade alla. Det gör inget, det var lite min tanke, att det skulle finnas något för alla.

Tack för att ni kom!

1 1/2 arbetsdag kvar

till lite härlig julsemester. Det passar väääldigt bra, med tanke på att jag har köpt typ 3 julklappar. Men i kväll koncentrerar jag mig på middagen vi ska ha med ett par vänner. Jag är supernöjd med menyn, som jag inte tänker avslöja innan. Nu ska jag sticka och handla lite till sedan jobba de sista timmarna. Hörs!

5 dagar kvar

till semester och 1 vecka kvar till julafton. Det närmar sig med stora steg. Till middagen på fredag är förrätten och efterrätten klara. Nu är det dags att stiga upp.

16 december

Vi har en pågående diskussion här hemma. Saken gäller när man kan säga att det ÄR jul. Niclas hävdar att det är julafton som gäller, medan jag tycker att det är jul redan nu. Vad tycker du?

Gäster (med gester?)

På fredag kväll ska vi ha gäster. Ska bli superkul! Nu sitter jag här och försöker komponera ihop en meny som passar många olika smaker. Jag har idéen färdig, bara småplock kvar. Ska skriva en handlarlista också, så jag kan fixa det på lunchen i morgon.

6 dagar kvar

till semester.. I går kväll bestämde maken att vi skulle ha datorfri kväll. Det var jättemysigt, han slog mig i ansiktet med en kudde. En riktig fullträff, det bara flimmrade för ögonen. Sedan hade jag ont i huvudet och öronen resten av kvällen. Gissa om han fjäskade.. Sedan blev det inte så mycket roligare den kvällen!

7 dagar

kvar till semester..

Värmeljuskopparna

Jag får ångest över dessa jäkla värmeljuskoppar, jag kan inte sluta samla. Gör inte det ni heller, det är för en bra sak. Ska bara kommar på någon att ge dom till..men det löser sig...

Lucia tåg



Finn 1 fel på detta luciatåg.

Ja, det var inte så svårt.
Rätt svar har du säkert redan klurat ut. Ingen ler!! Varför? Är alla tvingade att gå luciatåg eller är alla arga för att just dom inte fick vara lucia? Fine, det hade jag kunnat köpa men isf borde ju lucian varit glad. Det ska ju vara kul att gå omkring och lussa. Eller?! Alla är ju så fina, inga förkorta lucialinnen här inte..

Bilbrand i Vittaryd

Ett kvarter från där vi bor hände detta i morse. Ryktena duggar tätt här i byn. Tyvärr är detta en väldigt problemfyll familj, även vi har fått känna på dom. Jag har själv anmält dom till socialen för trakasseri av mina barn. Skolan har väldiga problem med pojken i familjen.
Däremot så tycker jag synd om barnen (3) i denna familj. Dom har det nog inte så lätt, föräldrarna talar inte svenska och bara det har varit ett problem på deras gata. Dom bor i en radhuslänga där husen sitter i hop 2 o 2. Så risken att denna brand skulle sprida sig känns väldigt given men tydligen var det någon som hata dom så mycket att det inte spelade någon roll. Enligt brandmännen stod bilen 1 meter från huset. De som bor precis brevid har en liten bebis och jag kan ju bara föreställa mig hur dom mår i dag. Även skottlossning har tydligen förekommit.

Läs även detta, det är en av brandmännen som har skrivit om det som hände.


Jul Gottis

Dagens skörd tll jul..



Mandelmusslor
Biskvier
Köttbullar

Ordningen är återställd

Herr´n i huset är åter igen hemma. Fast en aningen sliten. Jag hämtade honom vid 01 -tiden, sketfull.. Han har ännu inte vaknat till liv idag.
Nu ska jag fixa en kanna kaffe och baka något jag aldrig har gjort förut, vi får se hur det blir om jag visar upp det!

På minuten

Ja, jag vet att jag tjatar men jag är inte van att vara ensam så här. Barnen sover sen länge och jag har bäddat ner mig i soffan för att inte somna för hårt innan Nicke ringer. Nu har han varit i väg 12 timmar. Han har inte hört av sig en gång. Lilla egot i mig ville att han skulle få hemlängtan typ senast 18tiden men det fick han inte. Eftersom han inte är ute så ofta tänker jag vara tyst. Om det bara inte var så kassa tv program på lördagkvällar..

Jag är uttråkad

och jag kan inte komma ihåg sist jag spenderade en hel lördag ink kväll utan Nicke. Det är tråkigt! Jag hoppas att jag slipper vara med om det igen.. De två nätter i veckan som vi spenderar på olika håll är okey, det har vi alltid gjort, ända sen vi blev i hop. Men en lördag. Det känns inte normalt!!

Peppisar och tacos

Nu har min käre make varit borta i 6 timmar på julbord med efterfest. Det är svintråkigt!

Vi skulle baka pepparkakor. Det blev skit av det hela. Vet inte om det verkligen är väldigt svårt eller om jag köpte en deg som var av för dålig kvalite. Resultatet blev ett uruselthumöt, 7 peppisar och 3 bortslösade timmar. Jag läste på en blogg förra veckan att dom hade gjort latmans-peppisar. Dom gjorde en deg, formade den till en rulle och skar degen i en skärmasikn. Fast dom kallade det bara skurna pepparkakor, kanske värt ett försök? Snart ska jag börja med kvällisen, det blir tacos. Barnen bestämde och jag höll med. Gott!

Värmljuskoppar - till återvinning!

Personalen på Vittarydsskola har bestämt att vi INTE ska vara med i kopptävlingen denna gång. Det tycker jag är tråkigt för jag tycker att jag har engagerat mig rätt bra. Jag har samlat, frågat och snattat tomma värmeljuskoppar sedan Mars förra året. Jag har ett gäng om man säger så. Dessutom har jag ju engagerat ER, jag har fått himla många av er också. Har ni ett gäng i hop samlat så tar jag gärna dom, vi ska kolla om Annies gamla skola samlar i år också. Lite halv-jobbigt är det för jag har blivit lite beroende av att söka upp tomma koppar!  Tack för er hjälp!


Källsortering och Julbord

Det är det som gäller i morgon. Källsorteringen för mig och julbordet för Nicke. De ska på julbord med jobbet och det gäller INTE för respektive. Jaja, det är väl lika bra. Deras julbord är ganska jobbiga. Det börjar klockan 12:00 på dagen, håller på till 15:00 och sedan är det efterfest fram till ca 23:00 när de grar ner på stan. Så jobbigt!
Jag hade ALDRIG orkat!  

Kniven mot strupen

Kollar du på 3an just nu så kollar du på "Kniven mot strupen"! Alex är i kväll på Väst-Göte Värdshus. Det ligger utanför Habo och ligger utmed Nickes arbetsrunda. Därför brukar han äta där. Han är liite upprörd just nu.. Däremot så myser vi här i kväll med en pizza och ett glas vin. Det är härligt att vara hemma igen..

Kaffe och snask

Gör det svårt att sitta still i en bil flera timmar.. Hemlängtanen är just nu ENORM

På väg hemåt

Nu har vi suttit i bilen en knapp timme. Jag är trött, mycket info de här två dagarna. Jag är överhuvudtaget inte fylledålig. Många dricker för mycket när dom är i väg på såna här saker, det ser man morgonen. Jag drack en öl och ett glas vin. Helt lagom. Däremot maten, åh så god mat vi har fått. Vi har varit på Nova Park, Knivstad. Rekommenderas varmt. Riktigt bra hotell. Vi har ätit 3 tre-rätters på de här 2 dagarna. Love it! Men nu har vi siktet inställt mot Småland. Jag beräknar att vara hemma senast halv åtta.

Olika människor olika tankar

Jag ligger och lyssnar slötittar på tvn. Jag vet inte vad det är, orkar inte titta efter. Det är Lisa Marklund Tomas Bodström Malena Erman och Bosse bildoktorn Andersson. Det äter tre-rätters och sitter och samtalar om allt. Livet åsikter erfarenheter. De lyssnar även på klipp från när de har varit sommarpratare. Alla fyra har varit det. Det är ett väldigt intressant program. OCH jag är för trött för att stänga åt tvn. Det är dags nu! Jag har haft en bra dag. God natt

Hej Jönköping!

Nu passerar vi Jönköping. Jag är vidrigt trött..inte alls min grej att gå upp så här tidigt OCH dessutom ska man sitta och lyssna hela dagen! Vi hörs sen!

Snart dags för konferans

På Onsdagmorgon kl 05:00 ska jag och tre kolloegor träffas i Värnamo för att åka på konferans. Vi ska till
Arlandastad. En 2-dagars tur där vi ska träffa alla våra arbetskamrater. Det blir många möten - mycket lyssna men det ska ändå bli kul. Det är inte ofta jag träffar mina arbetskamrater. Visst, de killar som jag träffar i min butik varje dag - men de kan jag ju inte prata med om samma saker som de jag ska träffa denna veckan. Det är alltid mycket diskussioner om allt möjligt. För mig är det bra att träffa de "gamla rävarna" som har varit med länge och har mycket mer erfarenhet än mig. Jag brukar alltid försöka få reda på så mycket saker som möjligt - som jag kan ha nytta av.
 
Jag har fixat en hyrbil, ska packa i morgon och jag håller på att lösa barnvakt. ALLTID när jag ska i väg med jobbet - är det på en vecka då Edvin är här och OFTAST är det när Nicke sover i lastbilen. Det är A L L T I D krångligt.

Vi som samåker är från Jag - Ljungby, Växjö, Anderstorp och Värnamo

(Hemifrån oss tar det ca 20 min att åka till Värnamo. Sedan tar det ca 4 1/2 timme till Arlandastad)

Tröttis som kom hem idag

Edvin är sjukt trött i kväll. Han är på ett fruktansvärt humör. Det är ju smidigt att ha barnen uppe på helgerna men inte så smidigt när det är skolvecka efter. Visst, det är på helgen man har tid med kalas och annat men har man barn så måste man också anpassa så det funkar bra för dom. Denna helgen som har gått har inte funkat bra för Edvin - han är jäkligt otrevlig nu. Jag var tvungen att ringa upp älsklingen för lite positiv anda - jag kände att jag höll på att dras med i hans otrevliga sätt! Nu är det strax julkalendern - sedan sängen!

Alpha Dog

Nu på Tv4. Så här står det om den på tvguiden

Amerikanska kriminaldrama från 2006. Året är 1999, och ett personligt krig mellan den våldsamme Jake Mazursky och knarklangaren Johnny Truelove, över de 1200 dollar som Jake är skyldig Johnny, bryter ut. Jake bryter sig in i och vandaliserar Johnnys hus, och Jake kidnappar Johnnys 15-årige bror Zack. Under de efterföljande dagarna lever Zack loppan hemma hos Johnnys vän Frankie, men när Johnny får reda på att han riskerar livstids fängelse för kidnappningen gör han vad som helst för att undvika det.

Här är recentionen från samma sida:

Betyg: 4/5
Obehaglig film om alienation, ungdomar som väljer våld och droger av ren och skär uttråkning, föräldrar som inte bryr sig tillräckligt mycket om sina barn. En obetydlig fejd om knarkpengar trappas upp till kidnappning och mord. Bruce Willis och Justin Timberlake i rollerna. Regi av Nick Cassavetes. (2006)

Vad det däremot inte står om denna filmen är att den är verklighetsbaserad. Nu ska jag stänga av datorn, poppa en skål popkorn och kolla på den!

Hörs i morgon!





Sliten söndag?

Nej, inte särskilt. Men vi hade trevligt i går. Det var inte särskilt livat. Maten är jag dock riktigt besviken på, det var inte alls som jag hade förväntat mig. Jag hade kunnat göra ett godare själv! Där man tog det kalla, samt fisken var uppdaterat i ett V, alla började på samma ställe sedan gick man åt olika håll. Det var likadan mat i båda leden. Förutom EN grej. Det verkade som att vi som åt mat från det högra ledet, vet ej vad, blev magsjuka. Direkt efter vi hade ätit blev TRE i vårt sällskap dåliga och kräktes. Jag Nicke och Emil. Senare hörde vi att det var flera andra som hade gjort det också. Vi försökte reda ut vad det var som vi hade blivit dåliga av, men kom bara fram till att det borde vara såsen till lutfisken eller laxen eller makrillen på högra bordet. Trist! På det stora hela var det kul. I dag slappar vi, det känns i magen, svider liksom. Fylledåliga är vi inte. Jag spydde vid ca 22 tiden och drack inte någon alkohol efter det. Inte Nicke heller. Ingen i vårt sällskap blev särskilt full. Vi var hemma redan vid 00:30.

Äntligen julbord

Så var det äntligen dags för julbord med jobbet. Vi är ett par butiker som åker ihop. Det är kul för det blir lite mer folk då.. Jag vet att det var ett tag sedan jag skrev men jag har inte haft tid. Har inte det nu heller.

Kolla detta innan ni surfar vidare..

Varför inte ta bort objektet överhuvudtaget??!

Höll på att glömma, vi ska till High Chaparall på julbord!

Jobbigt är det nu

när vägverket sänker alla hastigheter. Alla vägar jag kör innan jag kommer till Ljungby är sänkta. Numera är det 80 mellan Vittaryd och Lagan. Från Lagan till Ljungby är det först 60 sedan 80. Svåra hastigheter Tycker jag, mina fötter är inte vana.. Nu när jag körde in körde jag exakt hastighet hela tiden. Men hädanefter blir det E4an så mycket som möjligt. Vad tycker ni om de nya hastigheterna?

Äntligen kom kylan!

Idag visar termometern -4.4 och som privatperson gillar jag inte när det är för kallt. Men som AffärsChef älskar och behöver jag kylan. Utan kylan på vintern går försäljningen inge bra alls. Jag hoppas att denna kylan håller i sig och att det räcker för att det ska bli mycket att göra i dag.

Va!!?

Precis så, jätteförvånat säger Annie varje gång man säger något till henne... *Agh*

Jag: Hörde du inte vad jag sa?

Hon: Jo

Jag: Varför sa du så då?

Hon: Jag vet inte

Ischoklad

Passade på att göra lite ischoklad i dag.

Som vanligt:

125 g Cocosfett
250 g Mörk choklad

Smält i vattenbad, häll upp i formar. Jag la en hasselnöt i en del av formarna. Gott!


Står bakom en fjortis

i kassan på Ica.. Fjortisen som är en kille trodde att det var hans kompis som stod bakom honom. Han står och läser på något tidningsomslag och utan att vända sig om börjar prata med sin kompis. När han inte får något svar vänder han sig om. Där står ju bara en gammal tant i 30års åldern!! Alla vet ju hur det känns, alla har väl gjort det MEN ändå är det hysteriskt roligt när någon annan gör det. Jag gjorde mitt bästa för att det inte skulle synas utan på mig hur mycket jag skrattade på insidan!!

Svårt att sova

Jag skulle släppa ut katten vid fyra-tiden och sedan var det kört. Jag kunde inte somna om. Åhh, så jobbigt. Jag har legat och vridit och vänt mig, tänkt på allt och inget. När jag kom på att jag inte hade betalt mina räkningar gav jag upp. Så nu sitter jag här och myser. NOT! Jag vill sova men jag kan inte.

RSS 2.0