Signe 3 månader



Då har äntligen Signe passerat de första 3 månaderna i sitt liv. Det har gått snabbt men det har fungerat väldigt bra.

* Signe håller huvudet stadigt nu. Det har hon gjort ett bra tag, Åsa på bvc sa att Signe ligger ett par veckor före i sin motoriska utveckling. Vi tränar varje dag nu med att hon ska ligga på mage och hålla uppe sitt huvud.  
Hon är väldigt nyfiken och tittar på allt med stora blåa ögon. Det märks att hon lyssnar och vi märker tydligt att hon känner igen oss. Våra ansikten och röster på ett annat sätt. Hon skiner upp om man inte har setts på ett litet tag. Hon vill helst inte ligga ner, Signe ska sitta upp och titta!

* Koordination är bättre. Hon sparkar livligt och mycket. Starka sparkar och när man håller henne upprätt och hon står mot något trycker hon emot. Hon griper ännu inte tag om saker.

* Sömnen har blivit lite bättre. Signe somnar för natten mellan 18.30 - 19.00. Däremot så vill hon gärna äta både två och tre nattamål. Eftersom jag ammar henne i sängen gör det inte så mycket, vi sköter det mer eller mindre i sömnen. Hon vaknar vid 07.30, lagom för att hinna träffa och vinka av sina syskon när de ska till skolan.

* Signe har också haft sin första förkylning. Hon var väldig slemmig i halsen, hostade mycket och kräktes upp slem. Hon fick Brickanyl. Det tog en vecka ca sedan var det helt borta. Efter förkylningen blev Signe väldigt dregglig, även om jag inte tror att det har något samband. Vi har köpt ett gäng "dreggellappar" och hon avverkar ca 4 st på en dag.

* Vi har bytt till sittvagnen. Från början var det för att den tar mindra plats i bilen men eftersom Signe hela tiden vill sitta upp så var det smidigare att använda sittdelen. Hon sitter ju inte rakt upp men tillräckligt för att hon ska ha ögonkontakt hela tiden med den personen som kör henne.

*Signe älskar att bada. Så fort hon kommer ner i ett varmt skönt bad med lite olja i blir hon överlycklig. Hon sparkar hela tiden. Vi har även provat att duscha med henne. Det tyckte hon också var härligt men efter att jag råkade spruta vatten i ansiktet på henne så ville hon inte mer. Ett varmt bad är ett bra knep om man vill att hon ska somna fortare. Lite mat efter ett bad är rena sömnpillret!

* Nu kan Signe knappt ha några kläder alls i storlek 56. Några enstaka bodysar bara. Annars är det stl 62 som gäller, dock inte i byxor. Då verkar det bara funka med stl 68.

* Just nu väger Signe 6 kg och är 60 cm lång!



Denna synen möter Signe varje gång vi lägger henne på skötbordet. Hon fullkommligt älskar sina fjärilar och antagligen var det dem som fick det första leendet och det första skrattet. Är hon ledsen så man har svårt att trösta henne, kan man lägga henne på skötbordet och ibland hjälper fjärilarna till att få henne på bättre humör.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0