I morgon blir det en runda till Tyskland

Strax blir det sängen, vi ska vara i stan 05.15 och hämta Emil som ochså ska med. Vi åker lite på vinst och förlust, vi har förstått att flera butiker har stängt i morgon. Men det blir säkert bra, det ska bli skönt att komma i väg lite.

Hoppas ni får en härlig helg!


I dag har ni kanske undrat

hur många som egentligen heter Tyko? Det har jag kollat upp åt er.

Det finns 113 män som har Tyko som tilltalsnamn i Svergie. Det har jag kollat på scb.se.

Är det någon som kan säga Tyko UTAN att säga Brahe efter? Det kan inte jag , tur att jag inte känner någon Tyko...

Däremot så undrar jag hur många människor som måste heta ett namn för att den ska få en namnsdag. Någon som vet?

Att rekommenderas..

Här har jag varit de senaste två dagarna. Ni kan inte bara ana hur härligt det var!

Mina kollegor bodde i små röda stugor som stod på gården medans jag fick ett rum i stora huset. Om ni kollar på bilden så var det det rummet som ligger precis till höger om balkongen. Rummet kallas "Fröken Louise". Det var högt i tak med riktigt höga fönster, vitmålade breda golvplankor, himmelsäng och kakelugn. Ni fattar va?? Ja, klart att det spökade. Jag var helt livrädd när jag skulle gå och lägga mig. Som tur väl var, var det ljust ute när jag vaknade.

I gårkväll efter middagen satt vi i salongen i stora huset och där fanns en kakelugn (det fanns i alla rum!) som var otroligt speciell. Det var vit bakgrund med målade rutor på, samma storlek som de kaklade plattorna. Det speciella var att i varje ruta var det en saga målad. Där var ju så klart väldigt många sagor målade på, men några var: Rödluvan och vargen, tummelisa, törnrosa, mästerkatten i stövlar, olle i blåbärsskogen (tror jag att det var).
 Jag hade tänkt att jag skulle gå dit i morse och fota men jag glömde alldeles bort det. Tyvärr! Det stod på den att den var gjord mellan Juni - Augusti 1888. Den var väldigt fängslande.

Just det, all mat de serverade var närodlad och närproduserad (skillnad???!) Allt hade de gjort själva. Det var helt underbart! Vi hade 5-kamp men jag rekommenderar detta stället till en romantisk weekend med din käresta.

Då var denna helgen också slut

För exakt en vecka sedan satt jag i en bil med min arbetskamrat, på väg till Järna. På måndagen var det dags för utbildning, det tog hela måndagen och hela tisdagen. Jag var hemma igen halv åtta på tisdags kvällen. Personligen tycker jag att det är ganska mycket begärt, det är ofta vi måste närvara på möten och utbildningar. Det är obligatorisk närvaro, så det går inte bara att säga, "jag har ingen lust". Denna veckan är det dags igen, tisdag och onsdag ska vi på möte i Vetlanda. Jag har ingen lust alls.

Helgen har varit bra. Jag jobbade 8 15 i går men har varit ledig i dag. Jag har upptäckt att jag har himla svårt att power-vila på helgen. På helgen måste man göra allt hemma som man inte har hunnit med i veckan och det är rätt mycket man inte hinner med. Jag känner mig som ett riktigt vrak när söndagkvällen kommer. Även nu, jag vill bara gå och lägga mig, sova i ett dygn och sedan vakna utvilad.  

Hur kan det vara okey?

Innan när jag fikade i caféterian, så köpte jag en hel fralla med skinka (alltså en helt vanlig som kostar 2 kr i affären), en 33 cl apelsinjuice(kostar 12 kr i affären) och en egebulle (kostar 6 kr i affären). Gissa vad det kostade? 74 kronor. Frallan kostade 28, det såg jag men då kostade det andra 46 kronor tillsammans. 23 kronor för en egebulle! (Den var inte ens från Delicato). Hur kan det vara okey att ta ut såna ockerpriser? Är det ens lagligt?

Allt har gått bra

Vi kom hit till Växjö klockan 8 i morse. Vi fick en plats i ett rum. Annie fick Emla och Alvedon. Klockan 10 var det dags at åka upp till operation. Då fick Annie lite snurr-medicin. Operationen tog en timme. Under tiden åt jag frukost i cafeterian. Jag hade fått en sökare som pep när det var färdigt. Annie sov fortfarande när jag kom upp till uppvaket. Där tog det 2 timmar innan hon mådde så bra att vi fick komma ner till avdelningen igen. Väl här nere vilar vi. Vi båda är ganska rastlösa men ska gå en liten runda senare. Nu har Annie ätit en liten skål med fil och två ostmackor. Jag hade beställt en dagens innan i morse, så de kom in med den när vi kom tillbaka till rummet. Det var kalkon, kokt potatis och sås. Kalkonen var rullad i grönpeppar och det var det äckligaste jag har ätit, tror jag.

Höll ju på att glömma, vi delar rum här. Det ligger en kille (ca 13) som också opererades i morse och hans pappa är här. Alltså fyra sängar på rummet, ni kan nog se det framför er hur det ser ut. I mitten av rummet på ena kortside-väggen hänger en tv. Hur tror ni att det går?? Killen kom hit kanske 45 minuter innan oss och då blev det visst bestämt att det var deras tv. De har kollat på den hela tiden. Först en film och sedan vanlig tv. De har inte frågat om vi ska dela eller köra varannan timme eller vad som helst. Men Simpsons gillar de i alla fall...


Jag är hemma

Jag kom hem halv åtta i kväll. Vi streck-körde och både jag och Micke längtade hem. Väl hemma blev det pizza och sedan hjälpte jag barnen att packa. Annie och jag ska ju åka till Växjö i morgon för att Annie äntligen ska få sitt knä opererat. Edvin ska sova hos Nickes föräldrar. Nu ska jag också packa om lite och sen är det sängen.   Jag är supertrött!!


I´m back in..

Kommer ni ihåg för 3 veckor sedan när jag var på Bommersvik? Jag är tillbaka här. Andra omgången av samma kurs. Jag och en kollega kom hit i går kväll. Vi åkte så sent som möjligt hemifrån. Ingen av oss hade någon lust alls att åka.. Vi kom hit ca kl 22.00. När man kommer så sent hänger dom ut kuvert med ens rumsnyckel eftersom receptionen stänger klockan 20.00. Man måste också äta innan man kommer hit så sent. Ni fattar.     
Vi gick till våra rum men när jag kom till mitt så fanns det inga sängkläder! Bara en hög med gammla otvättade sängkläder. Jag gick bort till Mickes rum för att kolla läget hos honom. Det var inga problem, hans säng var perfekt bäddad. Vi snicke-snacka lite och kom fram till att jag måste gå bort till receptionen och ringa journummret som finns. När jag hade ringt rummret kanske 6 gånger började jag få panik! Va fan, ska jag behöva sitta i en gammal fåtölj och sova eller---? Aldrig att jag skulle lägga mig och sova i en obäddad hotellsäng. Till slut svarar en lite sömndrucken röst. Jag förklarar mitt ärende, jag har bokat ett rum, åkt 40 mil och skulle gärna vilja ha lite sängkläder och kanske en handduk. Mannen som svarade, hans röst dröp av pondus och vuxenhet. Jag tänkte direkt: Detta är chefen! Han svara att han kommer om 20 minuter. Han var inte glad. Han kom, och min misstanke om att det var chefen stärktes av att han inte hitta linneförrådet. Tillslut fick jag tag i det jag ville ha, kunde bädda och knyta mig. Han var jättetrevlig mot mig men någon fick nog sina fiskar varma i dag..  I dag efter kursen var slut gick jag till rummet och såg att någon hade varit här med en korg full av frukter, choklad och vin. Samt en ursäkt! 

 

Jo, jag lever

Lite uppdatering efter denna frånvaro jag har utsatt er för.. Hihihi

Vi har ett par små saker kvar innan vardagsrummet är helt färdigt. Då kommer det bilder.

Annie  ska operera sitt ena knä nästa vecka och därför var vi på inskrivning i Växjö i måndags. Det var inga konstigheter. Blodprov, prat med läkaren, narkosläkaren och sköterskor. Största problemet med helheten är var 17 man ska parkera utan att det kostar skjortan.

Jag har slutat att dricka kaffe. Eller slutat vet jag inte men jag har inte druckit sen i fredags. 5 dagar. Jag tänkte mest se om det gick utan problem och ja, det gör det. Inga konstigheter. Jo, jag har faktiskt lite ont i huvudet men enligt min svägerska sitter det i några dagar och huvudvärken kom ju inte direkt, den kom i måndags.

Jag pratade med min gravida kusin Camilla innan i kväll. Annie och jag höll på att städa här hemma så ytterdörren stod öppen, det har varit riktigt härligt väder i dag. Plötsligt kommer katten (Lillian) in och hon har en mus i munnen. Möss är det absolut värsta jag vet. Jag bara skrek, hoppa upp på stolen och skrek. Antagligen fick Milla nedsatt hörsel men vad f*n.. Jag hatar möss, jag blir helt panikslagen, svettig och stel. Annie fick ut f*nskapet i alla fall och jag blev tvungen att moppa golvet där den hade varit. Den var ju död, tack och lov.


Ullared

I dag har vi då varit i Ullared. Barnen hade ca 1000 kr var att handla för. Det är pengar som dom har fått i julklapp och även födelsedag för Edvin. Annie köpte nya ridbyxor och en fleectröja att ha i stallet, en lavalampa med glitter i, lite smycken mm. Edvin köpte bara Lego. Båda är supernöjda. Edvin tyckte klart att det var drygt att vänta medans andra skulle prova kläder osv.. och så gillade han inte att vi skulle vara där så länge. Det är ju inte direkt som att gå på Maxi!

Däremot gjorde vi en dundertabbe.. Efter vi hade ätit middag skulle vi gå in en snabb runda för att barnen skulle köpa varsin film av pengar de fått av mormor. Vi hade just varit inne på Sko-Boo och köpt ett par skor till mig och ett par till Nicke. Vi satte in påsen med skorna i en av förvaringsboxarna som är utanför. 

När vi kom hem så tömde nicke sina byxor och hittade nycklen till förvaringsboxen...  

Långhelgen är till ende

Så förflöt ännu en långhelg. Det känns tyvärr som att jag har sovit bort det mesta av den. Jag känner mig helt utmattad mest hela tiden. Vet ej varför, kanske är det våren. Edvin har varit hos sin pappa hela påsken, jag är inte sur för det. Han var hos oss hela julen. I dag kom han hit igen, nu är det påsklov. Jag jobbar i morgon och sedan har jag några sköna semesterdagar. På onsdag ska vi åka till Ullared, Ge-kås, barnen ska handla för sina pengar som dom fick i julklapp. På torsdag så verkar det som att det äntligen är dags för tapetsering av vardagsrummet. Äntligen!

Skärtorsdag

Vilken härlig dag! Solen skiner och i morgon har vi lediga, kan inte bli bättre. För övrigt känner jag mig helt slut. Hemmet börjar se ut som en rövarkula, men det gör inget. Vi får ta det i morgon. I går jobbade jag över ett par timmar, så jag tänkte försöka smita en stund från jobbet i dag. Handla lite och en tur till Skinnarnas.

Glad Påsk

RSS 2.0