Cykelfesten 2011I går var det då äntligen dags för årets cykelfest. Det var nya personer som höll i det och det var även hattparad. Vi skulle bjuda på efterrätt och jag hade gjort Kattens tårta. Det var mycket uppskattat och jag rekomenderar den verkligen.

Kl 14.45 skulle vi öppna 1a kuvertet och vi skulle cykla ända till Ekonarp, det är ca 8 km från vårt hus. Uppförsbackar och motvind - men vi trampade på i våra fina hattar. Vi skulle vara där 15.30. Vi blev bjudna på kavring med räkröra. Det var gott, vi hade hoppats att få en förrätt med räkor.

Kl 16.30 öppnade vi nästa kuvert och fick cykla ner i byn igen, till Grindstugevägen som ligger ca 3 kvarter från vårt hus. Där fick vi äta fläskfilégryta med potatisgratäng. Eftersom vädret inte var på topp var det skönt att få en varm huvudrätt.

Kl 18.45 serverade vi efterätten hemma hos oss. Det var som sagt mycket uppskattat och det kom 4 personer som vi inte känner. Till tårtan bjöd vi på kaffe och Xanté. 

Kl 20.15 cyklade vi allihopa bort till idrottslokalen för att möta upp alla andra. Detta var det 8de året som cykelfesten arrangeras i Vittaryd och en fotograf från Smålänningen var på plats. Han tog flera foton på oss, så det ska bli spännande att se i tidningen sen. I år var det rekord i antal deltagare, det var 63 stycken som var med. Förutom hattparad hade alla fått i uppdrag att samla 5 kottar under cykelturen och när vi kom ner till idrottslokalen var det lite lek med kottarna, man skulle cykla förbi 5 spannar och släppa en kotte i varje spann och sedan cykla sick-sack genom 5 koner - på tid. Det låter inte så märkvärdigt men många hade ganska mycket innanför västen så för vissa var det inte helt lätt!

När vi hade minglat där en stund cyklade jag hem igen, jag hade varit borta halva dagen från Signe och ville bara hem till henne, även om hon sov. Mamma var här under tiden och passade flickorna.   Vi längtar redan till nästa år, det är så himla kul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0