2 liter ketchup gör man så här:


2 kg tomater
1 dl
2 - 3 msk vinäger efter smak
3 skivade klyftor
3 grovt hackade gula lökar
chili, färsk eller torkade flingor efter smak - jag använder 1/2 tsk flingor
2 dl hackade färska örtkryddor - t.ex. basilika, timjan, rosmarin, oregano
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
2 krm natriumbensoat

Dela tomaterna i klyftor, grovhacka 3 klyftor vitlök och 3 gula lökar. Värm upp alltsammans tillsammans med sockret och koka ca 1/2 timme tills allt är mjukt. Mosa genom en grovmaskig sil. Tomatjuicen blandas sedan med övriga ingredienser (utom natriumbensoatet) och kokas på låg värme i ytterligare ca 1/2 timme. Jag hällde i en del av gojset som blev kvar eftersom den annars blev för lös. Mixa såsen slät med en stavmixer. Det sista du gör innan du fyller på burkar eller flaskor är att blanda natriumbensoat med lite ketchup för att sedan röra i det i grytan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0