Min fina brudklänning

När du läste denna rubriken kanske du trodde att du skulle få se en bild på min fina brudklänning.Men nej, så var inte fallet. Jag tänkte bara berätta att jag ska till Jönköping idag och få klänningen upp- och insydd. Jag ska åka själv, vilket känns rätt B men men.. jag har ju inte bett någon följa med heller. Jo, Kristina men dom kunde inte. Jag tänkte att jag skulle kunna hitta en fin klänning att ha på mig på min allra första dag som fru Holmqvist. Vet ungefär vad jag är ute efter. Bilen är packa och jag ska bara skriva ner lite adresser till gps:en. Hej svejs!!

Här är början

Här är början av projektet som Nicke började på för två veckor sedan.







Fortsättning följer...



Höjden av..

Hörde på nyheterna i morse, att ett läger för glutenintoleranta ungdomar hölls någonstans i Frankrike. 60 ungdomar är där och ALLA blir matförgiftade pga att någon serverar dom glutenmat. Det måste vara höjden av: "Jag -bryr-mig-inte-ett-skit-om-andra människor!"  Usch!!

Loppis och bebisar..

På lördag blir det full rulle hela dagen. Först är det loppis i lilla byn där svärpäronen bor. Sedan hem, käka duscha och iväg för att träffa två gamla kompisar och deras nya små liv. Ser fram emot lördag..

Efterrätt..

Desserten som jag bjöd Nicke på häromdagen var ju Cheescake. Himmelskt gott! Det går inte att misslyckas med. Garanterat!! Jag gjorde bara grundreceptet, vanlig frusen. Jag gjorde i flera småformar, smidigt att ha i frysen, bara att plocka upp när det behövs.


Min kille tycker a

Min kille tycker att jag är beroende av bloggar. Jag tycker att han är dum.


Överraskning

Jag ska överraska min käre sambo med en helt ny dessert. Jag gjorde denna "ofta" förr, men kan inte minnas att jag har bjudit Nicke på det. Som ni förstår kan jag inte lägga ut någon bild nu innan men det kommer sen. Hittade förresten en burk med arraksbollar i frysen. Jag bakade dom till Edvins födelsedag i januari, så nu ska jag testa en och se ifall de smakar bra.

Ok, dags att s

Ok, dags att skriva ett riktigt inlägg. Uppdatering: Helgen har varit ganska lugn, jag jobbade i lördags och på kvällen var vi hemma hos ett par grannar och blev bjudna på middag. Det var kanon, nästan perfekt grillväder. Vi satt ute och pratade tills klockan ett. I går vid middagen fick vi infall och åkte till Jönköping. Det var ganska tajt med tiden, vi hade en inköpslista och fick planera för att hinna med innan de stängde. Vi hittade allt vi skulle ha och fick sedan skynda oss hem igen, för givetvis hade vi bråttom hem också.

Jag har också träffat tjejen som ska göra min make-up till bröllopet. Provsminkning och prat. Det kommer att bli hur bra som helst!
I dag är jag ledig eftersom jag jobbade i lördags. Har massor att göra idag.

Idétorka

Jag har en total idétorka. Vet inte alls vad jag ska skriva om. Jag har sett på mina favvobloggar att jag inte är ensam om det problemet. Kan berätta att en gamla kompis hörde av sig för en stund sedan. Har inte pratat på ca två år. Kanske är en kontakt att ta upp igen. Hon berättade att en lika gammal gemensam vän gifte sig igår. Det var på tiden tyckte vi, för de har varit tillsammans sedan urminnes tider.

4 veckor kvar

Nu är det bara 4 veckor kvar till bröllopet. 1 ynka månad. Men nervösa, det är vi inte. Att stå framför prästen tillsammans med Nicke känns bara bra. Den som där emot är nervös är Nickes bestman, Ted. Han är tydligen jättenervös. Fast jag kan erkänna att jag känner lite panik över att jag inte har hunnit med allt jag borde.

Med på jobbet

I dessa semestertider har sambon fått en ny rutt. Han börjar jobba halv sju på kvällen och i kväll är jag med honom på jobbet. Det är inte ofta jag har möjlighet att följa med i lastbilen så när jag kan gör jag det gärna. Sist var för ett år sen. Nu har älsklingen gjort det han skulle och jag har blivit bjuden på en glass.

Jag är så...

Jag vill oxå fira årsdag och sitta och svulla på en uuunderbar plankstek i kväl... =(

Back to work

Såja, 1a arbetsdagen är avklarad. Det är skönt att ha semester men skönt att komma tillbaka till jobbet också. Fast jag har ont i fötterna. Nicke har precis åkt till jobbet. Han har en körning till Jönköping. trist att han åkte men skönt att han kommer hem senare. Nu ska jag städa lite här hemma och knåpa på festprogrammet till bröllopet. Hörs! 

Malte är inte min hund

men han är nog den bästa hund jag har passat. Malte är Ingrids hund, Ingrid är vår granne. 
Malte var hos oss från tosdag till söndag.
Malte är så snäll och mysig. Han är lugn o tycker om att vara ute. Han har helt lockigt hår för han är en allergihund. Det betyder att folk som inte tål pälsdjur kan ha en hund som Malte

När han skulle rastas så fick jag gå ut med honom.

På söndagen kom Ingrid och skulle hämta Malte.
När hon hade tagit på han kopplet så låg han bara
stilla på golvet hur mycket hon än drog så följde han inte med.
men så gick han iallafall men man märkte att han ville
vara kvar för han kelade jätte mycket innan han gick.


Detta är skrivet av Annie R, gästbloggare. -- Over and out --


Gästbloggare

Jag har bjudit in en gästbloggare. Ett inlägg kommer det att bli, det kommer senare i dag men jag tänker inte avslöja vem det är. Håll utkik!!

Oj, vad tiden rann iväg..

Jaha, söndag igen. Sista semesterdagen för den här gången. Skönt att det inte är så lång tid tills nästa semestervecka. Det var några dagar sen jag skrev, mycket har hänt sen dess. Vi har haft två jättebra veckor i hop. I går kväll var vi på restaurang och åt. Vi hade med en kortlek, så vi spelade medans vi väntade på maten. Bra grej, då blev inte barnen hyper medans vi väntade på maten. Hela familjen har blivit hejare på att spela Skitgubbe, vi gör det hela tiden ocg alla tycker att det är superskoj. I kväll ska barnen till sin pappa. Trist, men han har säkert väntat på sina semesterveckor med barnen. Kameror och mobiler har jag inte hunnit tömma på bilder ännu, så det kommer säkert lite bilder inom kort. Nicke har påbörjat ett riktigt spännande projekt här hemma. Det var min idé men han har förvaltat och förbättrat den. Längtar efter färdigt resultat så jag kan visa er..

En Hemlighet

Nu är vi på väg till semesterns hemliga resa. Jag bokade en teater för en månad sen och nu är det äntligen dags. Barnen har inte vetat vad vi skulle göra. Vi är i Karlshamn, sitter på Östra kajen och väntar på båten som ska ta oss ut till Kastellet. En teaterö. Det är en utomhusteater. "Hemligheternas Tid" heter den detta året. Vi som är här är nicke, jag, barnen och mamma o Stig.

En liten påminnelse..

Glöm inte Anna´s Sommartävling. Den är snart slut! Det enda du behöver göra, är att hjälpa Anna med sin hemsida.


Klicka på bilden för att komma till tävlingen!


Det viktigaste

höll jag på att glömma. Jag har lagt in gurka i dag ochså. Fyra burkar står nu i nystädade matkällaren.


Så duktiga vi har varit i dag!

O så mycket vi har fått gjort. Vi har både städat våra garderober, rensat förrådet (som egentligen är matkällare) renasat ut alla möjliga grejer att sälja på loppisen. Tvättat 3 maskiner tvätt. Mördat 25 flugor. Handlat. Samt börjat packa till hemliga resan i morgon. Nu håller Nicke på att grilla och jag har en gratäng i ugnen. Kanske hinner vi sticka i väg med källsorteringen oxå! Oj, häll på att glömma.. vi har spelat 3 rundor Skitgubbe med ju.

Bilder

Här kommer lite bilder från Skara Sommarland. Håll till godo!








Grattis, Kronprinsessan

I kväll är det som vanligt ståhej på Öland. Extra stort är det klart i år för att Daniel Westling kommer att vara där. Det är verkligen roligt att han äntligen får vara med när hans tjej fyller år. Men ärligt talat, är det inte liiite töntigt att fira henne på det sättet? Hur länge ska dom fortsätta göra det? Ska hon stå där när hon är 43, i sin folkdräkt och le åt Lena Ph, Orup och E-type?                                                      ---- Think outside the box ----

Sista för kvällen




God natt!!

Hmm, mitt svar är iaf enkelt..


Känner inte riktigt för det just nu

Ja, att blogga alltså. Därför får ni kolla på två bilder som jag fotade senast när jag var på vårt sjukhus här i staden. Dom är ganska häftiga och läsvärda. Synd att man inte kan tänka sig tillbaka till den tiden.





I dag har vi..

gjort absolut ingenting. Vi har haft en riktigt slappardag, och det behövdes. Redan efter frukost märktes det att barnen kände sig trötta och på förmiddagen kände jag mig trött och konstig, som jet lag. Kanske blir det så också när man är i väg. I går satte vi oss i bilen ca 14 tiden och var hemma först vid 20:30. Vi körde verkligen inte raka vägen hem, utan var runt på olika ställen. Vi köpte kvällsmat på Sten- Stures i Värnamo och åt vid Vidösterns strand i Värnamo. När vi kom hem var det raka vägen till säng för barnen. Ingen av dom sov i bilen, så de var såå trötta när vi kom hem men ändå tog det ett bra tag innan dom somnade.

En sak har vi förresten gjort idag. Vi håller på att prova olika förrätter till bröllopet. I dag var Nickes päron och min mamma här för att smaka den andra vi har gjort. Den 1a provsmakade vi i onsdags. Jag tänker inte avslöja vad det var i eller vad vi tyckte om dom.

God natt god natt!!

Favoriter: Hem

Nu knappade Nicke in det på gps:en. Hem. Känns himla skönt, även om jag tycker om att vara ute och åka och kolla på allt möjligt. Sen vi lämnade Tidan har vi varit i Laxå, Askersund och vi har besökt målet för denna rutt. Ett litet fiskrökeri vid norra vättern. Där köpte vi makrill, regnbåge och en laxfile som barnen delade på direkt. Gott, jag längtar hem till maten. Nu har vi kört genom Karlsborg och jag börjar bli väldigt intresserad av Göta Kanal. Det skulle vara kul att prova på det någon gång. Nu ska vi köra inom Hjo en snabbis. Kolla in hamnen. Vi ska oxå hitta ett gatukök och käka lite kvällis. Hörs!!

Regn regn regn

Vi har semester och det bara regnar och regnar och regnar. Fast fördelen är att vi inte behöver vara ute idag. Vi har inga direkta planer. Vi är hos pappa och Bibban. Vi ska äta middag här och sedan ska vi åka vidare. Framåt kvällen kommer vi att vara hemma igen, vi tänkte ta en rejäl åktur och kolla in lite av varje på vägen hem.

Skara Sommarland

Vilken natt... I denna stuga är det två våningssängar. Jag och Nicke har sovit i de där nere. Annie över mig och Edvin över Nicke. Någongång i natt vaknade jag av Annie höll på. Jag ser hur hon slänger benen över kanten och skriker i samma stund om hon "ska gå ur sängen". Hon rasar ner, skriker som en galning. Jag upp, Nicke upp. Jag är helt säker på att hon har brutit något men det har hon som tur är inte gjort.  Barnen somnar om. Jag och Nicke går på toa en bit bort.

Men nu är det iaf morgon igen och det har regnat hela natten. Det ser inte ut som att det kommer att klarna heller. Därför tänkte vi äta frukost och sedan åka en runda med bilen, det bästa förslaget är att besöka badet i Skara på förmiddagen istället. Eller så kan vi köpa regnkläder, Nicke har inte ens några regnkläder. Tja, vi får se hur/vad vi ska göra.

I kväll ska vi iaf till pappa.


Åh, vilken härlig dag!

Nu sitter vi här i vår hyrda stuga och spelar yatzy och dricker vin. Vi har haft en riktigt bra dag. Vi har åkt berg o dalbana, tåg, slänggungor, koppar mm. Men all inclusiv är nog inte för mig. Fy, så mätt jag är!! Vi här ätit massa popcorn och sockervadd. Till middag åt vi tacobuffe och till kvällis åt vi pizza och kebab, oxå buffe. Nu ska vi gå till toahuset. Hej svejs!

Sommar i Sverige

Nu sitter vi här i bilen. Barnen kollar på Mulan. Vi åkte hemifrån klockan 7, det gick jättebra. Ungarna gick upp direkt när vi väckte de. Vi kör precis in i Mullsjö kommun och ska snart äta frukost. Oj, höll på att glömma berätta att det regnar som f*n. Hej!

3:dje semseterdagen

I dag har dagen bara försvunnit. Vi har städat, varit i väg med källsorteringen, varit på banken, handlat och hämtat Sofie på tåget i Värnamo. Sofie ska passa vår kisse och huset medans vi åker på några dagars semester. Vi ska till västergötland, till Skara Sommarland och så ska vi hälsa på pappa. Ni får även några bilder på vår källsortering. I detta huset tycker vi att det är viktigt att sopsortera och att göra rätt för sig. Viktigast är väl vattnet. I största möjliga mån försöker vi att använda vattnet två gånger. Vad gör du för miljön??
Hörs när vi hörs...





På hemmaplan igen..

Nu är vi åter på svensk mark. Härligt härligt. Vi har haft en superdag, kanon väder, handlat allt till festen. Men håll med om att åka genom Danmark är världens drygaste resa! Men i alla fall. När vi åkte igenom Danmark kom jag och tänka på den gamla tv- serien "Nicolaj & Julie". Den riktigt bra serie, förutom att Nicolaj hade problem med att låta bli tjejer han inte var gift med. Är det någon som har sett om den finns som box att köpa?

Hjälp! Dom tar mig..

Skulle ut med soporna. Märker på vägen till tunnan att det kryllar av mördarsniglar. Springer in efter saltet (har för mig att jag har läst det någonstans) och börjar salta dom små äcklen. Rätt som det är står grannen o tittar på mig, undrar vad jag gör. Då börjar jag titta mig omkring och ska visa sniglarna. Men dom är borta, ja nästan iaf. Bortfrätta, gula små klumpar. En hade jag saltat, den satt på hjulet till sopkärlet. Den hade bara runnit av. Jag kan inte ens börja förklara hur jä**la äckligt jag tycker att det är. Måste ta tag i detta problem! (Mobilblogg, direkt från sängen...hihihi)

Jag skriver detta nu..

..istället. Nu ska vi gå och knyta oss. Stiga upp klockan 04.00 i morgon / natt. Fixa mackor och sedan åka till Tyskland. Vi ska handla till vår bröllopsfest. God natt!!



I dag har vi förresten haft dagen fylld av bröllopsgrejer. Så underbart roligt...

NU

Detta ska jag roa mig med nu.

Bara älskar denna sidan...


Mmm..sovmorgon

Nu är det slut-jobbat. Nu väntar två veckors härlig ledighet. I dag hade jag sovmorgon, vaknade först kl 9 och sen låg jag kvar och läste en timma. Efter det kom Nicke med frukost på sängen. Okej, jag fick tvinga honom men ändå...  

Nicke har åkt i väg för att fiska, det var meningen att jag skulle följt med, men eftersom det inte är någon sol kändes det som en bättre idé att jag stannar hemma och gör lite nytta. Jag ska dammsuga och städa kylen.  

Bara ett par småsaker

Som jag tänkte att jag har glömt. Kanske självklara för alla men kanske inte ändå...

När du bakar. Tänk på att när du har hällt i mjölblandningen, ska du röra så lite som möjligt.
Och när man ska spritsa på frostingen. Det finns att köpa spritspåse kit i alla mataffärer. Det ligger 10 st spritspåsar och 3 plasttyllari förpackningen. Kostar 20 kr. Dom är riktigt bra. Spritsa bara de muffinsar som du ska använda. Spritsa inte dagen innan, däremot kan du spara frosting i kylen, tätslutande burk flera dagar.

Marie!
Berätta gärna hur det går för dig. Jag kommer inte att ta bort recepten som jag har lagt ut. 

Kattix!
Jag gärna fixar fikat när ni ska ha kalas. Jag älskar att baka och att göra det ofta.

Cupcakes - del 2

Här är då de två recepten på frosting som jag använder mig av. Jag börjar med favoriten.

Choklad frosting

60 g mjukt smör
1 pkt floursocker
100 g philadelphiaost
1/2 dl kakao
1 msk kaffe
1 tsk vaniljsocker

---------------------------------

Naturell frosting

100 g philadelphiaost

60 g mjukt smör

1 pkt floursocker

Tillsätt max 1 tsk valfri essens eller några droppar färg

--------------------------------


Kör alltihop med elvispen tills du har en jämn smet.

Spritsa ut frostingen på muffinsen. Börja utifrån och gå inåt.

Tänk på att karamellfärg spär frostingen, så använd helst speciell (ätbar) färg.

Du kan även lägga på frostingen med kniv.

Smakessenser kan du köpa i vanlig affär men även här eller här.

Färg köper du på samma ställen.
Eller har du helt enkelt utan färg.

Kom ihåg: Det enda som skiljer Muffinsar från Cupcakes - är fantasi!!



Här är dom cuppisarna som jag bakade i gårkväll och fixade till i kväll.

De bilder som kommer här nedanför är gamla alster som jag har gjort innan:



 
Lycka till !!!



 


Drama på hög nivå!!

Oj, vilket drama det har varit här idag. Både tjyvar och poliser har varit här. Jag berättar mer senare, jag ville bara meddela att mitt inlägg om Cuppisarna är något försenat..


Nyttig glass ??

Nyttig glass. Finns det?  Inte
  bara mindre onyttig eller rent av is, utan nyttig glass. Anna Skipper har ett recept som jag hittade här.  Detta måste testas!!

Mina barn är på äventyr

Dom har tydligen varit på Monkeytown idag. Men i morgon kommer dom hem igen..



Nu ska jag gå och lägga mig. Nä, vänta. Först ska jag äta upp den Cupcake som jag fixade nyss. Den är fotad och allt men jag tänker inte lägga ut något om den innan i morgon. Hinner säker göra det på lunchen i morgon. Ha det bra!!

Cupcakes - del 1

Här är receptet på muffins som jag brukar använda mig av.

15 - 20 st    225grader    gräddningstid 10 - 12min

Indredienser

50g margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl vatten

Smaktillsatser

rivet skal av 1 citron eller
2 tsk vaniljsocker eller
3 msk russin eller
2 msk kakao + 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt på ugnen på 225 grader.
Smält margarinet och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och smaktillsats i en liten skål.
Vispa ägg och socker pösigt i en större skål.
Rör försiktigr ner mjölblandningen.
Rör ner det smälta margarinet.
Rör ner vattnet.

Jag sätter alltid formarna i en muffinsform av plåt. Då sväller inte formen ut under gräddningen. Vill du försäkra dig om att muffinsarna ska växa på höjden så kan du spritsa i smeten i formarna.



Jag använder alltid fina formar. Gillar inte tråkiga man köper på Ica. Fina formar kan du hitta här och här eller här.
Ska du frysa dina muffinsar, så gör det direkt efter dom har svalnat. Då är dom superfärska när dom tinar också.

Fortsättning följer...

Vardagdmat

Åskmuller i fjärran. Känns som vardagsmat, det har åskat i ett par dagar nu. Jag står nere i garaget och håller på med en grej som jag tänkte visa er senare. Återkommer!!

Ps, jag kommer att lägga in mitt favorit muffinsrecept senare.  

Baka muffins

Det är precis vad jag ska göra efter jobbet. I morgonkväll ska vi ha föräldrarmöte hemma. Inget att se fram emot men jag ska iallafall bjuda på killer-fika. Mitt förslag var att vi (två) föräldrar skulle träffas ensamma med barnen och prata lite men det ville inte nya frun gå med på. Nej nej nej!!! Han verkar ha förlorat den största delen av sin röst när han gifte sig.       Skit samma, Cuppcakes blir det i morgon!!


RSS 2.0